San Francisco: Hult, Mission District & SF Bulls


Vrijdag 8 november was alweer de laatste dag van ons bomvolle programma, want de dag erna zouden we vroeg in de ochtend naar het vliegveld moeten. Gelukkig stonden er ook deze laatste dag nog een aantal hele leuke dingen op ons te wachten. Het was inmiddels bijna een gewoonte geworden om ontbijt te halen bij La Boulange, en dan voldoende broodjes zodat er ook geluncht kon worden. Nog een drankje van Starbucks erbij en I was good to go. Onze eerste afspraak die dag was een bezoek aan Hult Business School.

DSC02254Studeerplekken in Hult Business School

Hult is geen universiteit, maar wel een school waar je bijvoorbeeld een master kunt halen. Helaas nog steeds geen goedkope optie om te gaan studeren in Amerika, hoorden we van een aantal Nederlandse studenten tijdens de borrel op het Nederlands consulaat.

DSC02250

We kregen een presentatie van John Durham, die zijn mening en ideeën uitte over nieuwe media. Hij ziet de toekomst van apps en mobiel leven zonnig voor zich en hij denkt dat we in de toekomst alles mobiel gaan doen. Daarnaast zijn voor merken relaties met klanten heel belangrijk en worden deze steeds belangrijker, met name door de komst van het mobiele leven en social media. Mensen hebben behoefte aan relaties en kopen producten niet om het product maar om de waarde die het biedt. Hij had een duidelijke visie en vertelde hier met veel enthousiasme over. Geen standaard praatje over Hult, maar een leuke presentatie over nieuwe media.

DSC02281Mission District

Na het bezoekje aan Hult vertrokken we richting een zuidelijker deel van San Francisco: Mission District. Deze wijk ligt zuidelijker dan tot waar de meeste toeristenkaarten komen, maar is daarom zeker niet minder de moeite waard. De wijk staat bekend om haar ‘murals’: aparte en bijzondere muurschilderingen die elk een eigen verhaal hebben.

DSC02301Een mural op een kerkje

DSC02386Balmy Alley, een steegje propvol met murals

DSC02375Hoe gaaf zijn dit soort huizen!

DSC02462Met de panoramafunctie lukte het om een mural op één foto te krijgen!

We maakten samen met een gids een tour door Mission District. De gids vertelde van alles en nog wat over deze murals. Na de tour waren we ongeveer halverwege de middag en gingen we terug richting het hotel. We moesten namelijk later weer op tijd weg, omdat we ‘s avonds naar een wedstrijd van de San Francisco Bulls gingen!

Op weg naar het hotel besloten we nog één laatste keer langs de Starbucks te gaan, “om het af te leren”. Daar ging de zoveelste ongezonde frappuccino ;-). Daarna richting het hotel om alvast wat spullen in te pakken en om ons klaar te maken voor die avond. Vroeg in de avond vertrokken we richting Cow Palace, de thuisbasis van de San Francisco Bulls, een ijshockeyvereniging.

DSC02527De opening van de wedstrijd

De wedstrijd werd met veel spektakel, vuur en lichteffecten geopend. Het Amerikaanse volkslied mocht ook niet ontbreken, maar daarna brak het geweld toch echt los…

DSC02503DSC02611

Man, wat zijn ijshockeyers snel en wat gaat dat hele spel snel! Ik ben geen grote fan van het kijken naar sport, maar in Amerika moet je gewoon ooit in zo’n stadion hebben gezeten tijdens een wedstrijd. Het is precies zoals je verwacht: de hotdogkraam, de schreeuwende verkopers, de cheerleaders, de “Kiss Cam” en zelfs de muziek. Alleen al om de sfeer zou ik met plezier nog een keer naar zo’n wedstrijd gaan.

DSC02622DSC02742

IJshockey is een snelle en groffe sport. De hockeyers vielen elke minuut en tijdens de wedstrijd zijn er twee spelers afgevoerd. Je moet lef hebben om daar te gaan staan!

DSC02664DSC02694Pause game

Er werd constant heel veel moeite gedaan om het publiek geboeid te houden. De camera draaide vaak naar het publiek en natuurlijk is het leuk om mensen te kijken, maar het is nog veel leuker om zelf ook echt in beeld te komen. In de pauze werd onder andere een kansspel gespeeld waarbij iedereen een puck kon kopen en deze zo dicht mogelijk in het midden kon proberen te gooien. Op elke puck stond een nummer. Lag jouw puck het dichtst bij het midden, dan won je een geldprijs. Daarnaast schoot de mascotte t-shirts het publiek in en waren daar uiteraard de cheerleaders om het publiek te vermaken.

Beter kon de laatste avond niet zijn. Na afloop reisden we terug naar het hotel en toen was het toch echt voorbij… Op de terugreis na.

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

Plaats een reactie