Écht je doelen bereiken met deze 5 tips


Dus jij weet wat je wil? Het is helemaal duidelijk voor je wat jouw dromen of doelen zijn? Goed bezig! (Zo niet, klik dan eerst even hier). De volgende stap is het waarmaken ervan. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe zorg dat je aan de slag gaat én dat je het niet na een week opgeeft? Deze vijf tips helpen je je doelen bereiken!

Maak je doelen concreet

Een valkuil van veel doelen is dat ze vaag zijn. Er is geen eindstreep, geen duidelijk afgebakende ideale lifestyle die je wilt bereiken. Begin dan ook als eerste met het concreet maken van je doelen. Een hele handige methode daarvoor is de GOST-methode. Volg de stappen in dat artikel en maak van je doelen iets concreets. Op deze manier weet je ook meteen wat je kunt doen om je doel te bereiken.

Denk na over het bereiken van het doel

Eigenlijk zou je voordat je de GOST-methode doorloopt, of ideaal gezien tegelijkertijd, mijn blogpost over een lifestyle als doel in je achterhoofd moeten houden. Om je aan het denken te zetten: wat gebeurt er straks als je doel behaald is? Is het eigenlijke doel niet hoe je leven daarna eruit zal zien? Bedenk of je niet liever een doel stelt waarbij je leven op een bepaalde manier wordt ingericht, dan iets dat je kunt behalen, maar wat daarna een afgesloten hoofdstuk is. Staar je niet dood op het bereiken van doelen, maar kijk ook alvast naar daarna.

Vertel het tegen anderen

Dit is de manier om je doelen “echt” te maken. Als je het er met anderen over hebt, moet je ze wel concreet vertellen. Daarnaast kunnen zij jou eraan helpen herinneren. Vraag ze dat ook om te doen als je nog een laatste beetje motivatie of steun nodig hebt. Waarschijnlijk staan ze alleen maar achter jou en willen ze je helpen waar dat mogelijk is!

Word herinnerd aan je doelen

Zorg dat je elke dag word geconfronteerd met je doelen. Hang ze ergens op, bijvoorbeeld aan deur, in een mooi lijstje of op je whiteboard. Of laat ze naar jezelf mailen. Via IFTTT kun je instellen dat de app elke dag een mailtje in jouw inbox deponeert. Spreek met jezelf af dat je de mail pas weggooit als je er vandaag ook echt iets mee hebt gedaan.

Maak van doelen bereiken een gewoonte

Ik deelde laatst al een blogpost over dat de manier om je doelen waar te maken is: besteed er tijd aan. Specifieker gezegd: maak elke dag 1 uur tijd om aan je doel te werken. Als je niets doet kun je nooit doelen bereiken. Als het niet vanzelfsprekend is of en hoe ze waargemaakt kunnen worden, begin dan met tijd besteden aan dat uit te zoeken.

Heb jij doelen opgesteld voor jezelf? En vertel eens eerlijk: hoe hard ben je bezig met het waarmaken ervan?

Zoek je inspiratie voor welke doelen je zoal kunt stellen? Check deze blogpost!

Doelen bereiken

Ontvang gratis tips en updates (incl. werkblad)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus: het PDF werkblad SMART doelen stellen!

Powered by ConvertKit

7 gedachten over “Écht je doelen bereiken met deze 5 tips”

  1. Ik heb een tijdje terug een lijst opgesteld met dingen die ik wilde doen voor het eind van het jaar. Drie keer raden waar helemaal niets van is terecht gekomen: precies. En ik heb nog maar twee weken te gaan… Misschien dat het met jouw tips lukt :)

    Beantwoorden
  2. Hele goede tips zeg! Wat voor mij werkt is mij op een ding te focussen tegelijk. Als ik teveel doelen wil halen, merk ik dat ik snel verzaak in dingen en dus niet optimaal voor mijn doel ga. Daar valt concreet maken dus ook wel onder. Dank je wel voor dit mooie artikel.

    Beantwoorden
  3. Jeetje ja.. ik zou daar wel wat beter in mogen worden. Ik ben niet zo goed in het stellen van doelen, omdat ik ze nooit helemaal opvolg. Maar er zijn komend jaar wel een aantal zaken die ik wil gaan bereiken dus ik ga jouw tips ter harte nemen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie