Meestal bestaan mijn zondagen uit snel nog heel veel dingen proberen te doen voordat er een nieuwe week begint, om vervolgens langs niet alles af te krijgen, want ja een zondag is toch een zondag. Maar wat nou als ik geen eindeloze to do lijst had? Geen verplichtingen en niets op de planning? Dan zou ik mijn zondag wel eens op deze manier willen besteden :-)

Op mijn ideale zondag…

Lees ik

Iets waar ik niet vaak genoeg aan toe kom vind ik zelf. Of eigenlijk gewoon niet genoeg tijd voor maak. Het gaat al iets beter, de stapel met to-read tijdschriften en boeken is wel een beetje aan het slinken sinds deze zomer. Maar nog steeds ligt er een stapel ongelezen tijdschriften en boeken. Hoe fijn is het om met een boek, een dekentje en een kop thee op de bank te kruipen?

Besteed ik tijd aan mezelf

Hiermee bedoel ik: ik lig een half uur in bad en doe daarna allerlei beautydingen die ik nooit doe maar eigenlijk wel zou moeten of willen doen, zoals scrubben of maskertjes aanbrengen. En wat dacht je van mezelf mooi maken met make-up en weer eens iets anders met mijn haar doen dan uhhh… niks?! Haha.

Doe ik dingen waar ik normaal geen tijd voor maak

Naast lezen en maskertjes op doen zijn er nog zat andere dingen die bij mij op de een of andere manier altijd “op de tweede plek” belanden. Dingen die ik leuk vind, maar om welke reden dan ook toch nooit doe. Nu de herfst is begonnen kan ik van alles bedenken: een boswandeling maken, ergens koffie of warme chocolademelk drinken, meer fotograferen, een DIY doen…

Drink en eet ik lekker en (een beetje dan) gezond

Eten is voor mij heeeel belangrijk. Het is lekker, koken is best leuk, en gewoon in het algemeen vind ik het heel interessant om te leren wat eten voor je kan doen (of juist niet). Op deze zondag sta ik op met een havermoutontbijtje (want standaard, gezond en lekker), lunch ik uitgebreid maar wel een beetje gezond (favoriet: broodjes met gerookte zalm, avocado en rucola) en als diner eet ik iets lekkers, thuis of niet, gezond of niet. En dan ‘s avonds snack ik iets, want ik eet gewoon heel erg graag snacks ‘s avonds. Een gewoonte die ik maar niet afgeleerd krijg ;-). Iets met een gebrek aan motivatie denk ik… Maar dat is een ander verhaal.

Bereid ik me voor op de week die komen gaat

Ik hou van planningen en to do lijstjes, dus om me klaar te maken voor de week die komen gaat maak op zondag graag een uitgebreide planning of to do lijst. Op welke manier dan ook. Zodat ik weet wat me te wachten staat en maandag vol energie aan de slag kan!

Doe ik ‘s avonds iets leuks

Goed, wat ik hierboven noem is ook allemaal leuk. Maar wat dacht je van de avond eindigen in een restaurant, in de bioscoop, op de bank voor de tv met allerlei lekkers of aan tafel met snacks en een spelletje. Kom maar op!

PS of ik dit vandaag echt doe? Nee helaas, iets met school en deadlines en to do lijst… Plannen is leuk maar ik mag er echt nog wel wat beter in worden ;-).

Wat doe jij op de ideale zondag?

Ontvang gratis tips en updates!

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips :-). Plus nu als bonus: het gratis stappenplan 'van losse taken naar concrete planning'!

Powered by ConvertKit