Roadtrip #10: Bar Harbor & Acadia National Park


Op deze dag verkenden we Acadia National Park, dat ligt op het Mount Desert Island in Maine. Het is het oudste National Park van de Verenigde Staten ten oosten van de Mississippirivier. Kijk mee naar een dag vol prachtplaatjes van de helderblauwe zee, stranden, rotsen en heel veel groen!

Barharbor20

De dag begon met een ontbijt in het hotel, waarna we met de auto begonnen aan onze tocht door het park. Ik zal er dit keer niet te veel bij vertellen, want ik denk dat de foto’s voor zich spreken!

Barharbor19

We reden over de Park Loop Road. We stopten bij iets wat een uitkijkpunt moest zijn en kwamen na een korte wandeling over een smal bospaadje bij dit uitzicht uit.

Barharbor18

Een stukje verder. Tussen de bomen door een prachtig wit strand.

Barharbor17Barharbor16

Dit wordt het Thunder Hole genoemd. De zee slaat hier steeds keihard tegen de rotsen aan. Er is een soort gat ontstaan (daar waar je op de foto de schuimende golven ziet), waardoor er bij een flinke golf een enorme knal te horen is en het water alle kanten op spat.

Barharbor15Barharbor14Barharbor13

Even later zagen we opeens een hertje! Niet de meest prachtige foto, maar als je goed kijkt zie je zijn hoofd links van de middelste dikke boomstam. Awwwh!

Barharbor12Barharbor10Barharbor9

Wat was dit een gaaf uitzicht! Dit is op de Cadillac Mountain. Omdat dit gebergte in de noordoostelijke hoek van de Verenigde Staten ligt is dit één van de eerste plaatsen waar je ‘s ochtends de zon op kunt zien komen in het land.

Barharbor8

Hierna reden we naar een strandje in het park, want het was zulk lekker weer dat we voor het eerst tijdens deze trip een paar uur in de zon hebben gelegen! De temperatuur van het water was ook prima, waardoor ik zelfs nog een eindje heb gezwommen.

Barharbor21

Uitzicht vanaf de Bass Harbor Head Lighthouse, een vuurtoren aan de westkant van het park.

Barharbor7

En toen ging de zon steeds verder onder en was onze dag in het Acadia National Park ten einde. We gingen nogmaals het dorpje in om te eten EN maakten ons klaar voor de reis naar Québec, Canada!

Van half juli tot begin augustus 2014 reisde ik ruim drie weken door de Verenigde Staten en Canada. Bekijk hier alle verslagen!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan “Van chaos & drukte naar productiviteit”

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

10 gedachten over “Roadtrip #10: Bar Harbor & Acadia National Park”

Plaats een reactie