Vind jij het ook altijd zo vervelend opstaan met de gedachte dat je nog 100 dingen te doen hebt voordat je een uur later moet vertrekken? Maar kun je het ook absoluut niet voor elkaar krijgen om een half uurtje eerder op te staan? Geen zorgen, er is een oplossing: doe alles de avond van tevoren! ;-)

Gegarandeerd dat je deze tip al eens ergens anders gehoord hebt, maar doe je het ook echt? Zeker als ik weet dat ik de volgende dag een lange, drukke dag heb, vroeg de deur uit moet en absoluut niet te laat mag komen, zorg ik ervoor dat ik ’s avonds al van alles klaar leg. Dit zorgt er trouwens niet alleen voor dat je minder gestrest wakker wordt, maar ook dat je de avond ervoor wat rustiger kunt gaan slapen! Dit kun je bijvoorbeeld al doen:

Bekijk het weerbericht

Klinkt simpel, maar is cruciaal. Gaat het de hele dag regenen of wordt het tien graden warmer dan vandaag? Handig om te weten, want dan is het wel zo fijn dat je een paraplu bij hebt of net iets luchtigere kleding aantrekt.

Zet je tas klaar

Waarschijnlijk zitten er een hele hoop dingen standaard in je tas. Maar bedenk ook wat je juist morgen nodig gaat hebben. Een lading tussendoortjes, een uitnodiging of ticket, je portfolio… Zorg dat je dit soort belangrijke dingen al klaar hebt liggen en ze niet ’s ochtends in alle haast kunt vergeten!

Leg je kleding klaar

Hier kan ik ’s ochtends zoveel tijd aan kwijt zijn! Niet alleen heb ik misschien te veel keus, ik ben ook echt slecht in kiezen. En daarom alleen al kan je hier beter ’s avonds een half uur aan besteden dan in de ochtend, waardoor je dan geen tijd meer hebt om te ontbijten. Hang of leg je kleding klaar, inclusief schoenen en accessoires, dan hoef je het ’s ochtends alleen nog maar aan te trekken.

Leg je make-up/haarproducten klaar

Zeker als je graag veel verschillende producten gebruikt kan het je veel tijd schelen als je dit allemaal alvast bij je spiegel klaarlegt. En doe je graag iets speciaals met je haar, kun je bijvoorbeeld ’s avonds al krullers in doen die je er in de ochtend alleen nog maar uit hoeft te halen.

Maak je ontbijt

Denk je nu “bah”? Think again! Probeer eens overnight oats, ideaal om de avond van tevoren al te maken. En ook gesneden fruit kun je met wat citroensap erop prima een nacht in de koelkast bewaren. Of wat dacht je van pannenkoeken of omeletjes? Opties genoeg! Zie je het echt niet zitten om je ontbijt ’s avonds al te maken? Zorg dan dat alles wel klaarligt: zet een schaaltje en bestek klaar en leg alles wat je verder nodig hebt erbij.

Maak een planning

Maak een lijst van wat je morgen moet doen, hoe laat en welk vervoer je daarvoor gaat nemen. Stel de TomTom alvast in of check welke bussen en treinen je moet hebben om op de plek van bestemming te komen. Zo weet je zeker dat je op tijd komt als je morgenochtend om half 8 de deur uit loopt.

Bereid je taak voor

Wat staat er op de planning? Van een belangrijke presentatie, een sollicitatiegesprek voor een baan die je enorm graag wil tot een naderende deadline: neem ’s avonds nog even een paar minuten de tijd om dit voor te bereiden. Zo ga je met net wat meer zelfvertrouwen naar bed!

Zorg jij ervoor dat je drukke dagen voorbereid kunt beginnen?

Ontvang gratis tips en updates!

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips :-). Plus nu als bonus: het gratis stappenplan 'van losse taken naar concrete planning'!

Powered by ConvertKit