De simpelste én beste tip om je dag effectief te plannen

Notitieboekjes en to do blok Hema

Ik weet niet eens meer hoe lang ik deze tip al weet of waar ik ‘m eigenlijk vandaan heb. Maar de tip die ik vandaag met je ga delen om je dag effectief te plannen ken én gebruik ik al LANG. Het is de tip waar ik áltijd naar terug ga als ik meer focus, overzicht en structuur in mijn dagen wil. Ik ga je helpen effectiever te plannen met een supersimpele tip. Maar geen zorgen, ik vertel je ook precies waarom één simpele tip zo waardevol is en hoe je ermee aan de slag kunt gaan!

Lees verderDe simpelste én beste tip om je dag effectief te plannen

Mijn top 6 handige planning apps voor meer rust in je hoofd

Potloden, notitieblok, iPhone met apps en kaars

Ben jij het beu dat je hoofd steeds vol zit met allemaal dingen die je nog moet doen? Ben je de rondslingerende to do lijstjes en post its beu? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met een planning app: een handige app waarin je alles wat je moet doen, kunt bewaren. Ik deel mijn favoriete planning apps én tips voor het gebruik van een planning app met je!

Lees verderMijn top 6 handige planning apps voor meer rust in je hoofd

Komt er altijd wat tussendoor? Ga slim om met ad hoc werkzaamheden [8 tips]

Letterstempels met klemmetjes met 'remember' en 'urgent'

Vraag jij jezelf vaak af waarom je überhaupt moeite doet om een planning te maken, aangezien je dag toch constant gevuld lijkt te worden met allerlei dingen die tussendoor komen? Dan heb je veel te maken met ad hoc werkzaamheden. En ook daar kun je heus slim en georganiseerd mee omgaan. Lees wat die ad hoc klussen precies zijn, hoe je er het beste mee om kunt gaan én hoe je zelfs voorbereid kunt zijn op ad hoc taken! Zo kun jij meer rust en overzicht in je (werk)dag creëren – óók als er dingen tussendoor komen.

Lees verderKomt er altijd wat tussendoor? Ga slim om met ad hoc werkzaamheden [8 tips]

Moeite met plannen? Zo tover je een mislukte planning in 15 minuten om tot een succes

Notitieboekjes, to do lijst en pen.

Vanochtend had je écht een goede planning voor jezelf gemaakt. Er stond precies op wat je moest doen, je was gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan en niets kon je in de weg staan. En nu is het 2 uur ’s middags en heb je nog precies niets gedaan van wat er op die planning stond. Terwijl er toch genoeg dingen op stonden die écht moeten gebeuren vandaag. Maar er zijn ook allemaal andere belangrijke dingen tussendoor gekomen. Oftewel, jij hebt moeite met plannen. Wat nu?!

Lees verderMoeite met plannen? Zo tover je een mislukte planning in 15 minuten om tot een succes