Hoe je weer van bloggen kunt gaan houden


Heb jij ook een blog? Dan heb je misschien ook wel eens last van een zogenaamde ‘blogdip’. Te druk met andere dingen, gewoon even geen zin of een gebrek aan inspiratie. Hoe zorg je ervoor dat je uit die dip komt, er weer woorden uit je vingers komen en je het bloggen leuker dan ooit gaat vinden?

Schrijf op waarom je blogt

Waarom heb je ook alweer een blog? Waarom vind je dit leuk om te doen? In een dip kan dat iets zijn wat je snel even vergeet. Maak voor jezelf een lijst van redenen waarom je een blog hebt. Of, als dat beter voor je werkt, wat je blog je oplevert of al heeft opgeleverd. Hang het spreekwoordelijk boven je bed en ga aan de slag met je ideeën!

Een nieuwe layout

Maak een nieuwe layout, koop een nieuwe layout of laat er een voor je maken. Ervoor zorgen dat jouw blog een nieuw jasje krijgt kost veel tijd, maar als het eenmaal gelukt is kun je hier zo blij mee zijn! Ik veranderde laatst nog mijn layout en ben nog steeds heel blij met deze new & improved versie. En daarvan krijg ik dan weer zin om nieuwe ideeën te bedenken en blogposts te schrijven!

Houd een brainstorm

Een dipje kan zomaar komen doordat je even geen leuke ideeën hebt voor blogposts. Je hebt al zo veel geschreven, waar nu weer over?! Houd daarom een grote brainstorm met jezelf. Pak een groot vel papier en ga schrijven, of voer een van de andere ideeën uit die ik in deze blogpost deelde.

Bedenk een doel

Niets zet je meer aan het werk dan een doel dat er te behalen valt. Net als het doorstrepen van een taak op je to do lijst kan ook het halen van een doel je een heel erg goed gevoel geven. Bedenk wat je met jouw blog wilt bereiken en binnen welke tijd, en ga ervoor! De GOST methode waar ik laatst over schreef is ideaal om verder uit te werken hoe je dat doel gaat behalen!

Heb jij een blog? Hoe kom jij uit een blogdip als je die hebt?

 

Je maakt een lijst met taken. Je weet wat je moet doen. En tóch krijg je het niet voor elkaar. Ik ga je helpen met 8 tips in het mini e-book!

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis mini e-book 'het lukt me niet'!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS het mini e-book 'Het lukt me niet... Zo voer je wél taken uit'!

25 gedachten over “Hoe je weer van bloggen kunt gaan houden”

 1. Goede tips Linda. Ik ben pas net begonnen maar heb altijd een mini notitie boekje bij de hand waarin ik me ideeën opschrijf en ook weer afstreep zodra ik ze geschreven heb. Mooie lay-out. Liefs, Sharity.

  Beantwoorden
 2. Even niet ‘moeten’ bloggen van mezelf, en dus even een korte blogpauze houden werkt voor mij het best. Wanneer ik ga plannen etc. vind ik het bloggen een ‘moetje’ worden en kom ik in een blogdip. Niet plannen en spontaan artikelen schrijven werkt het beste boor mij.

  Beantwoorden
  • Dat kan ik me ook voorstellen ja! Meestal probeer ik zelf een beetje vooruit te werken (dus wel plannen haha), maar op deze manier voelt het voor mij ook niet alsof het moet (want het ‘moet’ niet straks/morgen al online), dat is heel fijn!

   Beantwoorden
 3. Ik blog nog niet lang genoeg o m in een blogdip terecht te komen, maar ik vind je tips wel heel fijn. Een nieuwe lay out, daar ben ik nu al mee bezig haha. Op dit moment nog genoeg inspiratie en ideeën, maar respect voor alle mensen die al wat langer bloggen en er keer op keer weer iets moois van weten te maken.

  Beantwoorden
 4. Goh, toevallig heb ik gisteravond met pen en papier voor mij een flinke brainstormsessie gegeven. En ik denk zeker te weten dat een nieuwe lay-out ook echt invloed heeft. Op dit moment is iemand heel druk met het bedenken van een geheel lay-out voor mijn blog. Superlief en -tof! Enfin, ik ben door die brainstormsessie zeker weer uit mijn blogdip. En daarnaast is een korte blogpauze – even helemaal offline gaan – ook iets dat mij helpt! :-)

  Beantwoorden
 5. Mijn liefde voor bloggen verdwijnt eigenlijk nooit helemaal, maar ik heb wel periodes dat mijn hoofder gewoon niet naar staat en dan moet ik er daarna echt weer in komen. Meestal is de enige oplossing dan om gewoon een beetje te brainstormen over wat ik zou kunnen verbeteren en om een planning te maken van artikelen die ik graag wil schrijven, dan komen de flow en de passie vanzelf terug!

  Beantwoorden

Plaats een reactie