Hotspots in New York City


Ik woon er niet, ik kom er niet elk jaar, maar ik ben er wel ooit geweest: New York City. En ik vind het de leukste stad op aarde. Vandaag laat ik een aantal  hotspots zien. Geen geheime of nog niet door de grote massa ontdekte plekken, want je begrijpt dat ik in de vier dagen dat ik er was vooral de honderden toeristische attracties heb afgestruind. Ik sla wel de meest voor de hand liggende hotspots als het Vrijheidsbeeld, Times Square en het Empire State Building even over. Natuurlijk – hartstikke gaaf. Maar die zul je vast niet overslaan als je naar New York gaat ;-).

Washington Square Park

Washington Square Park is het begin van 5th Avenue, de straat die Manhattan in East en West verdeelt. Hier staan de oudste herenhuizen van New York City. Het geeft een beeld van het New York voordat het een metropool was.

Washingtonsquare1

Grand Central Terminal

Hier had ik even een Gossip Girl momentje. Favoriete serie… Daarnaast komen op Grand Central alle vervoerslijnen uit de stad samen.

“Spotted at Grand Central, bags in hand, Serena van der Woodsen. Was it only a year ago our It-girl mysteriously dissappeared for quote boarding school? And just as suddenly she’s back.”

Grandcentral1

High Line Park & Chelsea Market

Deze twee hotspots liggen vlak bij elkaar vandaar dat ik ze in één keer laat zien. Het High Line Park is een park/promenade 20 meter boven de stad. Vroeger lag hier een metrolijn en je ziet op sommige stukken ook nog het spoor. Neem de uitgang aan 16th Street om direct bij de Chelsea Market uit te komen.

Highline2Highline3Frank Gehry Building, gezien vanaf het High Line Park.

Chelsea Market is een overdekte markt met daarin delicatessenwinkels, cafés en espressobars. Er hangt een erg fijne sfeer!

Chelseamarket2Chelseamarket3Chelseamarket1Sorry voor de vage foto, maar het geeft wel een goed beeld van de sfeer in Chelsea Market! Drie jaar geleden hadden we nog geen hele mooie camera dus zul je het hiermee moeten doen ;-)

Biking Central Park

Oké, Central Park is niet te missen, maar tip als je veel wilt zien: huur een fiets! Ik fietste er zonder moeite 3 uur rond. Wel met veel fotostops. Al met al fietste ik volgens mij zo’n 14 kilometer door het park.

Centralpark3Centralpark5Centralpark4Centralpark1Centralpark2

Lincoln Center

Op de een of andere manier moet ik als ik Lincoln Center zie denken aan deze videoclip uit Glee. Buiten dat, gewoon een mooie plek. Is nog niet lang geleden gerenoveerd en heeft een grasdak, verlichte trappen, grote glasgevels en een verlichte fontein.

Lincolncenter1

9/11 Memorial Museum

New York City is een indrukwekkende stad, maar het Tribute World Trade Center Museum was pas echt indrukwekkend. Dit is een tijdelijk museum, eind mei opent het 9/11 Memorial Museum. Ik verwacht dat het tijdelijke museum dan dicht gaat. In beide musea vind je foto’s, gevonden voorwerpen, verhalen van nabestaanden of overlevenden over hoe zij 9/11 hebben meegemaakt enzovoort… Heel bijzonder.

911memorial1

Brooklyn Bridge Park

Vanaf het Brooklyn Bridge Park heb je het mooiste uitzicht op de Brooklyn Bridge. Dit ligt in Brooklyn, want dan zie je Manhattan op de achtergrond. Als je daar dan toch bent, vlak in de buurt zit Grimaldi’s, een populaire pizzeria die in de top 10 van restaurants in New York City staat. Klinkt chique, is niet duur! Rond etenstijd moet je waarschijnlijk wel in de rij staan, want je kunt er niet reserveren. Er zijn trouwens meerdere vestigingen in New York, maar dit is de hoofdlocatie.

Brooklyn2

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

7 gedachten over “Hotspots in New York City”

Plaats een reactie