Een maand suikervrij eten? Dit is hoe ik het doe + waarom

Potten met suikervrij eten

Voor de derde keer (!) at ik in de héle maand januari GEEN suiker. De eerste twee keer is het prima gelukt om zo’n maand suikervrij eten vol te houden en terwijl ik dit schrijf ben ik ervan overtuigd dat dat ook nu weer het geval gaat zijn. Je kunt dus wel zeggen dat ik dit een mooie uitdaging vind én dat ik hem met succes kan afronden. Maar waarom een maand suikervrij? Waarom niet altijd suikervrij? Wat is voor mij “suikervrij”? Wat eet ik dan wel en niet? Al deze vragen ga ik voor je beantwoorden in deze blog!

Lees verder

Beter slapen met deze 25 tips

Goed slapen is belangrijk voor je energielevel én dus voor je productiviteit. Maar hoe kun je beter slapen? Ik deel mijn 25 tips.

Goed slapen is belangrijk voor je energielevel én dus voor je productiviteit. Denk eens terug aan een nacht waarin je veel te kort had geslapen. Grote kans dat het de volgende dag opeens veel lastiger bleek om dingen gedaan te krijgen. Maar was als je niet zo ‘goed’ bent in slapen? Hoe kun je beter slapen? Ik deel mijn 25 tips.

Lees verder

Cruciaal voor je productiviteit: 3x gezond leven

Voor mij zijn er 3 dingen die goed moeten zitten, wil ik écht productief aan de slag kunnen gaan: ik moet voldoende slapen, gezond eten en voldoende bewegen. Ik leg uit waarom dit zo is, wat ik onder “voldoende” versta en hoe ik ervoor zorg dat dit mij lukt!

Voor mij zijn er drie basisdingen die goed moeten zitten, wil ik écht productief aan de slag kunnen gaan: ik moet voldoende slapen, gezond eten en voldoende bewegen. Gezond leven dus. In deze blogpost leg ik uit waarom dit zo is, wat ik onder “voldoende” versta en hoe ik ervoor zorg (of probeer te zorgen) dat dit mij lukt!

Lees verder

Kennis opdoen over gezond eten: hoe doe je dat?

Wat ís gezond eten? Hoe weet je wat gezond is? Wanneer doe je het goed? Ik help je met tips over hoe je zelf dichter bij dat antwoord kunt komen. Hoe ontdek je wat gezond eten is, en kun je je gewoontes steeds een beetje verbeteren?

Hoe en of ik gezond eet is iets wat ik mezelf al váák heb afgevraagd. Gezond eten heeft direct invloed op je energielevel en concentratievermogen, en daarmee dus ook op je productiviteit. Reden genoeg om het hier af en toe op deze blog over te hebben! Ik probeer onder andere …

Lees verder

Gezond eten: wat is dat voor mij?

Ik heb voor mezelf op een rijtje gezet waar gezond eten voor mij voor staat en hoe ik gezond eet maar het tegelijkertijd ook leuk en makkelijk houd. Door gezond te eten voel ik me beter én word ik productiever, reden genoeg om dit onderwerp aan te snijden!

Lees verder

Eet jezelf mooi, slank en gelukkig met Amber Albarda

Eten heeft niet alleen invloed op je gewicht en uiterlijk, maar ook op hoe je je voelt. In ‘Eet jezelf mooi, slank en gelukkig’ deelt Amber haar kennis over gezond eten om jou zo te helpen ook gezonder te eten. In deze blogpost lees je waarom ze dat doet en wat ik van het boek vond! Ook deel ik de tien geboden uit het boek, om je een idee te geven van wat gezond eten inhoudt volgens Amber Albarda.

Lees verder