Citroenpasta met rucola en cherrytomaten


Oh jongens, dit is echt mijn favoriete pasta de laatste tijd. Dit is zo lekker! Heel fris door de citroen, rucola en tomaatjes en toch smeuïg door de kaas. De kip maakt het af! Echt, maak deze pasta, ZO lekker. Het is geïnspireerd op dit recept.

Wat heb je nodig? (voor 2 tot 3 personen)

  • 250g pasta (penne is mijn favoriet)
  • 3 citroenen
  • 75g rucola
  • 500g cherrytomaten
  • 200g kip
  • 100g van je favoriete geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Peper

Wat ga je doen?

  1. Rasp de schil van één citroen en pers 2 citroenen uit.
  2. Snij de kip in stukjes en bak in een pan.
  3. Kook ondertussen de pasta.
  4. Begin dan met de saus: meng 4 eetlepels olijfolie met het citroensap en de zest in een pannetje op laag vuur. Voeg steeds een beetje van de geraspte kaas toe. Zodra de kaas gesmolten is, kun je weer nieuwe kaas toevoegen.
  5. Snij nu de cherrytomaatjes doormidden.
  6. Als de kip en de pasta gaar zijn en je saus klaar, meng deze dan in een grote pan of schaal. Klaar is je pasta!
  7. Serveer de pasta met de rucola en cherrytomaatjes. Smakelijk!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

5 gedachten over “Citroenpasta met rucola en cherrytomaten”

  1. Dit ziet er echt heerlijk uit Linda. Ik heb laatst een ander soort citroenpasta gemaakt, ook erg lekker. De volgende keer maak ik deze.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

15 − veertien =