San Francisco: Nederlands consulaat, USF & toeristische attracties


Maandag 4 november was de eerste business day. Op het programma: een bezoek aan het Nederlands consulaat en een tour bij de University of San Francisco.

Het Nederlands consulaat is gevestigd in een wolkenkrabber in Kearny Street, midden in San Francisco’s Financial District.

DSC01220DSC01227
Uitzicht vanaf het Nederlands consulaat (wie spot de Golden Gate Bridge???)

Het eerste wat ik zo ongeveer zag toen we op het consulaat aankwamen, was bovenstaand beeld. Ik hou van deze uitzichten, al die gebouwen zo bij elkaar… Wow! Op het consultaat kregen we een presentatie over business in The Valley, over hoe het zakenleven in Amerika in elkaar steekt en waar je allemaal rekening mee moet houden, mocht je zelf aan de slag willen gaan. Heel interessant om te leren waarin het Amerikaanse zakenleven verschilt van het Nederlandse en ook om erachter te komen wat een consulaat (zoal) doet. In San Francisco bieden ze veel hulp aan Nederlanders die de Amerikaanse markt willen gaan betreden of juist hier willen beginnen, en dat is slechts een klein deel van wat het consulaat doet. Van tevoren had ik geen idee…

DSC01239Bread & Cocoa

Na de presentatie bij het Nederlands consulaat lunchten we bij Bread & Cocoa, dat er op de hoek lag. Leuk tentje en lekkere lunches. Na de nodige hamburgers en frappuccino’s besloot ik voor yoghurt met fruit en granola en een sinaasappelsap te gaan. Na de lunch was het tijd om richting USF te gaan!

DSC01260

Het weer werd  alleen maar beter en beter en niemand had er dan ook een probleem mee om even in het zonnetje te wachten. Mijn eerste indruk was “wow”. Een Amerikaanse universiteit zoals ik me een Amerikaanse universiteit voorstel: ontzettend clean, perfect gemaaid gras en mooie, strakke gebouwen. Net als in de film.

DSC01253St. Ignatius Church

DSC01307

Naast de universiteit stond een prachtige kerk in het zonnetje. De tour begon en we liepen langs de kerk richting het sportveld van de universiteit.

DSC01280DSC01270Met gras gemaakt van gerecyclede Nikes!

Ja, dat lees je goed… Het gras is gemaakt van gerecyclede Nikes en het is dan ook helemaal gesponsord door Nike. Een gesponsord grasveld, zeg je? Heeft dat nut? Ja. Want dankzij de rondleiding weet mijn hele klas het nu. En ik vertel het nu aan jou, dus jij weet het nu ook. En wie weet vertel jij het weer tegen iemand anders. Word of mouth, anyone?

Een mooi grasveld in ieder geval, en de andere sportvoorzieningen waren ook niet mis. Het grootste zwembad van San Francisco, mega sportzalen… allemaal gratis beschikbaar voor studenten. Of nou ja, gratis? Onze tour guide, student aan USF, vertelde doodleuk dat een jaartje studeren hier zo’n 50.000 dollar kost. En dat USF voor buitenlandse studenten geen scholarships aanbiedt. Slik! Daar gaat mijn droom om hier verder te gaan studeren… ;-).

DSC01291DSC01305
Natuurlijk kon je in de schoolkantine ook letterlijk alles eten. Zelfs sushi…

Ook de rest van USF zag er geweldig uit. We hebben helaas geen les kunnen volgen, maar oh wat zag alles er gaaf en modern uit.

DSC01335

Na de tour was er nog een heel stuk van de middag over. Samen met een deel van de groep liepen we naar de hippiewijk Haight-Ashbury, waar we o.a. een wanna be rapper tegen het lijf liepen en een half uur op de bus hebben gewacht. We pakten de bus naar de Painted Ladies, de zeven beroemde geschilderde huisjes, die ik vanwege de ondergaande zon niet echt heel mooi op de foto heb kunnen zetten. Maar… Been there, done that!

DSC01356DSC01360

Op naar Union Square, want ik vond nog steeds niet dat ik genoeg had gewinkeld en het zag er naar uit dat we daar de rest van de week niet bepaald veel tijd voor zouden hebben. Ik dook de Forever21 binnen en ging weer naar buiten met twee truien en een vest.

DSC01389In de cable car

Wat verder nog van de toeristische bucket list afgestreept moest worden, was een ritje in de beroemde cable cars. Ik had ze inmiddels al ontelbaar vaak zien rijden en ik had een ov-kaart waarmee ik ook met de cable cars kon reizen. De Forever21 lag één blok van de opstaphalte af, dus zo geschiedde. De cable car bracht ons helemaal naar Ghirardelli Square, vanuit waar we naar Applebee’s op Fisherman’s Wharf liepen om weer eens Amerikaans te eten: hamburgers!!

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

Plaats een reactie