Recept: Favoriete healthy havermoutkoekjes


Als ik zin heb in iets lekkers, dan wil ik iets lekkers en wel meteen. Voor die momenten is het handig om iets lekkers maar toch gezonds op voorraad te hebben. Voor dat soort momenten zijn er deze koekjes! Mits je ze niet allemaal meteen opeet natuurlijk. Je bent gewaarschuwd…

Dankzij een recept van OhMyFoodness bakte ik mijn eerste havermoutkoekjes. Daarna deed ik dat nog veel vaker, waarbij ik het recept steeds een beetje aanpaste en vooral heel veel verschillende dingen toevoegde. Vandaag deel ik het recept dat ik nu gebruik! Supersimpel, supersnel klaar én heel lekker.

Ingrediënten

Dit heb je nodig voor ongeveer 30 koekjes:

  • 2 bananen
  • 80g havermout
  • 30g havermeel (dit kun je kopen, maar krijg je ook door havermout te malen)
  • 25g ahornsiroop
  • 30g kokos
  • 40g pitten, zaden of superfoods (ik gebruikte 15g zonnebloempitten, 15g chiazaad en 10g cacao nibs)
  • 2 tl kaneel

Hoe maak je ze?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Prak de bananen en doe ze in een schaal.
  3. Voeg alle andere ingrediënten toe.
  4. Roer alles goed door elkaar zodat het één plakkerige massa wordt. Ik gebruik hiervoor een vork omdat je hiermee alles goed kunt mixen.
  5. Leg bakpapier op een bakplaat en schep met een vork stukjes deeg op de bakplaat en druk ze met diezelfde vork aan, zodat ze een koekvorm krijgen.
  6. Zet de koekjes 20 minuten in de oven.

Enjoy (en probeer ze niet allemaal meteen op te eten)!

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

37 gedachten over “Recept: Favoriete healthy havermoutkoekjes”

  1. Ik vind ze zelf ook erg lekker! En dan heb ik niet het gevoel dat ik ongezond aan het snoepen ben, altijd fijn haha!

    Liefs,
    Pauline

  2. Ze zien er super lekker uit, aangezien ik helemaal into havermout ben ga ik deze wel eens proberen! Ze zullen bij mij alleen niet lang meegaan, hooguit 1 dagje. :)

    • Ja echt doen dan! Bij mij gaan ze inderdaad ook niet lang meer mee sinds ik het recept steeds probeer te verbeteren ;-) Maar lang bewaren maakt ze ook niet lekkerder, goed excuus toch?!

Plaats een reactie