San Francisco: Sparkpr, SF Giants & Berkeley


En toen was de donderdag alweer aangebroken… Vandaag stonden drie activiteiten op het programma en daarmee hadden we wederom een redelijk vol dagje. Ik haalde voor de zoveelste keer ontbijt bij de Starbucks (nou ja, ook bij La Boulange). Na het ontbijt gingen we naar Sparkpr, een PR-bureau waar ons iets verteld werd over social media en over hoe zij dit inzetten voor hun klanten.

DSC02020

Het was interessant om te horen hoe zij social media inzetten, maar voor mij niets nieuws. Ze vertelden over de verschillende kanalen en wat zij daar op doen: content creëren, community management en monitoring van de kanalen. Ze lieten wat voorbeelden zien en vertelden over hun klanten.

DSC02027

Na deze presentatie was het tijd om weer terug naar het AT&T Park te gaan, waar we een rondleiding gingen volgen. Ondanks dat ik geen grote fan ben van het kijken naar sport en ook niet van honkbal, was de presentatie heel interessant en het stadion heel indrukwekkend. Bizar om te bedenken dat alle mensen uit de gemeente waar ik woon bijna twee keer in dat stadion passen… Ja dan voelt Nederland opeens heel klein.

DSC02127DSC02062DSC02050DSC02066DSC02110

Een prachtig stadion. De gids vertelde dat in dit stadion alle tribunelagen heel dicht boven elkaar zitten. De architect had, vergeleken met andere honkbalstadions, heel weinig oppervlakte. En heb je op de grond geen ruimte, dan ga je de lucht in… In dit stadion kunnen maar liefst 42.000 mensen zitten! We mochten alle hoekjes en gaatjes van het stadion bekijken: de tribunes, de club areas, het veld en ook de kleedkamers.

DSC02158

Na deze rondleiding moesten we ons haasten om de trein naar Berkeley University te halen.

DSC02167DSC02196

Berkeley zag er buiten wederom prachtig uit, maar ik moet zeggen dat de universiteit me aan de binnenkant wat tegenviel. Ik was natuurlijk hiervoor bij twee prachtige en van binnen ook moderne universiteiten geweest, USF en Stanford. Berkeley was enigszins verouderd, de toiletten waren vies en het zag er gewoon wat minder gelikt uit. De houten deuren deden me wel denken aan een Amerikaanse school zoals ik ze uit films ken, maar van zo’n universiteit had ik eigenlijk toch wat hogere verwachtingen.

DSC02193DSC02200

Op Berkeley kregen we les in “Drugs & the Brain”, een les die ging over wat voor effect o.a. koffie(bonen) en chocolade op je hersenen hebben. Interessant om te horen, maar ook dat kon niet tegen de virtual reality ervaring op ;-). Zo zie je maar dat ik na een bezoek van één middag al totaal verschillende indrukken kan krijgen… Misschien scheelde het ook dat we bij Berkeley nogal overhaast aankwamen en we niet echt wisten waar we heen moesten. Toen het college afgelopen was, was iedereen vooral moe en zijn we ook niet veel langer bij de universiteit blijven hangen, want het werd al weer donker. We hebben alleen nog kort de universiteitswinkel bezocht. In Stanford daarentegen was het prachtig weer en dat maakt het natuurlijk meteen al heel mooi.

Enfin, na dit bezoekje pakten we de metro weer terug naar San Francisco. We aten bij een Italiaan, weer eens wat anders na al die hamburgers…

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

Plaats een reactie