10 dingen om in je eentje te doen


Zin om iets leuks te doen, maar zijn al je vrienden aan het werk, druk of met iets anders bezig? Of heb je gewoon even behoefte aan rust? Dan ga je toch alleen! In deze blogpost vind je inspiratie voor 10 dingen om in je eentje te doen.

Dingen in je eentje doen

Misschien klinkt het eng, dingen alleen doen. Vooral in het openbaar. Je bent misschien bang dat je niet weet hoe je je moet gedragen, dat je de weg niet vindt of dat je eenzaam overkomt. Onthoud dan altijd dat anderen zich vooral druk maken om zichzelf. Niemand zal op je letten wanneer je iets alleen doet en zéker niet wanneer je doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is (wat het ook is).

Een paar jaar geleden kon ik me ook druk maken om wat mensen ervan dachten als ik iets alleen deed. Nu kan het me niets meer schelen. Ik weet dat ik niet eenzaam ben en hele leuke mensen om mij heen heb, maar dat ik het soms fijn vindt (en het handig is) als ik dingen alleen doe.

Winkelen

Met niemand rekening houden en overal kijken (of juist niet kijken) waar jij wilt. Jij kiest de stad, de winkels en de afdelingen die je bekijkt. Om die reden winkel ik heel graag alleen! En hoor je graag de mening van een ander voor je een kledingstuk aanschaft? Dat los je met WhatsApp zo op. Het enige nadeel? Niemand die het kledingstuk even snel in een andere maat of kleur kan pakken.

Ben je niet gewend om dingen alleen te doen, begin dan met alleen winkelen. Dat doen zoveel mensen. Bovendien ben jij zelf druk bezig en de mensen om je heen ook. Als een ander op je let, dan is dat waarschijnlijk omdat je in de pad staat… En niet omdat je alleen bent.

Lunchen of koffie drinken

De leukste cafeetjes en eettentjes kun je ook gerust zelf ontdekken. Een goede reden om er alleen op uit te gaan! Kun je jezelf meteen verwennen met goede koffie en een uitgebreide lunch. Ben je bang dat je je alleen zult voelen of gaat vervelen? Neem je laptop of een goed boek mee en je bent zo uren verder.

Een taart bakken of driegangendiner koken

Wil je liever thuis blijven, maar ook weer niet stil op de bank zitten? Verbeter je kookkunsten en ga iets bakken of koken, zo uitgebreid als je zelf wilt. Het enige waarvoor je misschien naar buiten moet, is de ingrediënten van jouw sterrengerecht. Smakelijk!

Sporten

Sport je normaal altijd met een vriendin? Of ga alleen naar groepslessen? Ga voor de verandering een keertje alleen en kijk hoever je jezelf kunt pushen! Of doe eens iets anders dan normaal, zoals zwemmen of schaatsen. Ook dat kan prima alleen. Ideaal juist vind ik, want je kunt constant je eigen tempo bepalen.

Museum bezoeken

Heb je een bovengemiddelde interesse voor kunst, mode, geschiedenis of wat dan ook? En worden je vrienden niet bepaald warm van dat onderwerp? Een druilerige doordeweekse dag is het ideale moment om er in je eentje op uit te trekken, op naar een museum wat jou interesseert. Doe een audiotour en maak af en toe een foto. Net een echte toerist.

Do It Yourself

Ook hiervoor hoef je het huis niet uit, maar kun je gerust wat uren zoet zijn. Zoek een leuk project uit, bezoek de plaatselijke hobbywinkel voor alle benodigdheden en ga aan de slag. Da’s nog eens creatieve dagbesteding. Op Pinterest vind je miljoenen ideeën.

Wandelen

Stippel een route uit (of niet) en ga erop uit. Saai? Luister naar muziek of een inspirerende podcast, dat maakt alles beter. Of rijd naar een voor jou onbekende plek en maak daar een wandeling. Houd je van spelletjes? Probeer dan eens geocachen, de moderne versie van de speurtocht.

Een nieuwe stad ontdekken

Pak de trein naar een bestemming naar keuze en check alle hotspots die je favoriete blog of tijdschrift heeft aangeraden. Winkelen en koffie drinken kun je toch alleen? Waarom dan niet in een stad die je nog niet kent?

Op vakantie

Alleen op vakantie gaan is hét moment om jezelf te leren kennen, maar ook om gemakkelijk nieuwe vrienden te maken. Plus je kunt de hele vakantie doen waar jij zin in hebt. Zo wilde ik altijd al voor iets langere tijd naar New York. Dat deed ik dan ook, in maart 2016 ging ik in mijn eentje een maand naar New York. Het was de ervaring van mijn leven en ik zou zo weer terug gaan. Hier lees je mijn ervaringen!

Doelen stellen én bereiken

Ook in je eentje kun je mooie dingen doen en bereiken. Maar wat wil je eigenlijk echt doen? Dat bepaal je voor jezelf door doelen te stellen. Doelen geven je richting en helpen je om te bepalen wat je elke dag kunt doen om uiteindelijk dat doel te behalen.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor wat voor doelen je zoal kunt stellen? Als je je aanmeldt voor mijn e-mails, ontvang je daar nu gratis een lijst van 101 mogelijke doelen die je kunt stellen bij. Vul daarvoor het onderstaande formulier in:

Ontvang gratis tips en updates (incl. 101 mogelijke doelen)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een download met daarin 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

Wat vind jij leuke dingen om in je eentje te doen? Laat het weten in de reacties!

Pin deze blogpost op Pinterest!      Pin It

injeeentje4

10 dingen om in je eentje te doen

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. 101 mogelijke doelen)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een download met daarin 101 mogelijke doelen die je kunt stellen!

  12 gedachten over “10 dingen om in je eentje te doen”

  1. Oh ik winkel echt super vaak in mijn eentje! Vind ik eigenlijk veel fijner. Zelf mijn eigen tijd indelen en geen vervelend commentaar, haha. En bingewatchen kan aaaaaltijd.

   Beantwoorden
  2. Fijne tips, aan sommige had ik zelf nog niet gedacht. Ik ben van plan om binnenkort eens in mijn eentje nieuwe steden in Nederland te gaan ontdekken, dit lijkt me echt superleuk om te doen. Zo kun je rustig dingen bekijken zonder dat je je opgelaten hoeft te voelen. Dit heb ik zelf nog wel eens, als ik ergens te lang rondkijk.

   Beantwoorden
  3. Ik vind winkelen heerlijk in mijn eentje! Lekker op mijn eigen (snelle) tempo én alleen de winkels die ik leuk vind! Yes!
   Leuke blog, ik volg je nu via bloglovin! XO

   Beantwoorden
  4. Ik vind wandelen echt ideaal om in mijn eentje te doel (net als sporten trouwens haha). Lekker ik en mijn gedachten: er bestaat volgens mij niets rustgevender dan dat. Liefs, Deisy

   Beantwoorden
  5. Haha na het lezen van dit blogje merk ik pas hoe weinig ik dingen alleen doe… Ik voel me dan nogal snel zielig of eenzaam ofzo? Ik hoop dat dit niet stom klinkt! Alleen winkelen heb ik me al een tijdje geleden voorgenomen (omdat ik echt nieuwe dingetjes nodig heb…) maar toch stel ik het steeds uit omdat alleen shoppen me toch niet zo leuk lijkt. Kan je inderdaad niet iemand anders z’n mening vragen… Aan de andere kant denk ik dan, jij moet het dragen dus is iemand anders zijn mening dan zo belangrijk? Ik weet niet of deze comment er nog toe doet dus ik ga stoppen… ;)

   Beantwoorden
  6. Alleen winkelen vind ik juist heerlijk! En koken en bakken doe ik ook alleen, dat is niet iets wat ik snel met vrienden zou doen.
   Vind het trouwens ook heerlijk om alleen ergens heen te gaan om te fotograferen. Zo ging ik een keer een dagje naar de Veluwe, met mezelf en mijn camera. Top!

   Beantwoorden
  7. Ga lekker een nieuwe stad ontdekken. Wandelen en winkelen. Je hebt snel aanpraak als je ergens koffie drinkt of luncht. Heerlijk ontspannen !!!

   Beantwoorden

  Plaats een reactie