Recept: chocolade mug cake


Mug cakes behoren voor mij tot de “klassiekers” als het gaat om gezonde, zoete lunches. Als ik niet weet wat ik moet eten maak ik dit (of bananenpannenkoeken). Voor wie er nog nooit van gehoord heeft: deze gezonde cake eet je inderdaad als lunch! Snel klaar en het vult nog goed ook. Natuurlijk moest ik een chocoladeversie maken, want ja uhh… chocolade, need I say more?

Met mug cakes kun je alle kanten op en je kunt het zo simpel of ingewikkeld maken als je zelf wilt. Deze chocoladeversie bevat heel veel gezonde dingen en vult als een gek door de havermout, het ei en de banaan. Dit recept is precies genoeg voor 1 persoon en je vult er twee koffiekopjes (zoals ik voor de foto had gedaan) of 1 grote theemok mee.

Wat heb je nodig (voor 1 persoon)

  • 3 el havermout
  • 3 el boekweitmeel (of ander meel naar keus)
  • 1 el cacao (hoe meer, hoe sterker de chocoladesmaak)
  • 1 1/2 el kokos (weglaten als je geen fan bent van kokos)
  • Flinke snuf kaneel
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • 1 tl kokosolie
  • Scheutje havermelk (of andere melk)
  • Evt. honing

Mugcake3

Ze lijken wel een beetje op negerzoenen qua vorm hè! ;-)

Zo maak je de chocolade mug cake

  1. Meng eerst alle droge ingrediënten in een kom (havermout, boekweitmeel, cacao, kokos en kaneel).
  2. Prak de banaan en voeg deze samen met de rest van de ingrediënten (ei, kokosolie, melk) toe aan je kom. De kokosolie hoef je niet per se eerst te smelten. Geen melk in huis? Dan kun je dit ook weglaten, maar dan zijn ze wel een beetje droger.
  3. Meng alle ingrediënten goed door elkaar (dit kan gewoon met een vork) en vul daarna je kopjes of mok ermee. Gebruik eventueel een pannenlikker om de kom leeg te krijgen.
  4. Zet 2-3 minuten in de magnetron. Gebruik je koffiekopjes, zet dan elk kopje 2 minuten in de magnetron. Hou het goed in de gaten. Haal desnoods tussentijds de kop of mok eruit om te kijken of het al goed is. Zodra je cake vanzelf loslaat van de mok en er vrijwel geen beslag meer blijft plakken is hij gaar. Ik laat hem meestal nog ietsjes langer staan, zodat hij wat steviger wordt. Je kunt hem ook tussendoor alvast even omkieperen op een bord om te kijken of je hem goed vindt, en daarna eventueel weer terug in de mok doen en in de magnetron zetten. Het is even oefenen!
  5. Klaar? Draai de mok of kop om op een bord en klaar is je mug cake! Natuurlijk kun je hem ook zo uit de mok eten als je dat liever doet.
  6. Drizzle eventueel wat honing over de cake, dan wordt ‘ie nog zoeter en smeuïger. Aanrader voor zoetekauwen ;-).

Smakelijk!

Mugcake2

Maak jij wel eens een mug cake? Ga je dit recept proberen?

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

18 gedachten over “Recept: chocolade mug cake”

Plaats een reactie

6 + acht =