Recept: Bananenbrood met rozijnen


Ik ben niet vies van gezond eten en ik bak dan ook vrolijk bananenbroden mee. Dat het gezond is hoef ik je vast niet meer uit te leggen. Ik heb verschillende recepten geprobeerd, maar niet altijd met succes. Met pure chocolade is niet mijn ding, met grote noten is niet mijn ding en met blauwe bessen of kersen is het ook net niet. Dus ik heb mijn eigen recept voor bananenbrood bedacht: met heel veel rozijnen! Het recept? Komt ‘ie!

Benodigdheden

  • 3 bananen
  • 200g speltmeel
  • 3 eieren
  • 200g rozijnen
  • 2tl bakpoeder
  • 75g gemende noten
  • 1el kaneel
  • 3el amandelmelk
  • 3el ahornsiroop

Hoe maak je het bananenbrood met rozijnen?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de droge ingrediënten: het speltmeel, het bakpoeder en de kaneel.
  3. Meng de natte ingrediënten: de eieren, de melk en de ahornsiroop.
  4. Prak de bananen en meng deze met de natte ingrediënten.
  5. Meng de natte en droge ingrediënten.
  6. Maal 70g noten in kleine stukjes door ze bijvoorbeeld kort in een keukenmachine te doen. Bewaar de andere vijf gram voor de topping.
  7. Roer de gemalen noten en de rozijnen door het beslag
  8. Vet een cakevorm in en giet het beslag er in.
  9. Strooi de noten die je over hebt over het beslag.
  10. Zet het bananenbrood 45 tot 50 minuten in de oven.
  11. Prik in het bananenbrood om te kijken of het goed gaar is en enjoyyyy!

Bananenbrood3

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

14 gedachten over “Recept: Bananenbrood met rozijnen”

  1. Oooh ik ben ook bananenbrood fan!
    Die van jou ziet er supergoed uit! Ik doe er nooit iets van melk in, misschien is dat het!

Plaats een reactie