Heb jij ook een blog? Dan heb je misschien ook wel eens last van een zogenaamde ‘blogdip’. Te druk met andere dingen, gewoon even geen zin of een gebrek aan inspiratie. Hoe zorg je ervoor dat je uit die dip komt, er weer woorden uit je vingers komen en je het bloggen leuker dan ooit gaat vinden?

Schrijf op waarom je blogt

Waarom heb je ook alweer een blog? Waarom vind je dit leuk om te doen? In een dip kan dat iets zijn wat je snel even vergeet. Maak voor jezelf een lijst van redenen waarom je een blog hebt. Of, als dat beter voor je werkt, wat je blog je oplevert of al heeft opgeleverd. Hang het spreekwoordelijk boven je bed en ga aan de slag met je ideeën!

Een nieuwe layout

Maak een nieuwe layout, koop een nieuwe layout of laat er een voor je maken. Ervoor zorgen dat jouw blog een nieuw jasje krijgt kost veel tijd, maar als het eenmaal gelukt is kun je hier zo blij mee zijn! Ik veranderde laatst nog mijn layout en ben nog steeds heel blij met deze new & improved versie. En daarvan krijg ik dan weer zin om nieuwe ideeën te bedenken en blogposts te schrijven!

Houd een brainstorm

Een dipje kan zomaar komen doordat je even geen leuke ideeën hebt voor blogposts. Je hebt al zo veel geschreven, waar nu weer over?! Houd daarom een grote brainstorm met jezelf. Pak een groot vel papier en ga schrijven, of voer een van de andere ideeën uit die ik in deze blogpost deelde.

Bedenk een doel

Niets zet je meer aan het werk dan een doel dat er te behalen valt. Net als het doorstrepen van een taak op je to do lijst kan ook het halen van een doel je een heel erg goed gevoel geven. Bedenk wat je met jouw blog wilt bereiken en binnen welke tijd, en ga ervoor! De GOST methode waar ik laatst over schreef is ideaal om verder uit te werken hoe je dat doel gaat behalen!

Heb jij een blog? Hoe kom jij uit een blogdip als je die hebt?

Ontvang gratis tips en updates!

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips :-). Plus nu als bonus: het gratis stappenplan 'van losse taken naar concrete planning'!

Powered by ConvertKit