Over Streets Ahead

Meer rust. Meer overzicht. Jouw leven leiden zoals JIJ dat wilt.

Op je werk ben je de hele dag aan het rennen en vliegen. Je hebt je eigen taken, maar pakt ook alles op wat klanten en collega’s tussendoor van je vragen. Voor je het weet is de dag voorbij. Dan kom je thuis, en daar gaat het drukke leven verder. Er moet gekookt worden, het huishouden moet gedaan worden, je wilt tijd maken voor je partner, kinderen of andere relaties, je wilt aan de slag gaan met je hobby’s… En voor je het weet is de dag weer voorbij.

Het leven vliegt voorbij. Je hebt zo veel te doen. Je wilt alle ballen hoog houden, maar hebt het gevoel dat er elk moment wat mis kan gaan. Je hebt behoefte aan overzicht en rust. Je wilt meer tijd voor jezelf, zodat je kunt bereiken wat JIJ wilt.

Je zoekt een oplossing voor alle stress en chaos. Je wilt jezelf verbeteren en je kunt niet wachten om aan de slag te gaan. Daarom ben je hier.

Welkom! Ik ben Linda.

Ik ben het gezicht achter Streets Ahead. Waarschijnlijk ben je daar nieuwsgierig naar! Ik vertel je op deze pagina graag wat meer over mezelf.

Ik help ambitieuze, harde werkers met productief worden, goed plannen en georganiseerd leven.

Ik help ze overzicht en rust creëren in hun leven, en hun doelen behalen.

Maar waarom doe ik dat? Mijn verhaal in het kort:

Ik maakte als kind opruimschema’s, kamerindelingen, en planningen tot op de minuut.

Ik leerde daardoor al vroeg dat plannen en organiseren zorgen voor rust en overzicht.

Ik merkte ook dat anderen het fijn vonden als ik ideeën en vage plannen structureerde en omboog tot praktische overzichten en duidelijke schema’s. Ik merkte dat het anderen rust gaf.

En ik merkte dat ik anderen daarmee kon helpen. Dat deed ik tijdens mijn studie, op mijn werk – en hier, op deze blog.

Maar ik leerde dat plannen en organiseren niet alles zijn. Ik leerde dat er een verschil is tussen een eindeloze to do lijst en concrete, realistische plannen. Ik leerde dat er een verschil is tussen organiseren en georganiseerd leven. Want ondanks de lijstjes voelde ik me nog steeds gestrest en chaotisch. Terwijl ik niet eens zo’n druk leven had.

Toen leerde ik dat productiviteit voor mij het overkoepelende concept is.

Productiviteit helpt om doelen te bereiken, om constant te blijven groeien en verbeteren, en om je gelukkig te voelen. Productiviteit helpt om enerzijds rust en overzicht te creëren, en anderzijds om jezelf te blijven ontwikkelen.

Ik wilde alles weten over productiviteit, en mijn kennis weer delen. Om anderen te helpen dit ook te ervaren. Dat wil ik nog steeds en dat doe ik nog steeds. Hier, op deze blog.

Via blogartikelen, e-books, en online cursussen deel ik dat wat mij zo erg helpt met jou. En daar word ik heel gelukkig van.

Leer jij met me mee?!

Benieuwd naar de lange versie van dit verhaal? Lees dan vooral verder…

Maar voor je verder leest…

Wil je op de hoogte blijven van alle updates rondom Streets Ahead? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daar gratis de checklist voor jouw productieve dag bij!

Mijn jonge jaren

Als kind was ik al bezig met plannen en organiseren. Ik maakte opruimschema’s, inclusief lijstjes van wat er opgeruimd moest worden en tekeningen van wat dan waar moest komen te staan. Ik maakte planningen, waarin van minuut tot minuut stond wat ik die dag wilde doen.

Ik schepte overzicht in alles wat ik onoverzichtelijk vond. Ik wilde vroeger onder andere schrijfster worden, maar kwam vaak niet verder dan het maken van een compleet overzicht van alle personages, alle locaties die aan bod kwamen, en van de verhaallijn. Ik maakte zelfs overzichten van niet bestaande boekenreeksen. Ik schreef ze niet, nee, ik begon weer aan een nieuw overzicht.

De overzichten gaven mij rust. Ik wilde alles graag goed doen en goed regelen. Daar werd ik blij van! Toen al.

Een student met een hobby

Tijdens mijn studie (eerst een bachelor communicatie op het hbo, later een master communicatiewetenschappen op de universiteit) viel het mij steeds meer op dat niet iedereen zo was.

Niet iedereen maakte schema’s en bracht structuur aan in dingen. Sterker nog, ik was eigenlijk vooral degene die dat deed.

Tijdens mijn propedeuse uitreiking

Ik merkte ook tijdens mijn studie dat anderen het fijn vonden als ik ideeën en vage plannen structureerde en omboog tot praktische overzichten en duidelijke schema’s.

Tijdens mijn stages kreeg ik daar complimenten over. Bij groepsopdrachten nam ik qua planning gedurende de jaren steeds meer het voortouw.

Ik merkte dat het anderen ook rust gaf. En dat het werkte: door te structureren wisten anderen wat de taken waren, wat de status was, of wat de voortgang was.

Ik vond het ook steeds leuker worden, dat plannen, structureren en organiseren. Ik merkte dat het een kracht was.

Het was tijdens mijn studie dat ik met deze blog begon. Op deze blog schreef ik in eerste instantie over van alles en nog wat. Ik had wel nagedacht over waar ik over wilde schrijven, maar achteraf gezien was dat gewoon alles wat me toen interesseerde: reizen, gezond leven, interieur, carrière, hardlopen, persoonlijke ontwikkeling en, jawel, ook over plannen.

Georganiseerd maar nog steeds chaotisch

Tijdens mijn studie kreeg ik ook een steeds drukker leven. Mijn sociale leven breidde zich uit met meer vrienden en met collega’s. Ik had veel interesses, en dus groeide het aantal hobby’s. Ik deed aan hardlopen en fitnessen, bloggen natuurlijk, was veel bezig met koken, bakken en gezond eten en ik reisde best wat. Ook ging ik vrijwilligerswerk doen en fanatiek aan de slag met bijbanen. Later ging ik ook nog op kamers wonen. En dan was er dus ook nog die studie.

Toch was mijn leven toen, als ik er nu op terugkijk, helemaal niet zo druk. Maar dat gevoel had ik wel.

Ik liep vast in al mijn overzichten en planningen. Ik had toch overzicht, ik maakte toch planningen; waarom voelt het dan niet alsof ik slim bezig ben?

Plannen en organiseren zijn onmisbaar voor rust en overzicht, maar ik leerde dat er een verschil is tussen een eindeloze to do lijst en een concrete, realistische plannen. Ik leerde dat er een verschil is tussen organiseren en georganiseerd leven.

Dat kwam doordat ik ging kijken naar productiviteit. Door me te verdiepen in productiviteit ging ik aan de slag met doelen stellen, met gewoontes, met strategieën. Met effectief aan de slag gaan in plaats van efficiënt.

Ik ging erover lezen, luisteren en kijken. Ik ging alles wat ik leerde uitproberen, als een malle. En ik vond het mega interessant.

Ik probeerde in die tijd bijvoorbeeld The Miracle Morning, de Helweek en las Getting Things DoneIk ging meer aan de slag met doelen stellen in plaats van alleen planningen maken. En ik deelde alles wat mij hielp gelijk weer op de blog in de vorm van tips.

Aan het werk in de online marketing

Ondertussen voltooide ik ook mijn studie. Afgestudeerd en wel was ik klaar voor de volgende stap.

Mijn eerstvolgende stap na mijn studie was mijn reis naar New York City. Ik ben altijd al fan geweest van deze stad, en nu ik nog geen baan en huis had vond ik mijn kans om dat helemaal uit te buiten. Ik vertrok een maand in m’n eentje naar New York.

Dat was een geweldige ervaring. Niet alleen heb ik op m’n gemak ontzettend veel gedaan (jazeker, je kunt je prima een maand vermaken in New York), maar ik heb ook de tijd genomen om na te denken over wat ik verder wilde.

Wat voor baan wilde ik? Wat wilde ik met mijn blog doen?

Die maand was daar heel geschikt voor en ik kwam terug met twee doelen:

  • Ik wilde aan het werk in de online marketing, liefst bij een bureau
  • Ik wilde mijn blog aanpassen en gaan focussen op productiviteit.

Zo gezegd, zo gedaan. Een maand nadat ik terugkwam uit New York presenteerde ik mijn vernieuwde blog aan de wereld (in deze blogpost). Drie maanden nadat ik terugkwam tekende ik voor een full time baan bij een online marketing bureau, en ook nog eens een bureau waar ik me meteen thuis voelde en heel enthousiast over was.

Daarmee was nog maar eens de kracht van doelen stellen en vervolgens daarmee aan de slag gaan bewezen.

De groei van Streets Ahead en mijn kennis over productiviteit

In de periode daarna, dus sinds ik full time werk, is mijn blog het hardst gegroeid. En ben ik zelf ook het hardst gegroeid, als je dat van jezelf tenminste mag zeggen.

Ik ging steeds meer en meer over productiviteit lezen, en omdat ik nu een full time baan te combineren had met de rest van mijn leven, had ik ook alle reden om direct alle tips in de praktijk uit te proberen. Hoe zorg ik dat ik op mijn werk alles doe wat ik wil doen, en bereik wat ik wil bereiken? Hoe zorg ik dat ik naast mijn werk voldoende tijd overhoud voor mijn blog en alle andere dingen die ik wil doen?

Dat was op het begin best wel even zoeken. Want mijn studie kostte echt niet zoveel tijd als een full time baan, en ik was alweer een half jaar geleden afgestudeerd. Plots was mijn agenda écht vol. Groeien en productief zijn op mijn werk, maar ook productief zijn daarbuiten maakte ik tot mijn persoonlijke uitdaging. En ik hou wel van een uitdaging.

Ondertussen bleef mijn blog dus bestaan, en schreef ik meer en meer over productiviteit. Daardoor veranderde de lezersgroep van een aantal mensen die vergelijkbare interesses hadden als ik naar een (grotere) groep mensen die wilden leren over productiviteit, plannen en organiseren. Zij hadden net als ik behoefte aan rust en overzicht, ondanks dat ze een druk en soms stressvol leven hebben.

Anderen helpen om productiever te worden

Inmiddels zijn we 4 jaar verder. Ik werk nog steeds full time (bij datzelfde online marketing bureau, waar ik nog steeds enthousiast over ben :-)! ). Ik heb nog steeds veel hobby’s. Maar ik heb veel meer het gevoel het onder controle te hebben. Ik voel rust, ik heb overzicht en ik ben gelukkig. Klinkt cliché, maar is wel waar.

Natuurlijk gaat niet altijd alles perfect. Natuurlijk heb ik nog wel eens een dag dat ik niet productief ben. Natuurlijk verlies ik soms even het overzicht. Maar ik weet nu wat ik moet doen om dat aan te pakken en weer terug productief te worden.

En daarom is het nu tijd om nog meer van mijn kennis met anderen te delen. Om anderen nog meer te helpen met productiviteit, omdat ik weet hoe fijn het kan zijn. Omdat ik weet dat het rust en overzicht kan brengen, en omdat ik weet dat het je gelukkig kan maken.

Hoe ik dat wil doen?

Ten eerste door het blijven schrijven van blogposts, en door je tips te blijven geven. Ook maak ik veel gratis downloads die je op weg kunnen helpen.

Maar waar ik nu vooral heel erg op focus, is het creëren van producten waarmee ik jou tot in detail kan helpen. Waarin ik al mijn kennis, alles wat mij zo erg helpt, kwijt kan. En waarin ik jou écht kan motiveren om stappen te zetten.

Dit zijn de producten waar ik het over heb:

Online cursus Begin jouw opgeruimde leven

En nu?

Ik weet ook niet wat de toekomst gaat brengen. Wat ik wel weet, is dat ik mijn best ga doen om productief en gelukkig te zijn, en om anderen te helpen om dit ook te bereiken.

Wil jij daar bij zijn en op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor mijn e-mails. Je ontvangt daar gratis het mini e-book ‘Het lukt me niet… Zo voer je wél taken uit’ bij!

Vul het formulier in:

Je maakt een lijst met taken. Je weet wat je moet doen. En tóch krijg je het niet voor elkaar. Ik ga je helpen met 8 tips in het mini e-book!

En wil je vandaag nog aan de slag gaan met productiever worden? Klik dan verder: