Ik gebruik de Hema desk planner wekelijks om mijn weekplanning te maken. In dit artikel leg ik je uit wat de desk planner is en hoe ik de Hema desk planner gebruik, zodat je dit als inspiratie kunt gebruiken voor je eigen planning!

Wat is de Hema desk planner?

De desk planner is een langwerpig notitieboek met ringband. Leg je hem horizontaal en sla je hem open, dan zie je op de bladzijde bovenaan drie vakken:

 • To do: een gelinieerd vak met bullets
 • Notes: een gelinieerd vak zonder bullets
 • Een leeg vak

Op de bladzijde onderaan zie je de dagen van de week naast elkaar, behalve zaterdag en zondag, die onder elkaar in één kolom staan.

Hema desk planner

Het idee van de Hema desk planner is natuurlijk dat het handig is om deze weekplanner (want dat is het eigenlijk gewoon) naast je op je bureau te hebben liggen. De desk planner is dan ook vooral handig als je veel op één plek bent, want het is best een groot boek en voor het overzicht moet deze eigenlijk wel helemaal open liggen.

De desk planner is dus te koop bij Hema en kost €4. Hier vind je hem op de website.

Hoe ik plan met de Hema desk planner

Zoals je misschien hebt gelezen volg ik op dit moment grotendeels de bullet journal methode voor het maken van mijn planning. Hoewel je volgens die methode een maandplanning maakt en op basis daarvan je dag indeelt, doe ik het anders. In de blogpost over het bullet journal leg ik het ook al uit, maar ik zal het hier ook even doen:

 • Maandprojecten: In een ander notitieboek, wat ik als bullet journal gebruik, plan ik een maand vol met projecten. Dat zijn eigenlijk gegroepeerde taken, zoals dingen ter voorbereiding op mijn reis, dingen voor mijn blog etc. Bij sommige dingen zet ik er meteen bij in welke week in het wil doen, bijvoorbeeld omdat dat moet of goed uitkomt. Op deze manier: Taak (wk1).
 • Desk planner: Voordat de nieuwe week begint, kijk ik naar mijn maandprojecten. Op de desk planner vul ik vervolgens in wat ik op welke dag wil doen, zodat ik alvast een beeld heb van wat er deze week gepland staat en ik niet als een kip zonder kop dingen ga doen.
 • Dagplanning: Elke avond of ochtend maak ik een planning voor de dag. Hierbij kijk ik naar wat me niet is gelukt van de vorige dag en wat er voor vandaag op de desk planner staat. Zo hoef ik eigenlijk op dat moment maar kort na te denken over wat ik moet gaan doen.

De desk planner is dus vooral om overzicht te houden, maar ook om niet constant te hoeven nadenken over wat ik op een dag wil gaan doen. En dat zorgt dan weer voor meer rust en focus :-).

Hema desk planner

Hoe ik mijn Hema desk planner indeel

Als ik een week plan, zet ik eigenlijk altijd een paar lijntjes waarin ik standaard dingen verwerk. Zoals je op de foto ziet, zet ik een lijn onder de twee bovenste regels. Op de bovenste regel schrijf ik wat ik qua sport wil doen (hardlopen, yoga of soms fitness) en op de tweede regel schrijf ik welke blogpost er online komt.

Ook zet ik (behalve in het weekend) een lijn boven de twee onderste regels. Op de één-na-onderste regel schrijf ik wat er overdag op de agenda staat en op de onderste regel wat er ’s avonds op de agenda staat. Denk hierbij aan werk, vergaderingen, leuke sociale dingen enzovoorts.

Op de middelste regels schrijf ik vervolgens alle taken, en dat doe ik dus op basis van mijn maandplanning.

Ik ben wel nog steeds een beetje zoekende in hoe ik de bovenste vakken het beste kan indelen. Op dit moment staan er bij “to do” de dingen die ik dagelijks wil doen, zoals de miracle morning, lezen, m’n reis voorbereiden etc. Bij “notes” staan steeds andere taken, vaak random plannen die ik ook ergens die week wil uitvoeren. Het lege vak blijft vaak leeg of soms schrijf ik er bijvoorbeeld alvast dingen voor de volgende maand op.

Pluspunten

 • Het is overzichtelijk, je krijgt een duidelijk beeld van wat je in een week moet en wil doen.
 • Het ziet er leuk uit, ook belangrijk hè ;-).
 • Hij is goedkoop.
 • Het bespaart tijd t.o.v. wanneer je bijvoorbeeld zelf vakjes maakt voor de dagen van de week om zo een overzicht te maken.

Minpunten

 • Ik vind het jammer dat er in het weekend weinig ruimte is. (Maar aan de andere kant plan ik vaak te enthousiast en heb ik in het weekend tijd om de dingen op te pakken die zijn blijven liggen, want ik kan op die dagen immers toch niet veel nieuws plannen.)
 • Ik mis iets waarmee je bij kunt houden in welke week je bent, zoals een touwtje of elastiek, maar dit kun je natuurlijk zelf oplossen.

De desk planner kost €4 en vind je hier op de website van Hema.

Wil je meer weten over het maken van weekplanningen? Lees dan ook mijn blogpost over het maken van een weekplanning.

Gebruik jij de Hema desk planner of een soortgelijke weekplanner al? Hoe gebruik jij hem?

Pin deze blogpost op Pinterest!      Pin It

Ontvang gratis tips en updates!

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips :-). Plus nu als bonus: het gratis stappenplan 'van losse taken naar concrete planning'!

Powered by ConvertKit