Gezonde speculaas-chocolademelk


In de winter drink je waarschijnlijk liever een warm als koud drankje, toch? Maar wat als je het gezond wilt houden en de thee op een gegeven moment je neus uit komt? Nou, dan maak je deze gezonde speculaas-chocolademelk!

In de zomer maak ik vaak smoothies als ik zin heb in een zoet drankje, maar in de winter uhh ja eigenlijk niet echt. Is toch minder leuk als het buiten koud op de een of andere manier. Dit is dan ook een warm alternatief voor de zoete en gezonde smoothie. Goed, er zit niet zo veel fruit in als in een smoothie, en er zitten vast ook meer calorieën in dan in een kop thee, maar je kunt dit alsnog veel beter drinken dan een glas cola. Bovendien is het binnen vijf minuten klaar!

Dit heb je nodig

  • Havermelk
  • 1,5 el cacaopoeder
  • 1 tl speculaas/koekkruiden
  • 1 el agavesiroop
  • Evt. espresso

Zo maak je gezonde speculaas chocolademelk

  1. Pak een grote mok en vul deze voor 3/4 met havermelk. Kiep dit over in een pannetje en breng de melk aan de kook.
  2. Maak ondertussen de mok schoon en droog en doe er de cacaopoeder en kruiden in. Zorg bij beide dat je niet te veel pakt, het hoeft geen afstreken lepel te zijn maar ook geen hele berg erop. Meng goed door elkaar.
  3. Voeg de agavesiroop toe. Roer door elkaar zodat de siroop zo veel mogelijk cacaopoeder opneemt.
  4. Haal de melk van het vuur en giet deze bij in de mok.
  5. Roer goed door zodat je cacaomengsel oplost in de melk.
  6. Enjoy!

Wil je liever een mocha gingerbread latte (= met koffie)? Voeg een kopje espresso toe aan de melk.

Is je chocolademelk niet zoet genoeg? Voeg nog een beetje extra agavesiroop toe.

Ga jij deze speculaas chocolademelk maken?

Gezonde speculaas-chocolademelk

Dit recept bewaren? Pin bovenstaande afbeelding op Pinterest!

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

17 gedachten over “Gezonde speculaas-chocolademelk”

  1. Mmm, dit lijkt me heel bijzonder. Maar ook wel heel erg lekker! Havermelk, ben heel benieuwd hoe dat smaakt, hihi. Misschien probeer ik dit wel eens. Ik sla het in ieder geval op. Fijne zondag!

    • Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Ik drink havermelk eigenlijk nooit zo ‘los’ zeg maar, maar gebruik het wel altijd in havermout en dus ook in dit soort dingen! En in de zomer ook wel eens in smoothies :-)

  2. Ik heb hem net gemaakt en hij was heerlijk! Wel een beetje sterk dus de volgende keer doe ik er iets minder speculaaskruiden in, maar ligt aan mij ;)

    • Ah ja ik had er de eerste keer dat ik het probeerde ook te veel in gedaan haha, je moet inderdaad geen overvolle theelepel doen maar gewoon een net niet afgestreken zeg maar. Tenminste dat werkte voor mij, maar ik had ook wel een grote mok. Had jij nog minder nodig dan 1 tl?

      • Oeps, nu snap ik het! Ik had een eetlepel gebruikt, haha. Een theelepel is inderdaad wat logischer, want ik vond het al zoveel. Daar heb ik in mijn enthousiasme gewoon overheen gelezen.

Plaats een reactie