Voordat je verder leest...

Wil jij meer rust & overzicht in je werkdag?

Ontdek met 10 meerkeuzevragen wat jou tegenhoudt om meer rust en overzicht in je werkdag te creëren én wat de eerste stap is om daar iets aan te veranderen!

Gadget: Nike+ SportWatch GPS


Het is geen geheim dat ik graag mijn hardloopschoenen aantrek en daarom was de Nike+ SportWatch die ik voor mijn verjaardag kreeg een super cadeau. Of nou ja, ik kreeg hem een dikke week later in Niketown in New York, want daar zijn ze toch echt een stuk goedkoper dan hier in Nederland. Wat kun je ermee? Wat vind ik ervan? Ben ik er tevreden over?

Als je weet dat ik half juli in New York was, dan weet je dat ik het horloge nu zo’n twee maanden heb. Genoeg tijd om het ding te testen dus!

Nike+ SportWatch

Hoe werkt het?

Heel simpel! Wat je op de bovenste foto ziet is het basisscherm: gewoon een horloge waarop je de datum en de tijd ziet. Links zitten drie knoppen: twee om naar boven en beneden te navigeren en één om te selecteren. Als je op een van de bovenste knoppen drukt kom je in het menu, vanuit waar je een run kunt starten, je hardloopgeschiedenis kunt zien, je records kunt bekijken en een stopwatch aan kunt zetten. Via “clock” kom je weer terug op het basisscherm.

Nike+ SportWatch

Als je op “run” klikt kom je in het bovenstaande scherm. De Nike+ SportWatch heeft zelf GPS, maar je krijgt er ook een Shoe Pod bij waarmee je bijvoorbeeld op de loopband kunt lopen. Verder is er een hartslagmeter van Polar verkrijgbaar die synchroniseert met je horloge, en die gebruik ik zoals je kunt zien ook. Bij “options” kun je intervallen en rondes instellen. Als je op “continue” klikt gaat het horloge GPS zoeken en daarna kun je je run beginnen!

Tijdens het lopen kun je allerlei statistieken zien, waaronder afstand, snelheid, gemiddelde snelheid, calorieën, tijd, tijdstip en hartslag (als je een hartslagmeter gebruikt).

Nike+ SportWatch

Ga je naar “history” dan kun je de geschiedenis van je runs bekijken. Het gaat hier wel om de runs die je met dit horloge hebt gelopen, dus je ziet geen eerdere runs en ze verdwijnen ook niet wanneer je ze in Nike+ verwijderd (dus mijn “test” waarin ik 0.1 kilometer liep staat er ook nog steeds in, haha). Klik je op een run dan krijg je een scherm zoals het bovenstaande (mijn tempo ligt trouwens zo laag omdat ik tussendoor wandel dankzij een knieblessure).

Nike+ SportWatch

Ook je persoonlijke records kun je bekijken. Geen spannende functie maar wel handig om bijvoorbeeld vlak voor een wedstrijd nog even te kunnen kijken wat je PR ook alweer was. Dit synchroniseert overigens wel gewoon met je records op Nike+.

Nike+ SportWatch

Het aansluiten, instellen en synchroniseren werkt ook erg makkelijk. Je download het programma Nike+ Connect en dit start voortaan op zodra je de Nike+ SportWatch in de USB-poort van je laptop of computer stopt. Je runs worden automatisch gesynchroniseerd en in Nike+ Connect kun je o.a. bepalen wat er wel of niet tijdens je run op je horloge weergeven moet worden. Ook kun je je persoonlijke gegevens invoeren en al intervallen en rondes instellen via het programma.

Na het synchroniseren opent de website van Nike+ automatisch zodat je meteen je statistieken kunt bekijken.

Wat vind ik van de Nike+ SportWatch?

Het sporthorloge is superfijn. Ik heb voor een horloge van Nike gekozen omdat ik de app al gebruikte voor mijn statistieken en die kan ik hiermee blijven gebruiken. Bovendien is ‘ie voor een sporthorloge ook gewoon heel erg mooi. En ja natuurlijk telt dat mee.

Ik vind het ideaal om tijdens het hardlopen mijn statistieken te kunnen zien. “Ja maar Linda, je rent toch om je hoofd léég te maken?” Klopt. Maar sinds ik een knieblessure heb moet ik op hetzelfde lage tempo lopen en om ervoor te zorgen dat ik niet per ongeluk te snel ga kijk ik steeds op het horloge of het goed gaat. Verder houd ik ook na elke gelopen kilometer twee minuten rust. In het horloge kan ik intervallen instellen en na elke kilometer piept het ding en de afstand, die standaard weergeven wordt, maakt dan twee minuten lang plaats voor een timer.

Het horloge zit fijn en het is makkelijk dat ik niet altijd mijn telefoon mee hoef te nemen om te weten hoe hard en ver ik gelopen heb. Het voordeel van die telefoon was wel dat deze automatisch synchroniseerde, terwijl ik het horloge steeds op mijn laptop aan moet sluiten. Maar dat deed ik na twee keer ook automatisch.

Het grootste nadeel van de Nike+ SportWatch vind ik dat hij er af en toe best lang over doet om GPS te vinden. Sta je daar 10 minuten te wachten! Nu doe ik het horloge meestal om voordat ik met mijn warming up begin en tegen de tijd dat ik daarmee klaar ben heeft het horloge GPS gevonden. Daarnaast is de batterij na acht uur leeg en als je hem niet gebruikt loopt deze natuurlijk ook langzaam leeg. Daarom laad ik hem na elke run weer even op tot hij vol is.

Nike+ SportWatch
Voor iedereen die trouwens denkt: “maar het is al half september, op het horloge staat 23 augustus”, ja dat zie je goed, ik heb de foto’s gemaakt toen ik nog meer tijd (lees: vakantie) had. Na uitgebreid testen is hier een paar weken later een uitleg en review!

Op een rijtje

Pluspunten: werkt met Nike+, mooi, zit fijn, je ziet je statistieken tijdens het lopen en bepaalt zelf welke, je kunt intervallen/rondes instellen, werkt met een hartslagmeter, niet heel duur in vergelijking met andere horloges, veel en handige opties zoals PR bekijken, geschiedenis en stopwatch

Minpunten: duurt soms lang om GPS te vinden, hartslagmeter is niet inbegrepen, synchroniseert niet automatisch met Nike+ en moet dus op computer aangesloten worden, batterijduur 8 uur

Ik ben erg tevreden over de Nike+ SportWatch en de minpunten die ik noem zijn voor mij niet echt een probleem. Aanrader dus en vooral als je al Nike+ gebruikt! Het horloge is voor €169 verkrijgbaar op o.a. Bol.com.

Loop jij hard en houd je dan ook je statistieken bij? Hoe doe je dat?

Deze blog bevat affiliate links. Meer informatie

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Hoi! Ik ben "Mevrouw Structuur"

Ik ben Linda en ik help jou met je agenda, planning, mailbox en documenten op orde brengen. Meer structuur in je werk creëren dus! En daarom noem ik mezelf Mevrouw Structuur – met een knipoog, want ik neem mezelf niet zo serieus als “mevrouw” misschien suggereert. Ik wil rust en overzicht creëren juist leuk maken voor je!

Ik deel gratis inspiratie in mijn blog en in mijn e-mail nieuwsbrief. En ik bied een ruim aanbod e-cursussen over structuur aan, die je op jouw tempo en jouw eigen tijd kunt volgen. Daarnaast bied ik workshops aan, online en op locatie, waarin ik individuele werknemers en kleine teams help om meer structuur aan te brengen in hun werkdagen, met als doel om meer rust én plezier uit hun werkdagen te halen.

26 gedachten over “Gadget: Nike+ SportWatch GPS”

  1. Klinkt als een fijn horloge. Ik zelf loop met het TomTom Runner horloge, ook een heel fijn ding al zeg ik het zelf. Lijkt qua functies heel erg op deze :)

    Beantwoorden
  2. Superfijn horloge! Heb er al 6 maanden een, en hij is nog nooit leeg geweest, als ik de horloge voor en na het rennen even aan de pc hang. Voor het trage gps gedoe: voor het rennen even aan de pc hangen, dan ‘update ie gps gegevens’ , je stapt buiten en meteen signaal!

    Beantwoorden
    • Ik stop hem altijd na het rennen in mijn laptop, misschien moet ik dat van tevoren ook eens proberen… Wie weet gaat het dan sneller! Of ik woon gewoon in een gebied waar GPS zwak is, haha ;-) Heb het wel al vaker gehoord..

      Beantwoorden
  3. Mooi dingetje! Ook voor ‘gewoon’, denk ik. Maar ik gebruik Runkeeper, dus als ik ooit een watch aanschaf denk ik dat ik er een wil die ook met dat programma synchroniseert.

    Beantwoorden
    • Ja dat zou best nog kunnen! Dat vind ik wel jammer, je kunt wel alleen runs meten. Tenminste, wandelingen zou ook kunnen maar dat schopt m’n statistieken in de war ;-). En wat betreft Runkeeper snap ik helemaal, dat is ook de reden dat ik voor Nike ben gegaan!

      Beantwoorden
  4. Super handig dingentje! Wel zonde van dat je je hartslag er niet op kunt zien (vind ik bijna wel een vereiste voor zo’n horloge). Ik zal ‘m zelf niet zo snel aanschaffen aangezien ik niet zo’n hardloop type ben, ik vind het maar knap hoe mensen dat volhouden!

    Beantwoorden
    • Ja, met de hartslagmeter wel gewoon… Voor andere horloges betaal je meer en zit het erbij, hier kun je kiezen… ‘t is maar net wat je wil denk ik! Snap ik, het is wel vooral leuk als je met regelmaat hardloopt!

      Beantwoorden
    • Ik vind het ook echt totaal iets anders dan een gewone horloge. Die doe ik eigenlijk aan uit gewoonte (ik mis ‘m als ik hem niet aan heb), terwijl dit horloge echt heel handig is om tijdens het lopen (of skaten in jouw geval) te weten of je niet te hard, te snel of te ver gaat voor wat je kan/mag!

      Beantwoorden
  5. Wat een mooi en handig ding dus eigenlijk! :D Een beetje lastig van dat lange wachten op de gps enzo, maar als je dan al je opwarming doet maakt dat inderdaad niet veel uit. Ik wilde heel graag een sporthorloge een jaar geleden ongeveer, van Garmin (dat zag er goed uit, haha), maar uiteindelijk besefte ik dat ik het niet écht nodig had. Net zoals ik nooit meer met muziek loop. Ook niet écht nodig, maar wel super handig natuurlijk. OOIT koop ik nog wel eens een sporthorloge, waarschijnlijk van Nike dan!

    Beantwoorden

Plaats een reactie