Het is vandaag 31 december 2015 en dat betekent niet alleen dat 2015 ten einde is, maar ook dat dit de laatste dag is van mijn maand elke dag bloggen. Vandaag blik ik terug op hoe dit ging en wat ik hiervan vond!

Hoe een maand elke dag bloggen ging

Ik had nog nooit in zo’n korte tijd zoveel geplaatst. Normaal plaatste ik 2 tot 4 keer per week iets, dus deze frequentie was toch wel een heel stuk hoger dan ik gewend was. Maar: op één dag na is het me wel gelukt om elke dag iets online te zetten!

Ik zat vol inspiratie en zonder moeite is er tijdens de eerste twee weken elke dag een blog online gekomen. Ik liep steeds een klein beetje voor op mijn planning zodat ik niet de avond van tevoren nog wat hoefde te schrijven. Daarna kreeg ik het druk met mijn scriptie omdat ik hem eerder kan inleveren dan ik zelf had verwacht, wat natuurlijk heel fijn is maar wat wel voor wat extra werk zorgde deze maand! De deadline is nu namelijk begin januari dus dat is ja uhh nu ongeveer. Hierdoor moest ik ook voor de kerstvakantie nog wat dingetjes afmaken en liep ik opeens niet echt meer voor op mijn planning. Daarom heb ik uiteindelijk één dag overgeslagen, maar dat moet kunnen toch? Daarna begon de “kerstvakantie” (ik vier wel vakantie als die scriptie ingeleverd is), waarin ik even goed moest plannen tussen het scriptiewerk en alle feestdagen door, maar dat je dit leest is het bewijs dat dat is gelukt!

Wat ik ervan vond

Ik vond het leuk! Een uitdaging, maar wel een hele leuke. Ik vond het heel leuk om te merken dat door vaker ermee bezig te zijn, mijn ideeën niet opraakten maar zich juist leken te vermenigvuldigen. Ook merkte ik dat het me op deze manier minder moeite ging kosten. Het werd meer een gewoonte dan wanneer ik het minder vaak deed, waardoor het simpelweg makkelijker ging. De woorden schudde ik makkelijker uit mijn mouw en ideeën bedenken kostte zoals gezegd ook weinig moeite. Het is me dus erg goed bevallen. Door het vaker te doen ging ik het alleen maar leuker vinden!

Kwantiteit is minder kwaliteit?

De zelfopgelegde regel die ik deze maand voor mezelf stelde had nogal een focus op kwantiteit. Ik wilde een maand elke dag bloggen, maar wat ik dan ging plaatsen, daar had ik geen eisen voor gesteld natuurlijk. Maar ik heb eigenlijk (gelukkig) niet het idee gehad dat ik iets heb geplaatst dat van mindere kwaliteit was dan normaal. Ik denk dat dat ook wel komt doordat ik zelf redelijk nauwkeurig en georganiseerd ben, en ik wil alleen dingen plaatsen waar ik achter sta. Ik hoop niet dat jij het anders hebt ervaren ;-). Maar voor mij was het vooral een motivatie om mijn schouders wat meer eronder te zetten.

Maar kost dat niet heel veel tijd?

Uh ja bloggen kost tijd. Sommige blogposts schrijf ik sneller dan anderen, maar er gaan aardig wat uurtjes inzitten. En dat vind ik niet erg! Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd stukjes te tikken om zo meer ervaring te krijgen met schrijven, creatief bezig te zijn en vooral om (hopelijk) anderen te kunnen helpen en inspireren. Het geeft me het idee dat ik mijn vrije tijd “nuttig” besteed, wat me ook productiever maakt bij andere dingen. Als er meer op de planning staat doe ik simpelweg meer, van rust word ik lui en daar word ik niet leuker van ;-).

Wil je meer lezen over een maand elke dag bloggen?

In deze blogpost deelde ik wat een maand elke dag bloggen mij heeft opgeleverd. Daarnaast heb ik ook een blogpost gemaakt waarin ik mijn tips deel voor als jij ook een maand elke dag wilt bloggen!

Wat vond jij van mijn blogs deze maand? Hoe sta je tegenover dagelijks bloggen?

Een maand elke dag bloggen

Ontvang gratis tips en updates!

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips :-). Plus nu als bonus: het gratis stappenplan 'van losse taken naar concrete planning'!

Powered by ConvertKit