Recept: Zelfgemaakte granola


Mijn favoriete simpele en snelle ontbijtje van dit moment? Zonder twijfel Griekse yoghurt met fruit en granola. En die granola maak je heel simpel zelf! Dit is mijn recept voor granola.

Dit heb je nodig

  • 150g havermout
  • 120g walnoten (of andere noten)
  • 60g zaden en pitten (ik gebruik zonnebloempitten, pompoenpitten, chiazaad en cacao nibs)
  • 50g kokos
  • 4el kaneel
  • 4el cacaopoeder
  • 4el ahornsiroop (of honing)
  • 3el vloeibare kokosolie (even in de magnetron)
  • 30g gedroogd fruit (bijv. rozijnen, abrikozen, pruimen of dadels)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng de droge ingrediënten, dus de havermout, noten, zaden & pitten, kokos, kaneel en cacaopoeder goed door elkaar. Doe nog even niets met het gedroogd fruit.
  3. Voeg de ahornsiroop en de kokosolie toe en meng opnieuw goed. Je krijgt nu als het goed is een plakkerige massa. Deze granola krijgt de structuur van muesli. Wil je dat het meer cruesliachtig wordt, voeg dat extra ahornsiroop toe.
  4. Leg dit mengsel op de bakplaat en zet in de oven voor 30 minuten. Schep ongeveer elke vijf minuten even door, zodat alles even bruin wordt.
  5. Snij ondertussen het gedroogde fruit in kleine stukjes (of gebruik een keukenmachine).
  6. Voeg na 15 minuten het gedroogde fruit toe en laat dat nu nog 15 minuten meebakken.
  7. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Als het helemaal afgekoeld is kun je het in een pot doen en morgenochtend door je ontbijtje gooien!

Waarmee ontbijt jij?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

18 gedachten over “Recept: Zelfgemaakte granola”

  1. Hmm.. Ik heb een aantal weken terug voor het eerst granola gemaakt! Zeker voor herhaling vatbaar. Mits ik de oven iets beter in de gaten houd, het was net iets te hard gegaan.

  2. Oeehh ja, zelf granola maken is zo leuk om te doen en ‘t wordt zo lekker! Veel lekkerder dan uit de winkel, vind ik. Ik denk dat ik het snel ook maar weer moet maken! Voorheen maakte ik het veel vaker. Op een gegeven moment maakte ik er geen granola meer van, maar brak ik het in grotere stukken en at ik het als tussendoortje, ook super lekker. Op mijn blog staat ook een recept, iets anders, dus dan vind ik het wel leuk om een ander recept te zien :).
    Mooie blog heb je! Ik ga je volgens op Bloglovin :).
    Liefs

Plaats een reactie