Recept: Homemade frozen yoghurt


Ik hou van yoghurtijs en ik hou van frozen yoghurt. Met yoghurt in huis moet dat niet moeilijk zelf te maken zijn, dacht ik. And I was right! Binnen een paar minuten (oké, en een paar uur in de vriezer) maakte ik deze (gezonde!) frozen yoghurtijsjes.

Benodigdheden

 • Een ijsvorm. Ik gebruikte siliconen ijsvormen van Flying Tiger (ook te koop bij de Blokker), maar je kunt ook andere ijsvormpjes of een lege, schoongemaakte ijsbak gebruiken;
 • Yoghurt (ik gebruikte Griekse yoghurt);
 • Optioneel: zoetstof, bijvoorbeeld ahornsiroop;
 • Optioneel: fruit, bijvoorbeeld aardbeien.

Frozenyoghurt1

Bereidingswijze frozen yoghurt

 1. Als je yoghurt in de vriezer stopt krijg je natuurlijk bevroren yoghurt. Makkelijker kan niet. Wil je voor deze meest makkelijke optie gaan, vul dan je ijsvorm met yoghurt en stop het in de vriezer!
 2. Om de frozen yoghurt een zoetere smaak te geven, meng je hem met iets zoets. Suiker ligt het meest voor de hand, maar hey we gingen voor gezond ijs. Ik mengde de yoghurt met ahornsiroop (ongeveer 1 deel ahornsiroop op 6 delen yoghurt) en dit smaakte so good.
 3. Frozen yoghurt met fruit vind ik ook lekker, dus voor het tweede ijsje mengde ik de yoghurt met in stukjes gesneden aardbei. Je kunt dit ook nog in de blender doen om echt roze aardbeienijs te krijgen. Ik gebruikte diepvriesaardbeien en ook weer wat ahornsiroop.
 4. Stop het ijs in de vriezer. Ik heb geen idee hoe lang precies, maar een nacht is in ieder geval lang genoeg ;-).

Nog een laatste tip: zit jouw yoghurt in een wat grotere bak, dan kun je het ijs het beste elk uur even omroeren tot het bevroren is, om ijskristallen te voorkomen.

Enjoy!!

Frozenyoghurt2

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

17 gedachten over “Recept: Homemade frozen yoghurt”

 1. Oehhhh ik heb nog (ergens) van die ijs-vormpjes. Ik deed er altijd limonade of prikloze cola in, maar dit is véél lekkerder! Jeugdsentiment met de Danoontjes!

  Beantwoorden

Plaats een reactie