Mijn recept & tips voor bananenpannenkoeken


Het is één van mijn favoriete lunches als ik een dagje thuis ben: pannenkoeken van banaan en ei. Gezond en superlekker, win-win dus. Omdat ik ze regelmatig maak en ook wel eens varieer (niet altijd met succes) vind je hier mijn tips (inclusief het recept, dat eigenlijk niet eens te moeite waard is om te vermelden).

Recept voor drie banaan-ei pannenkoeken

Wat heb je nodig?

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • havermout, havermeel, amandelmeel of speltmeel (hoeveelheid naar smaak, hoe meer hoe dikker de pannenkoek)
  • kaneel
  • kokosvet

Hoe maak je het?

  1. Prak de banaan tot deze helemaal klef is. Er mogen best nog stukjes in zitten.
  2. Doe de banaan samen met de twee eieren, het havermout of meel en de kaneel (hoeveelheid naar smaak) in een kom en roer goed door tot alles gemixt is.
  3. Zet een pan op het vuur en doe er een beetje olijfolie of kokosvet in.
  4. Giet je “beslag” in de pan. Ik doe dat op drie plaatsen, zodat je drie kleinere pannenkoeken krijgt. Het is namelijk veel makkelijker om drie kleine pannenkoeken om te draaien dan één grote. Én het ziet er leuker uit en eet makkelijker :-).
  5. Draai om zodra de onderkant bruin is en los laat.
  6. Ze zijn klaar zodra beide kanten een beetje bruin worden.
  7. Enjoy!

Mijn tips

  • Bak je een banaan-ei pannenkoek en verwacht je dat deze net zo smaakt als een normale pannenkoek, dan kom je bedrogen uit. Natuurlijk proef je de banaan. Het smaakt anders, maar daarmee niet minder goed (ik vind het zelfs lekkerder).
  • Roer de ingrediënten alleen goed door, maar gebruik geen mixer. Dan wordt het allemaal veel te luchtig en dat is niet zo handig in de pan.
  • Zoals ik al zei, gooi niet meteen het hele beslag in de pan maar probeer drie pannenkoeken te maken. Dit is echt honderd keer makkelijker om om te draaien.
  • Cacaopoeder proef je niet echt. Je pannenkoek wordt er wel mooi bruin van (maar niet aan de binnenkant).
  • Pure chocola proef je wel heel goed. Niet te veel toevoegen als je geen hele grote fan bent van pure chocola.
  • Voeg nog wat kaneel toe als topping of, nog lekkerder, fruit. Bijvoorbeeld aardbeien, bosbessen of frambozen. Als ze uit de diepvries komen laat ze dan wel al even ontdooien.
  • De combinatie pannenkoek-Griekse yoghurt-rood fruit is ook erg aan te raden.
  • Kaneel is echt een briljante toevoeging. Ik vind een pannenkoek met echt een stuk lekkerder dan zonder kaneel.

Eet jij ze wel eens? Wat is jouw banaan-ei pannenkoektip? ;-)

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

5 gedachten over “Mijn recept & tips voor bananenpannenkoeken”

  1. Ik ben geloof ik de enige die deze pannenkoekjes zo niets vind haha. Ik doe er altijd een beetje havermeel/havermout door. Net iets meer bite.

Plaats een reactie