Kerstmarkten in Berlijn


Afgelopen winter ging ik naar Berlijn. In de sneeuw en regen gingen we op zoek naar de welbekende bezienswaardigheden, maar daarnaast is er tijdens de kerstperiode nog veel meer te doen in Berlijn. Het barst er namelijk van de kerstmarkten, waar van alles te doen, te kopen, te eten en te drinken valt. Staat er een tripje naar Berlijn op de planning over een tijdje? Of wil je graag nog dit jaar weg, maar weet je niet waar naartoe? Ga voor Berlijn! Deze kerstmarkten in het centrum van Berlijn raad ik je aan.

Kerstmarkt16Kerstmarkt15Kerstmarkt9

Kerstmarkten bij Alexanderplatz

Deze kerstmarkt bestaat eigenlijk uit twee verschillende kerstmarkten die vlakbij elkaar liggen: de Berliner Weihnachtszeit, voor het Rotes Rathaus, aan de westkant van station Alexanderplatz, en de Wintertraum am Alexa, bij het winkelcentrum Alexa en de Primark, aan de oostkant van station Alexanderplatz. Op de Berliner Weihnachtszeit ligt een schaatsbaan in een cirkel om de Neptunbrunnen fontein heen. Als je midden in Berlijn wilt schaatsen, sla dan hier je slag! De kraampjes staan om de schaatsbaan heen. Op de Wintertraum am Alexa stond een bijzondere draaimolen, omringt door de rest van de kraampjes. Beide een bezoekje waard.

Berliner Weihnachtszeit: van 23 november tot 29 december 2015, bekijk hier de openingstijden

Wintertraum am Alexa: van 23 november tot 27 december 2015, bekijk hier de openingstijden

Kerstmarkt8

Weihnachtsmarkt an der Gedächtniskirche

Deze kerstmarkt staat bij de Keiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, wat weer vlakbij de Kurfürstendamm en de KaDeWe ligt. Ook hier vind je weer de typische houten kraampjes. Daarnaast stonden er op deze markt verschillende huisjes, waar allerlei handgemaakte dingen werden verkocht. De locatie is verder ook heel mooi, zo naast de bijzondere kerk (Gedächtniskirche).

Van 23 november 2015 tot 3 januari 2016, bekijk hier de openingstijden

Kerstmarkt5Kerstmarkt4Kerstmarkt14

Kerstshow in het Sony Center

In het Sony Center is tijdens de kerstperiode een lichtshow te bekijken met een engel, muziek en veel rook. In het midden hangt een megakerstboom bestaand uit duizenden lichtjes. Tip: eet in één van de tentjes in Sony Center en bekijk ondertussen de show.

Data en tijden voor winter 2015-2016 nog niet bekend

Kerstmarkt3Kerstmarkt6Kerstmarkt13

Winterwelt op Potsdamer Platz

Op dit drukke plein staat een kerstmarkt inclusief grote rodel/sneeuwbaan. Voor de sneeuwpret moet je hier zijn dus! Ook is er een ijsbaan, kun je er van alles eten en is er in het weekend live muziek.

Van 23 november tot 27 december 2015, bekijk hier de openingstijden

Kerstmarkt2Kerstmarkt11

Gendarmenmarkt

Dit is ongetwijfeld de mooiste kerstmarkt waar we geweest zijn. Het is wel een van de weinige markten waarvoor je entree betaalt, maar het is die 1 euro meer dan waard. Er hangt een gezellige sfeer, er is een podium voor optredens, je kunt op veel plekken bier of glühwein drinken en er is zelfs een (best wel goed verstopt) groot overdekt stuk. Je koopt er typische kerstspulletjes, maar ook bijzondere interieurdecoraties en natuurlijk eten en drinken. Het uitzicht op de twee kerken aan beide kanten van het plein maakt de beleving compleet. Ook erg mooi als het donker wordt.

Van 23 november tot 31 december 2015, bekijk hier de openingstijden

Kerstmarkt Schloss Charlottenburg

Dit is de enige kerstmarkt in het rijtje waar ik zelf niet ben geweest, maar ik wilde hem toch graag noemen omdat hij echt de moeite waard schijnt te zijn. Toen ik in Berlijn was, was deze kerstmarkt helaas net afgelopen. Deze kerstmarkt is de grootste van Berlijn en staat vooral bekend om de mooie en vele verlichting, dus bezoek ‘m zeker als het donker wordt. Hij ligt helaas wel iets verder van het centrum vandaan dan de andere markten, maar is prima per metro te bereiken.

Van 23 november tot 26 december 2015, bekijk hier de openingstijden

Ga jij deze winter op vakantie?

 

Je maakt een lijst met taken. Je weet wat je moet doen. En tóch krijg je het niet voor elkaar. Ik ga je helpen met 8 tips in het mini e-book!

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis mini e-book 'het lukt me niet'!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS het mini e-book 'Het lukt me niet... Zo voer je wél taken uit'!

19 gedachten over “Kerstmarkten in Berlijn”

 1. Wat een heerlijke foto’s! Ik ben nog nooit in Berlijn geweest maar het lijkt me wel een prachtige stad om te bezoeken, zeker tijdens de Kerst dagen. Ik vertrek binnen 2 weken naar Australië voor een 9-10 maanden dus ik spendeer daar mijn Kerst dit keer :)

  Beantwoorden
 2. Ooh, ik krijg kerstkriebels! ;) Mijn vriend en ik hadden de planning om vlak na Kerst naar Berlijn te gaan en daar een aantal dagen te verblijven en samen Oud & Nieuw te vieren, om het afgelopen, nare half jaar af te sluiten. Maar helaas ligt mijn vriend rond die tijd opnieuw onder het mes. Eén ding is zeker, vooral na het lezen van dit artikel, wij gaan ooit naar Berlijn rond Kerst! Haha!

  Beantwoorden
 3. Wat ziet dat er mooi en gezellig uit! Hele sfeervolle foto’s. Het lijkt me super om daar een dagje heerlijk rond te neuzen en alvast in de kerstsfeer te komen

  Beantwoorden
 4. Zo wat een veel kerstmarkten heeft Berlijn! Zelf ben ik twee keer in Berlijn geweest, nooit met kerst maar het blijft indrukwekkend. Toen ik in Lincoln (Engeland) studeerde hadden ze daar een grote kerstmarkt, heel leuk alleen zo jammer dat het er zo ontiegelijk druk was. Je krijgt wel meteen de kerstsfeer als je daar loopt met lekker eten en gluhwein :)

  Beantwoorden
 5. Ik ben een paar jaar geleden naar de kerstmarkt in Keulen geweest en vond deze erg gezellig! Ik ben eens in het najaar in Berlijn geweest maar zo in de winter en met de feestdagen lijkt het me daar ook erg gezellig :) mooie foto’s heb je!

  Beantwoorden

Plaats een reactie