Recept: gezonde carrot cake repen


Gezonde, vullende repen die je in een handomdraai op tafel zet. Die wilde ik maken. En dat is gelukt! Ik deel het recept, zodat jij deze gezonde carrot cake repen voortaan ook op voorraad kunt hebben.

Nu ik veel thuis ben is de verleiding groot om overdag de keukenkastjes open te trekken, op zoek naar een lekkere snack. Heel leuk, maar die snack is dan niet altijd even gezond. En al die ongezonde dingen vullen ook niet eens, waardoor ik vijf minuten later wéér trek heb. Hoog tijd om op zoek te gaan naar een beter alternatief.

De carrot cake repen bevatten voornamelijk veel wortel, havermout, walnoten en ei, en daarmee zijn ze enorm gezond. Laat je niet afschrikken door de grote hoeveelheid wortel, die overheerst straks écht niet. Optioneel kun je agavesiroop toevoegen. Doordat er verder geen zoetstoffen in zitten, smaken de repen zonder de agavesiroop niet zoet. Ben je een zoetekauw dan raad ik je aan om dus wél een beetje agavesiroop toe te voegen, om teleurstelling te voorkomen ;-). Iets minder gezond, maar stiekem wel net wat lekkerder.

Ingrediënten voor ± 20 kleine repen

Tip: maak meteen heel veel van deze repen, bak af en bewaar in je vriezer. Altijd een gezonde snack op voorraad! (Wel even van tevoren ontdooien.)

  • 100 gram wortel
  • 50 gram walnoten
  • 75 gram havermout
  • 30 gram cranberry’s (of rozijnen als je dat lekkerder vindt)
  • 2 eetlepels kokos
  • 30 gram zaden (ik ging voor pompoenpitten, zonnebloempitten en chiazaad)
  • 2 theelepels kaneel
  • 3 eieren
  • Optioneel: 3 eetlepels/30 gram agavesiroop

Zo maak je de gezonde carrot cake repen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de wortel als dat nog niet gedaan is en hak hem in kleine stukjes met behulp van een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Gebruik bijvoorbeeld een rasp of koop worteljulienne (= geraspte wortel).
  3. Gebruik de keukenmachine om ook de walnoten in stukjes te hakken. Als je geen keukenmachine hebt kun je ze ook met de hand in kleine stukjes breken, of ze in een ziplockzakje doen en met een deegroller kapot slaan.
  4. Doe de wortel en walnoten in een kom, samen met de alle andere ingrediënten behalve de eieren en de agavesiroop. Meng alles goed.
  5. Voeg nu ook de eieren toe en eventueel de agavesiroop, en meng dit ook weer.
  6. Spreid het mengsel uit over een bakplaat. Zorg dat het overal even hoog is en het een vierkante vorm krijgt. Houd een voldoende ruimte over aan de zijkanten.
  7. Gebruik nu een lineaal, snijplank, lang mes of iets anders wat recht en smal is om de “reepvorm” te maken. Zet je lineaal in het mengsel en schuif het naar de buitenkant. Doe dit tot al je repen los van elkaar liggen.
  8. Zet de bakplaat 20-25 minuten in de oven.

Enjoy!

Ga jij deze gezonde carrot cake repen maken? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

PS zoek je een alternatief? Deze havermoutkoekjes zijn ook mega gezond.

Recept bewaren? Pin het op Pinterest:

Gezonde carrot cake repen

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

20 gedachten over “Recept: gezonde carrot cake repen”

  1. Ahhh dit recept klinkt zo goed! Ik wijl weg bij de foto van de repen, haha. Het lijkt mij onwijs lekker! In het recept zitten bijna allemaal dingen die ik mag, dus hier heb ik echt heel veel aan. Thanks! Ik ga ze dus echt eens maken. :D

  2. Leuk om eens repen te maken hiervan, en niet alleen taart (al is die ook écht lekker, hihi!). Ziet er goed uit, ik moet dit echt eens gaan proberen. Yum!

Plaats een reactie