Een lijst met vragen over doelen, plannen en inspireren, die alles en iedereen in mag vullen. Dat is de Life Improvement Tag! Als dat niet life improvement ten voeten uit is weet ik het ook niet meer. Benieuwd naar de vragen en mijn antwoorden?

Wat is een tag?

Een tag is een lijst met vragen en/of stellingen die je kunt beantwoorden en kunt delen op bijvoorbeeld je blog. Het doel hiervan is meestal om de schrijver, op welke manier dan ook, beter te leren kennen.

Ik vul eigenlijk nooit tags in, omdat mijn blog niet super persoonlijk is en ik vind het dan ook niet helemaal passen om te delen wat mijn favoriete soort ijs is, hoe een door mij gecreëerde geurkaars zou ruiken of wat ik op een random moment het laatst heb gegeten. Maar wat ik wél altijd super interessant vind om te lezen (en jullie hopelijk ook), is wat iemand anders belangrijk vindt in het leven en hoe anderen dingen bereiken. Wat zijn je doelen? Hoe maak je een planning? Wat inspireert je? Ik vond het tijd dat daarover eens een tag werd gemaakt. Dus vandaag introduceer ik… de Life Improvement Tag!

De Life Improvement Tag vragen

 1. Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?
 2. Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?
 3. Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?
 4. Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?
 5. Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?
 6. Hoe ga je te werk in een super drukke periode?
 7. Wat is jouw #1 planning tip?
 8. Wat is jouw ochtendritueel?
 9. Waarvan krijg je energie? Waarom?
 10. Wat doe je in het geval van een mental breakdown?
 11. Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
 12. Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
 13. Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Vul hem in en laat het mij weten!

Ik wil niemand aanwijzen om de life improvement tag in te vullen, want als jij hem graag wilt invullen, doe dat dan vooral! Link wel even naar mijn blog of naar deze blogpost als je dit doet :-).

Ik ben heel benieuwd naar jouw antwoorden! Om tips en inspiratie te verzamelen, vind je hier een overzicht met alle ingevulde tags. Laat dus zeker even een reactie achter als je deze tag hebt ingevuld, dan voeg ik ‘m toe aan dat overzicht!

Tips en inspiratie uit de tag

Ongeveer drie maanden nadat ik deze tag publiceerde, deelde ik een heel erg uitgebreid overzicht met tips en inspiratie uit de Life Improvement Tag, vooral gericht op doelen bereiken, plannen, mental breakdowns en lees/kijktips. Een inspirerend en motiverend artikel, en zeker het lezen waard! Klik hier om dit artikel te lezen.

Mijn antwoorden

Natuurlijk kan ik de tag die ik zelf bedacht heb niet niét in gaan vullen. Dus bij deze: mijn antwoorden op de life improvement tag!

 1. Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven? Ik zou graag een eigen, fijne plek om te wonen willen hebben (samen met mijn vriend!). Ik doe (hoe cliché) werk waar ik gelukkig van word, en mijn droom is toch wel om in ieder geval voor een deel te werken als ZZP’er/voor mijn eigen bedrijf.
 2. Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom? Op dit moment ben ik vooral heel erg bezig met lezen en leren over dingen die ik interessant vind, om zo te ontdekken wat ik echt het allerleukste vind (en hoe ik daarmee misschien in de toekomst geld zou kunnen verdienen). Ik vind namelijk heel veel leuk! Ik heb communicatie gestudeerd en daarbij heb ik me vooral gefocust op online marketing en bedrijfscommunicatie, wat ik heel leuk vind, maar bloggen vind ik ook enorm leuk, en bijvoorbeeld plannen en time management ook.
 3. Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken? Wat mijn doelen zijn kon je hier al lezen. Het belangrijkste doel voor mij is een maand naar New York gaan, omdat ik daar nu de mogelijkheid voor heb en dit al zo lang op mijn “verlanglijstje” staat! (En joehoe, dit ga ik dus binnen een week waarmaken!)
 4. Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen? Schrijf ze op! Dan moet je ze concreet maken en dat is de eerste stap voor het waarmaken ervan. En als ik twee tips mag geven, dan is de tweede: maak er tijd voor (check deze methode). Je moet tijd besteden aan het waarmaken van je doel want het gebeurt waarschijnlijk niet vanzelf uit het niets. Al mijn “ultieme tips” lees je trouwens in deze blogpost.
 5. Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst? Op dit moment volgens de bullet journal methode. In deze blogpost legde ik er alles over uit. Erg fijn, omdat je hierbij meer kijkt naar het overkoepelende plaatje (wat wil ik deze maand bereiken?) in plaats van naar elke losse dag (wat zal ik vandaag eens gaan doen?).
 6. Hoe ga je te werk in een super drukke periode? Ik maak een to do lijst! Ik neem de tijd om een planning te maken. Bijvoorbeeld voor tentamens maakte ik altijd een lange lijst van alle stof die ik moest leren, ik plande ik hoeveel ik per dag moest lezen en/of samenvatten, en die planning volgde ik. Zonder lijstjes ben ik nergens.
 7. Wat is jouw #1 planning tip? Wees realistisch. Een tip die ik zelf af en toe ook nog wat beter zou willen opvolgen, want ik wil vaak genoeg dingen die samen 2839 uur kosten in die 24 uur die een dag heeft proppen. En dat gaat niet! Focus op het belangrijkste en plan alleen wat je ook echt kunt doen op één dag.
 8. Wat is jouw ochtendritueel? Ik ben heel enthousiast over The Miracle Morning, hier lees je hoe mijn Miracle Morning eruit ziet. Hoewel ik niet elke ochtend om zes uur opsta, volg ik over het algemeen wel alle stappen, maar dan dus op een later tijdstip.
 9. Waarvan krijg je energie? Waarom? Ik krijg heel veel energie van veel doen. Als ik zie dat ik veel van mijn to do lijst kan afstrepen, krijg ik alleen maar energie om nog meer te doen. Dat werkt helaas ook tegenovergesteld: als ik een dagje niet zo veel voor elkaar krijg word ik ontevreden. Geef mij maar een volgeplande dag!
 10. Wat doe je in het geval van een mental breakdown? Relativeren! Als er iets stoms is gebeurt of ik me gewoon niet goed voel, ga ik bewust nadenken: OK, hoe komt dit? Hoe erg is het écht? (De wereld vergaat toch niet?) Kan ik het oplossen? Ja, dan go for it, en nee, laat het gaan. Ik voel me dan niet opeens weer helemaal happy, maar het gaat wel eens stuk sneller dan wanneer ik in dat negatieve blijf hangen.
 11. Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom? The Miracle Morning. Een dun boek maar vol met handige en praktische lessen. Ik kijk er naar uit om nog meer van dit soort boeken te lezen!
 12. Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom? Misschien is dit cheaten, maar ik heb wat veel mensen waarschijnlijk een slechte filmsmaak zouden noemen, ik kijk namelijk het liefst en bijna alleen maar naar romantische komedies. En daarnaast kijk ik over het algemeen niet zo veel films. Een écht geweldige film of documentaire die mij super erg motiveert moet ik nog zien. Ik ben dan ook heel benieuwd naar wat anderen op deze vraag zouden antwoorden :-).
 13. Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom? Op dit moment is dat Visionary Life van Deisy. Deisy schrijft voornamelijk over positiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Haar artikelen zijn stuk voor stuk erg inspirerend!

Heb jij de life improvement tag ingevuld of ga je hem invullen? Let me know!!

Later invullen? Pin de tag op Pinterest:

Life improvement tag

Ontvang gratis tips en updates!

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips :-). Plus nu als bonus: het gratis stappenplan 'van losse taken naar concrete planning'!

Powered by ConvertKit