Handige apps voor planners


Ik hou van plannen. Als je me al even volgt is dat je vast wel duidelijk geworden ;-). Ik maak overal lijstjes voor en deel graag al mijn tips met jullie. Vandaag deel ik dan ook mijn favoriete handige apps die me helpen plannen en zo productief mogelijk te zijn!

Wunderlist

Mijn nummer 1 favoriete app, zonder twijfel! Zonder Wunderlist ben ik nergens, haha. Inmiddels schrijf ik echt alles wat ik moet doen daar op. Online plannen scheelt nu eenmaal in het sjouwen met boekjes en het schrijven en herschrijven van lijstjes. Want naast dat ik van plannen hou ben ik helaas ook een kei in uitstellen… Hier schreef ik uitgebreid over Wunderlist.

App Store | Google Play Store | Meer downloads (o.a. laptops)

Trello

Over Trello schreef ik pasgeleden nog een artikel. Trello is vooral handig voor uitgebreide projecten en/of plannen op de lange termijnen. Het is meer gefocust op notities en deeltaken, terwijl bij Wunderlist meer focus ligt op deadlines en het afstrepen van taken.

Web | App Store | Google Play Store

Evernote

Deze app is niet bedoeld om planningen te maken, maar des te meer om notities te maken. Je kunt verschillende notitieboeken aanmaken voor verschillende onderwerpen en tags toevoegen aan je notities. Binnen één notitie kun je opsommingen of vinkjes gebruiken. Er zijn nog veel meer opties, maar wat ik nu noem is vind ik vooral handig aan Evernote. Hiermee kun je namelijk in een lange lijst van notities makkelijk vinden wat je zoekt.

App Store | Google Play Store | Meer downloads (o.a. laptops)

Handige app voor planners: Pocket

Even tussendoor: hoe leuk zijn de telefoonhoesjes die je op deze foto’s ziet? Ik mocht ze uitkiezen bij Hoesjes Outlet. Heel leuk, want mijn vorige hoesje was nodig aan vervanging toe (de vorige foto van mijn telefoon was niet voor niets zonder hoesje ;-) ). Voortaan word ik dus nog vrolijker van mijn telefoon! Het zijn beide flexibele hoesjes (vind ik het fijnst) en ze sluiten perfect aan op mijn telefoon, een aanrader dus. De roze is nu mijn favoriet en zit net ietsje beter dan de blauwe.

Pocket

Pocket is zo handig! Als je dit nog niet kent, ga het dan nu ontdekken! Je kent het vast wel: je leest iets, ziet iets of bent op een website en denkt: deze mag ik niet vergeten, of: dit recept wil ik nog eens maken! Installeer Pocket dan nu in je webbrowser, op je telefoon en op je tablet. In je browser sla je de pagina met één klik op in Pocket. Op je telefoon of tablet (iOS in ieder geval) kun je links vanuit apps altijd delen, en die kun je dan delen met Pocket om ze daar op te slaan. Nu is het alleen nog een kwestie van af en toe checken wat je ook alweer had opgeslagen…

Web | App Store | Google Play Store

Bloglovin en Feedly

Bloglovin en Feedly zijn beide websites waarop je blogs kunt volgen. Bloglovin is vooral geliefd onder beauty, mode en lifestylebloggers (je kunt mij natuurlijk ook volgen!). Daar volg ik blogs die ik graag lees op een vrij momentje. Op Feedly volg ik meer blogs die schrijven over mijn vakgebied (marketingcommunicatie) om zo een beetje op de hoogte te blijven van alle mogelijkheden, updates en veranderingen.

Bloglovin: Web | App Store

Feedly: Web | App Store | Google Play Store

Pomodoro Time

Laatst schreef ik al over werken met de Pomodorotechniek, en een app die je daarbij helpt kon dan ook niet ontbreken. Pomodoro Time ontdekte ik laatst. Naast dat hij 25 minuten wegtikt, kun je taken invoeren en zo inzicht krijgen in hoeveel Pomodoro’s je aan een bepaalde taak hebt gespendeerd. Ideaal dus om te timen hoe lang je over iets doet!

App Store

Google Drive, Dropbox en OneDrive

Deze apps zijn ideaal om drie redenen:

  • Je kunt overal bij je bestanden
  • Je bestanden staan online dus je bent niets kwijt als je laptop opeens besluit om er mee op te houden
  • Je kunt je bestanden makkelijk delen en je kunt makkelijk samenwerken met anderen.

De bestanden die ik vaak gebruik en die belangrijk voor mij zijn, zoals mijn aantekeningen, opdrachten en samenvattingen voor school, bewaar ik allemaal in zo’n app. Ik gebruik zelf Dropbox en Google Drive en beide synchroniseren automatisch de bestanden op mijn laptop. Mocht ‘ie ooit spontaan besluiten om ermee op te houden, dan ben ik tenminste niets kwijt. Ook kan ik via de Dropbox en Google Drive apps op mijn telefoon altijd even snel iets in mijn bestanden terugzoeken en samen aan groepsopdrachten werken is easy met de gedeelde mappen.

Google Drive: Web | App Store | Google Play Store

Dropbox: Web | App Store | Google Play Store

OneDrive: Web | App Store | Google Play Store

Paprika

Deze app ontdekte ik laatst en lijkt me echt ge-wel-dig. Je kunt recepten opslaan, je recepten plannen, de app stelt automatisch een boodschappenlijst voor je op, hij kan synchroniseren op je laptop, telefoon en tablet… Ik plan meestal wat ik in een week ga eten omdat ik in het weekend naar mijn ouders ga en het zonde (van mijn geld én voor het milieu!) vind om dan allerlei eten weg te moeten gooien. MAAR. Ik heb de app nog niet en dat heeft 1 reden: het programma voor Mac kost 20 dollar en zowel de iPhone als iPad app kosten beiden ook nog eens 5 dollar. Dat vind ik best veel voor een app, want als ik een app gebruik dan graag goed, dus op mijn Macbook om recepten in te voeren, op mijn iPad tijdens het koken en op mijn iPhone in de supermarkt… Dus ik twijfel nog even verder en zoek naar een gratis alternatief, maar dat heb ik nog niet gevonden. Mocht jij de app toevallig wel gebruiken, laat me dan zeker even weten wat je er van vindt!

Paprika website (met links naar de verschillende downloads)

Wat zijn jouw favoriete handige apps?

Roze telefoonhoesje

Dit artikel bevat producten die aan mij opgestuurd zijn door een bedrijf. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Ontvang gratis tips en updates (incl. werkboek)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus: het PDF werkboek jaarplanning maken!

Powered by ConvertKit

9 gedachten over “Handige apps voor planners”

  1. Ik heb ook een tijdje wunderlist op men iphone hebben staan, maar heb het er af gehaald omdat ik het te weinig gebruikte. Voor mij werkt een to do lijstje op papier nog steeds het beste :)

    Beantwoorden
  2. Wunderlist is ook een van mijn favoriete apps! Ik gebruik hem altijd voor to-do lijsten en ook als boodschappenlijstje haha. Op mijn telefoon stond ook automatisch Keep, dat is ook een notitieblok waar je van alles in kan noteren. Deze vind ik ook heel handig! Je kan daar ook een foto, link of een spraakbericht bewaren en instellen dat je later een herinnering wil als iets belangrijk is

    Beantwoorden

Plaats een reactie