4 hardnekkige mythes over productiviteit (en hoe jij er NIET voor valt)

Little notebook notitieboekje, Sostrene grene notitieboek, zilveren pen en klemmetjes

Vraag jij je soms af hoe productief je eigenlijk bent? Wat productief zijn nou eigenlijk echt IS? Of je het goed doet, of het nog beter kan? Dat is herkenbaar! In de afgelopen jaren heb ik enorm veel gelezen, geleerd, geprobeerd én geschreven over productiviteit. Ik heb geleerd dat productiviteit kan zich uiten op veel manieren, maar ook op een aantal manieren helemáál niet. Terwijl je daar misschien toch vaak een hardnekkige associatie mee hebt. Maar het zijn productiviteitsmythes. 

Lees verder4 hardnekkige mythes over productiviteit (en hoe jij er NIET voor valt)

De stortvloed aan mails beu? 4 tips voor efficiënt omgaan met e-mail

Macbook laptop, bruin notitieboek en HEMA fineliners

Zit je net lekker middenin je werk, ontvang je wéér een e-mail. Heb je net je inbox een beetje bijgewerkt, is ‘ie weer compleet gevuld als je een uurtje later kijkt. Denk je even naar je mails te kijken, is opeens de halve dag voorbij. Is dat efficiënt omgaan met e-mail?!

E-mail is een enorm praktische manier om te communiceren met anderen, maar het kan ook het afvoerputje zijn waar al je productiviteit doorheen gespoeld wordt. Hoe maak je goed gebruik van je mailbox en kun je efficiënt kan omgaan met e-mail? Ik deel mijn 4 tips met je! 

Lees verderDe stortvloed aan mails beu? 4 tips voor efficiënt omgaan met e-mail

Mijn #6 beste tips voor efficiënt werken [voor als je niet weet waar je moet beginnen]

Blauw, groen en bruin notitieboek met witte pen

Je doet veel dingen – maar je hebt het idee dat het beter kan. Je wilt efficiënt werken en je tijd goed besteden. De vraag is alleen: hoe kun je dat het beste doen?! Nou, je bent hier op het goede adres gekomen! Dat is namelijk een vraag die ik mezelf al héél vaak heb gesteld. Ik dacht ook: ik doe veel, maar het kan beter, het kan efficiënter.

Lees verderMijn #6 beste tips voor efficiënt werken [voor als je niet weet waar je moet beginnen]

Discipline leren: 6 inspirerende tips (die jij nodig hebt om wél te doen wat je wilt doen)

Notitieboek Get things done met bruine map

Voor de zoveelste keer zeg je in gedachten tegen jezelf: ‘waarom doe ik dit niet gewoon?!’. De bekende ‘Just do it’ slogan van Nike is mooi, maar ‘het gewoon doen’ kan knap lastig zijn in de praktijk. Je hebt bijvoorbeeld een mooie planning voor jezelf gemaakt, maar toch lukt het je op de een of andere manier niet om ermee aan de slag te gaan. Dat is waar een stukje discipline bij komt kijken. En de één is daar iets beter in dan de ander. Maar geen zorgen: discipline leren is hartstikke mogelijk, ook voor jou.

Lees verderDiscipline leren: 6 inspirerende tips (die jij nodig hebt om wél te doen wat je wilt doen)

Getting Things Done Werkboek (David Allen): een recensie

Het Getting Things Done Werkboek is een praktisch werkboek om aan de slag te gaan met de Getting Things Done methode. Lees wat ik ervan vond!

Getting Things Done is één van de eerste en bekendste zelfhulpboeken op het gebied van plannen en organiseren. De eerste versie kwam uit in 2001. Sinds eind 2019 is er een nieuwe variant van het boek: het Getting Things Done Werkboek. Een praktisch werkboek om stap voor stap aan de slag te gaan met de Getting Things Done methode. Lees wat je hiervan kunt verwachten en wat ik er van vond!

Lees verderGetting Things Done Werkboek (David Allen): een recensie

Last van een tijd tekort? 8 dingen die jou gaan helpen (ook als je het te druk hebt)

Notitieboekjes met klemmen en diverse pennen

Vraag jij je regelmatig gefrustreerd af waarom de tijd toch zo snel gaat? Of roep je naar anderen dat het bizar is dat het nu alweer augustus, oktober, februari of welke maand dan ook is? Zou je oprecht meer dan 24 uur in een dag willen hebben? Dan kom je nu waarschijnlijk wat tijd tekort. En da’s niet gek.

Lees verderLast van een tijd tekort? 8 dingen die jou gaan helpen (ook als je het te druk hebt)

Mail na de vakantie efficiënt ordenen [mijn top 4 handige e-mail tips]

Laptop en notitieboek met pen

Je vakantie is voorbij en je bent weer helemaal opgeladen – klaar om aan de slag te gaan. En dan open je je mail na de vakantie… De moed zakt je gelijk weer in de schoenen en je krijgt spontaan een vakantie-kater. Want die mailbox – die is gedurende jouw afwezigheid compleet ontploft. Het lijkt alsof je met een 3-0 achterstand aan je werk begint. 

Lees verderMail na de vakantie efficiënt ordenen [mijn top 4 handige e-mail tips]