Lunchsalade met quinoa en gerookte kipfilet


Laatst maakte ik deze snelle, maar zeer geslaagde lunchsalade. Binnen 10 minuten kun je ‘m op tafel zetten. Een bord vol groenten, heel gezond maar ook goed vullend door de quinoa en avocado. Perfect voor een drukke dag, waarop het wel belangrijk is om veel goede voedingsstoffen binnen te krijgen!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 100g quinoa
  • 1 avocado
  • 1 grote rode paprika
  • 1 pakje gerookte kipfilet (160 g ongeveer)
  • 12 cherrytomaatjes of 5 gewone tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Kruiden naar keus voor bij de quinoa

Hoe maak je de lunchsalade?

  1. Zet een pan met kokend water op het vuur en voeg daar de quinoa en wat kruiden naar smaak aan toe.
  2. Terwijl de quinoa kookt snij je de avocado, paprika, kipfilet, tomaten, ui en knoflook in stukjes.
  3. Haal de pan van het vuur als de quinoa gaar is, giet hem af en verdeel de quinoa over 2 borden.
  4. Verdeel de rest van de ingrediënten ook over de borden.
  5. Et voila, je lunchsalade is klaar. Smakelijk!

LunchsaladeWat is jouw favoriete lunchsalade?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

18 gedachten over “Lunchsalade met quinoa en gerookte kipfilet”

Plaats een reactie