Recept: homemade guacamole


Vandaag een supersimpel recept voor een supergezonde saus of dip: guacamole! Guacamole is op dit moment by far mijn favoriete saus. Zelfgemaakte guacamole is veel gezonder dan de dip die je in de supermarkt koopt en staat echt zo op tafel. Zo maak ik ‘m!

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Peper

Hoe maak je het?

  1. Snij de rode ui en de teen knoflook in zo klein mogelijke stukjes.
  2. Maak de avocado open en haal al het groen eruit.
  3. Heb je een keukenmachine? Doe daar dan de ui en knoflook in. Snij de tomaat en avocado in grove stukken en stop ze samen met de de peper ook in de keukenmachine. Even mengen en klaar is je guacamole!
  4. Geen keukenmachine? Prak de avocado en snij de tomaat in kleine stukjes. Stop alle ingrediënten in een kom en meng goed. Ook klaar!
  5. Als je van een pittige dip houdt, kun je rode peper toevoegen. Doe daar hetzelfde mee als met de ui en knoflook.

De guacamole is ongeveer 2-3 dagen goed, maar door de avocado krijgt het bovenste laagje wel snel een bruin kleurtje.

Waar kun je guacamole bij eten?

  • Als dip voor je tortillachips (of soepstengels, of crackertjes… wat kan je er niet in dippen?)
  • Bij ongeveer elk Mexicaans recept, zoals wraps, quesadilla’s, enchiladas, nacho’s, etc. etc.
  • Als beleg op een cracker, rijstwafel, pistoletje of zelfs gewone boterham

Eet smakelijk!! Maak jij guacamole ook zelf?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

10 gedachten over “Recept: homemade guacamole”

Plaats een reactie