Tips om van elk moment te genieten


Ik hou van planningen maken, doelen stellen, uitdagingen en dat soort dingen. Liefst maak ik overal een lijstje of tabelletje voor. Ik denk graag vooruit, wil niet achterlopen maar liever nog één stap voor. Maar dat betekent niet dat ik het niet belangrijk vind om stil te staan in het nu en te genieten van het moment. Niet alleen kijken naar wat er mogelijk in de toekomst gebeurt, maar naar nu: ben je nu vrolijk? Gelukkig? Blij met wat je aan het doen bent?

Daarom een aantal tips to enjoy the moment!

#1 Sta stil bij wat je aan het doen bent

Neem een stap terug of schuif je stoel een stukje van de tafel en sta even stil. Neem een minuut de tijd en bedenk wat je aan het doen was. Vind je het leuk? Word je er vrolijk van? Ja? Mooi, snel doorgaan. Nee? Bereik je hier dan uiteindelijk wel iets mee waar je dan wel vrolijk van wordt? Ja? Oké, dan ga je ook verder. Is hierop het antwoord ook nee? Stop dan onmiddellijk en ga je tijd aan iets anders besteden!

#2 Hoe komt het dat je dit doet?

In diezelfde minuut, denk ook even na over hoe je gekomen bent tot wat je nu doet. Ben je er trots op? Blij mee? Bedenk dan welke angsten je hebt overwonnen, welk geluk je hebt gehad en hoe je je best hebt gedaan om te komen waar je nu bent. Be proud!

#3 Waarom word je vrolijk?

Bedenk tot slot waarom je vrolijk wordt van wat je aan het doen bent. Zijn het je leuke vrienden waarmee je zo aan het lachen bent? Of hou je van schrijven en van je (toekomstige) vakgebied, waardoor je eigenlijk best wel plezier beleeft aan het schrijven van dat essay?

#4 Focus daarop

Leg de focus op dat wat je net als reden hebt genoemd. Besteed net even extra aandacht aan je vrienden. Laat ze hun verhaal vertellen, lach heel hard, enjoy! Schrijf vandaag een uur lang alle gedachten die je nog hebt over je essay op, gewoon omdat het kan en om je hoofd leeg te krijgen. Lees een boek over je vakgebied. Geef aandacht aan dat waar je zo happy van wordt!

#5 Schrijf het op

Zorg ook dat je niet vergeet waarvan je gelukkig wordt. Schrijf het op! In een notitieboek, in een Wordbestand op je laptop, op je blog, in een app op je telefoon… Wat voor jou werkt. Verveel je je een keer? Weet je niet wat je moet doen? Pak je lijst erbij en ga iets doen waarvan jij gelukkig wordt!

 

Meld je aan voor mijn e-mails & krijg gratis toegang tot de 101 mogelijke doelen lijst

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor het stellen van een inspirerend doel? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang daarbij gratis toegang tot de lijst met 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

8 gedachten over “Tips om van elk moment te genieten”

 1. Ik hou me daar eigenlijk niet zo zeer mee bezig haha. Ik geniet gewoon van dingen, maar kan ook een enorme stresskip zijn. Gewoon hoe het me uit komt! :)

  Beantwoorden
 2. Heel fijn blogje, ik moet echt meer stil staan bij de dingen die ik op dat moment doe, ben met mijn hoofd altijd 100 stappen verder en word daar onrustig van. Even stil staan soms bij wat je aan het doen bent en waar je blij van word is belangrijk. Working on it, thanx!

  Beantwoorden
  • Bedankt voor het compliment! :-) En inderdaad, het maakt je vaak ook wat rustiger als je denkt “ok, chill, ik kan het niet allemaal NU doen” Ook al zouden we dat wel willen ;-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie