Over mij

Hoi! Ik ben Linda Gommers. Ik ben productiviteit, planning & structuur consultant op Streets Ahead en ik help drukke, ambitieuze werknemers & ondernemers om meer rust, overzicht & structuur in werk én privéleven te creëren zodat zij productiever worden en meer voldoening halen uit hun leven.

Dit wil ik voor jou

Stel je voor...

  • … Dat je elke dag weet wat de belangrijkste dingen zijn die je wilt doen en dat gedaan krijgt, zonder gedoe. Zowel in je werk als in je privéleven.
  • … Dat je even veel e-mails, berichten en collega’s/klanten/gezinsleden hebt die je storen, maar dat je daar slim mee omgaat en je er niet gestoord door voelt.
  • … Dat je omgeving, online én offline, zo gestructureerd en georganiseerd is dat je alles kunt vinden en het vrijwel moeiteloos overzichtelijk kunt houden.
  • … Dat je rustig en geconcentreerd kunt werken aan dingen die jij leuk en waardevol vindt.
  • … Dat dagen precies zo verlopen als jij wilt.

Klinkt als een utopie, nietwaar?! En ja, laat ik eerlijk met je zijn, alles gaat nooit PRECIES zoals je wilt. Maar ik geloof er 100% in dat je daar wel véél dichterbij kunt komen dan je nu misschien bent. En ik wil je daarbij gaan helpen!

Hoe het begon

Druk, druk, druk

Structuur en plannen hebben altijd mijn interesse gehad. Vroeger maakte ik planningen tot op de minuut voor de meest onnozele dingen – gewoon omdat ik het interessant vond. Ik zag plannen als grappige hobby en niet zo zeer als hulpmiddel om meer uit je dag te halen.

Dat veranderde toen mijn leven drukker werd en ik veel verantwoordelijkheden naar me toe trok. Een studie (eerst op HBO en later een master op de universiteit), naast mijn studie wekelijks één of meer dagen werken in de online marketing als bijbaan, een blog bijhouden en wekelijks meerdere artikelen plaatsen, fanatiek hardlopen, vrijwilligerswerk doen en daarvoor o.a. websites onderhouden en een blad maken, op kamers gaan wonen, en ook nog een relatie en sociaal leven onderhouden. Ik vond het allemaal hartstikke leuk, maar af en toe was het passen en meten.

Naarmate het aantal taken toenam, nam de drukte in mijn hoofd ook toe. Ik vond de uitweg in plannen en het verbeteren van mijn tijdmanagement- en structuur vaardigheden. Dat gaf me overzicht en maakte me rustig. Da’s ook precies waarom ik tegenwoordig nog steeds groot fan ben van plannen en organiseren: zonder zou ik een enórme chaoot zijn. Maar ik was niet gelijk ‘goed’ in plannen. Mijn planningen waren compleet onrealistisch, er ontbrak van alles aan of ze waren juist veel te gedetailleerd (en ik was er veel te veel tijd aan kwijt), en nog wel het grootste probleem: ik maakte wel een plan – maar vervolgens deed ik er niets mee.

Mijn motto

Leren, toepassen, delen

Waarom deed ik niet wat er op mijn planning stond? Nieuwsgierig als ik ben ging ik onderzoeken waardoor dat kwam: Wat ging er mis? Waarom werkte het de ene keer wel en de andere keer niet? Mijn interesse in productiviteit, time management, plannen en persoonlijke ontwikkeling groeide verder. Ik ging niet alleen aan de slag met plannen, maar ook met doelen stellen, online en offline mijn spullen slim organiseren en structureren, concentratie verbeteren en rust in mijn hoofd creëren.

Ik las boeken, luisterende naar podcasts en webinars, deed cursussen, bekeek video’s: ik zoog de kennis op en paste het toe. Op mezelf, maar ook op anderen. Ik ging trainingen geven aan bedrijven, gaf verschillende sessies aan mijn collega’s in de fulltime baan die ik inmiddels had, deelde mijn tips in blogs, en maakte e-books en cursussen waarmee je de diepte in kan gaan en zelf aan de slag kan gaan. Met resultaat!

Een heleboel cursisten hebben namelijk al véél mooie resultaten gedeeld. Een greep hieruit:

Deze cursus heeft me geholpen om eindelijk grip te krijgen op mijn planning en to do's, van het opstellen tot aan het afronden. Ik kan deze cursus aanbevelen aan iedereen die moeite heeft met plannen en overzicht houden! Het heeft me stukken productiever gemaakt en ik heb uitstellen zelfs bijna afgeleerd! Vooral het opschrijven en uitdenken waarom ik bijvoorbeeld een taak op een bepaald moment niet gedaan krijg, heeft me veel geholpen. Ik kom achter de oorzaak en kan die zo gericht aanpakken. Door het uitproberen van verschillende methodes en hulpmiddelen (Pomodoro, Todoist) ben ik erachter gekomen wat voor mij werkt.

– Lotte, over de online cursus Krijg het gedaan

 Het heeft mij geholpen om direct in actie te komen. Exact hetgeen dat ik nodig had, dat laatste zetje. Ik ben mij er nu veel meer van bewust wat ik wil, waar ik behoefte aan heb en hoe ik dit kan aanpakken.

– Michanne, over het e-book Plan jouw jaar

Deze cursus is precies wat ik nodig heb. Een cursus die me aan de hand neemt en me stap voor stap mijn mailomgeving helpt opruimen en leert om mijn mail te verwerken in plaats van alleen te checken. Mail gaf me altijd zo veel stress. Het geeft niet dat ik nu nog niet alles op orde heb (ik ben nu halverwege de cursus), ik ga gewoon stap voor stap verder, alle handvaten zijn binnen handbereik. Ik heb weer vertrouwen in mij en mijn mail omgeving gekregen.

– Vera van Maanen, over de online cursus De Altijd Opgeruimde Mailbox

Ik vind dat het boek op een mooie gradiënt is opgezet. Het is ook makkelijk te doen. Het kost per dag niet veel tijd en ik vond het fijn om me die dag echt te focussen op de opdrachten van die dag. Op het eind van het boek was mijn planning en actie niveau zo verbeterd dat ik het dubbele aan taken af krijg op een dag dan voor het doen van dit boek en soms zelfs meer dan het dubbele. Het doen van dit boek heeft me gevoel van stress verminderd en heeft me de middelen gegeven om echt mijn doelen te gaan bereiken. Het heeft me inzicht gegeven in hoe ik nog meer overzicht kan hebben over mijn leven. Ik zou het iedereen aanraden die meer inzicht en controle en meer productiever wil zijn dan wat hij of zij op dit moment is.

– Erika, over het e-book De extreem productieve maand

De cursus ’Krijg het gedaan’ heeft echt bijzonder veel betekend. Ik kan terug genieten van spelen met mijn zoontje, terwijl ik nog steeds als werkpaardje gezien wordt op mijn werk. Wat dan ook weer extra energie geeft om kikkertaken aan te pakken. Sommige dingen lopen ’nog niet’. Maar ik heb nu tijd en energie om er vol goesting aan te werken.

– Debbie Stragier, over de online cursus Krijg het gedaan

Ik voel me geïnspireerd tijdens het opruimen. Jij bent het stemmetje in mijn hoofd die zegt; "volhouden, je bent goed bezig Marjan!" Mijn dochter durft weer vriendinnen uit te nodigen, dit heeft mij de moed gegeven om door te gaan en haar ook te ondersteunen met opruimen en weg doen van spullen......zij ziet nu de waarden van vriendschappen ten opzichten van spullen. Ik ga ook weer mensen durven uit te nodigen thuis, dan hoef ik niet steeds de deur uit naar anderen.

– Marjan Wierenga, over de online cursus Begin jouw opgeruimde leven

Je weet het wel

Maar doe je het ook?!

Ik weet als geen ander dat er eindeloos veel boeken, blogs en noem het maar op zijn geschreven over plannen, productiviteit, organiseren en persoonlijke ontwikkeling. En ik weet ook dat de meeste super waardevol zijn. Maar vaak loopt het mis op één punt. Je raakt mega geïnspireerd door iets en je bent ervan overtuigd dat het jou gaat helpen – maar toch DOE je het niet.

Als productiviteit, planning & structuur consultant wil ik je helpen om wél te DOEN. Ik ben een doorpakker en super resultaatgericht. Ik ben zo iemand die gelijk na een vergadering de actielijst erbij pakt en bepaalt wat we gaan doen met dat wat er besproken is – zodat iedereen weet wat er moet gebeuren.

Ik geef met Streets Ahead online cursussen en trainingen, en heb e-books en online werkboeken. Die zijn mega praktisch, zodat je niet alleen iets leert maar het vooral gaat DOEN en toepassen in je leven en er resultaat uit haalt. Het aanbod wisselt, dus bekijk gerust eens de shop om te bekijken waar je op dit moment mee aan de slag kunt gaan! Of ga aan de slag met een van mijn gratis downloads. En al mijn beste tips vind je op de “Linda’s tips” pagina.

Ook geef ik bedrijfstrainingen en 1-op-1 advies, waarin we samen aan de slag gaan en het gelijk toepassen op jouw bedrijf, werkzaamheden en leven.

Het is nu aan jou

Spreek ik je snel?

Nu ben ik benieuwd naar jou! Heb je interesse in 1-op-1 met mij werken of een bedrijfstraining? Stuur me een bericht via het formulier en dan hebben we contact om te bekijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen!

Direct zelf aan de slag gaan?

Wil je direct zelf aan de slag gaan? Meld je aan voor mijn e-mails via het formulier hieronder en ik deel gratis mijn stappenplan ‘Van chaos en drukte naar productiviteit’ met je. Ook stuur ik jou (en ruim 4.000 anderen!) dan regelmatig een e-mail met tips, inspiratie en motivatie om meer rust, overzicht & structuur te creëren zodat JIJ ook productiever gaat worden en meer voldoening haalt uit je leven!