Week report #9


In het Week report deel ik een overzicht van leuke blogposts en links, maar ook andere dingen die ik in de afgelopen week tegenkwam of heb meegemaakt. O.a. over mijn reis naar New York! Lees mee!

Leuke blogposts

New York City apps

De voorbereidingen zijn in volle gang voor mijn maand naar NYC! Ik ben me volop aan het oriënteren op al het leuks wat er te doen is, al wil ik ook proberen om niet elke seconde te plannen maar ook gewoon te zien wat er op mijn pad komt. Afgelopen zomer deelde ik al mijn favoriete reis apps, met dank aan Femke heb ik er alweer een paar extra klaarstaan voor mijn reis, en wel:

 • Eventbrite. Ik ken Eventbrite al wel maar heb het nog nooit gebruikt om naar evenementen te zoeken (alleen zelf organiseren). Maar het schijnt dat je hiermee goed op de hoogte blijft van toffe dingen die er te doen zijn, dus dat ga ik in de gaten houden! (iOS / Android)
 • Embark NYC. Dé 9292 van New York, die moet ik hebben dus. Helaas krijg ik ‘m nu niet gedownload omdat het een Amerikaanse app is. Ik hoop dat dit wel lukt als ik straks in New York ben, anders denk ik dat ik een Amerikaans iTunes account aan moet maken. Iemand die ervaring heeft hiermee? Deze app bestaat niet meer, probeer in plaats daarvan de NYC Subway app.
 • Verder heb ik de Citymaps2go en Stay app ook alweer klaar staan, lees deze blogpost voor meer info over die apps.

E-reader?!

Ik overweeg een e-reader aan te schaffen! Ideaal als ik ga reizen natuurlijk, want niet sjouwen met een dikke stapel boeken. Bovendien lees ik de laatste tijd meer en een e-reader lijkt me ook veel handiger bijvoorbeeld in het ov, omdat je niet zit met bijvoorbeeld bladzijdes die dichtslaan, het steeds terugzoeken op welke pagina je ook alweer gebleven was etc. Wie van jullie heeft ook een e-reader en is hier tevreden over? Welke heb je? Waar moet ik opletten bij de aankoop? Alle tips zijn welkom! (Als je er een blogpost over hebt geschreven mag je die ook zeker delen!)

Doe het NU!

Ik eindig met een beetje motivatie! Heb je een drukke dag voor de boeg? Loopt je to do lijst over van de taken en krijg je er via de mail ook nog constant nieuwe dingen om te doen bij? Of dit nu wel of niet het geval is, denk bij alle nieuwe taken even na: kan ik het binnen vijf minuten doen? Zo ja, doe het dan meteen en bespaar tijd! Anders heb je namelijk tijd nodig om het op je lijstje te schrijven, kost het tijd op het moment dat je er steeds aan herinnerd wordt, en als je het dan daadwerkelijk gaat doen kost het extra tijd omdat je weer terug moet zoeken om welk mailtje het bijvoorbeeld ging. Probeer kleine dingen dus meteen af te handelen, afgeleid ben je toch al op het moment dat je die mail leest of bedenkt dat je dit nog moest doen.

Happy wednesday!

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

24 gedachten over “Week report #9”

 1. Aaah superleuke links deel je weer! Ik ga het straks even rustig bekijken maar als ik het zo zie staan er weer heel wat inspirerende artikelen tussen. Ik heb sinds zo’n drie maanden een e-reader (de Kobo Glo HD) en ik kan het je heel erg aanraden. Het is super ideaal hoe veel boeken je erop kwijt kunt en hoe het gewoon lekker licht van gewicht blijft, en ik merk persoonlijk echt niet dat ik van een schermpje aan het lezen ben. Echt exciting dat je naar New York gaat aaah!

  Beantwoorden
  • Oh naar die heb ik geloof ik al gekeken! Is dus een aanrader? Is het ook makkelijk om boeken erop te zetten zeg maar nadat je ze gekocht hebt? En kun je iets van markeren/aantekeningen ofzo? Ik ben echt nieuw hiermee haha :-)

   Beantwoorden
   • Ja het is super easy (zelfs ik kan het!), zeker als je Adobe digital editions installeert. Je kunt ook je bol.com of Kobo account koppelen en dan kun je direct op je ereader boeken aanschaffen. En ja je kunt het gewoon markeren en notities toevoegen een een pluspunt vind ik ook dat er backlight in het scherm zit. Zoals je merkt ben ik enthousiast! Als je nog meer vragen hebt, I’m here!

    Beantwoorden
    • Super bedankt nog voor je reactie! Ik ben uiteindelijk dit weekend snel naar de Mediamarkt gegaan met de BTW actie en ik heb ‘m hoor! Ben er tot nu toe super blij mee!

     Beantwoorden
   • Ik heb ook een Kobo Glo HD en vind hem ook een aanrader! Gekocht via Bol.com en dat is ook erg handig om je boeken die je op bol koopt op je e-reader te zetten want je kan gewoon inloggen met je bol account. Even uitzoeken in het begin maar als je het eenmaal doorhebt gaat het heel vlot! Je kan ook makkelijk boeken van je pc op je e-reader zetten via het kabeltje dat er bij zit. En de batterij gaat ook erg lang mee vind ik! Wat ook handig is, je kan ook in het donker lezen omdat je de helderheid van je scherm kan verhogen. En in het zonnetje lezen is ook geen probleem.

    Ik was ook altijd meer een ‘echte boeken’ meisje maar nu ben ik helemaal verslingerd in aan m’n e-reader. Vind het enorm fijn dat je gemakkelijk kan afwisselen tussen je boeken en dat je ook leesstatistieken kan bekijken! Interessant om te zien hoeveel uur je leest, hoeveel uur je per boek hebt besteed, … Ja ik ben echt helemaal om! :D

    Beantwoorden
    • Wat makkelijk! Ik heb hem uiteindelijk dit weekend aangeschaft met de BTW actie bij de Mediamarkt maar ik ga even kijken of ik alsnog die koppeling kan maken! Via het kabeltje is in ieder geval al gelukt. De batterij is wel héél fijn dat die zo lang mee gaat. En de helderheid vind ik ook ideaal inderdaad, heb ‘m al een keer ‘s avonds gebruikt en dat is zo veel fijner dan een “echt boek” zeg maar! Ik denk dat ik sommige boeken nog wel in het echt zou kopen, bijv. omdat het beeld belangrijk is, maar voor leesboeken vind ik het tot nu toe echt ideaal! Thanks voor je reactie nog (ik had ‘m stiekem al wel gelezen ;-) )

     Beantwoorden
 2. Yay! Leuk overzicht weer. Thanks voor de vermelding :D een e-reader vind ik persoonlijk heel fijn. Je kunt er meerdere boeken tegelijk op lezen (denk aan een informatief boek en een roman) en het houdt bij waar je gebleven bent. Voor het studeren is het echter geen geweldige oplossing. Ik heb heel het blok statistiek met een e-book gewerkt en het was verschrikkelijk… En dat lag nog niet eens aan het vak zelf.

  Beantwoorden
  • Graag gedaaan! O ja meerdere boeken tegelijk, daar had ik nog niet eens over nagedacht. Maar dat is wel heel handig ja. Dat werkt dus wel? Niet dat je dan weer opnieuw moet beginnen met de andere inderdaad. Ook handig als je iets op wilt zoeken of zo! Voor het studeren lijkt het me ook niet ideaal, vooral bij statistiek vond ik het wel makkelijk om te bladeren en met van die mini post its te werken. Gelukkig ben ik daar nu vanaf ;-)

   Beantwoorden
  • Ja ik vind het ook wel jammer dat ik dan straks minder boeken zou hebben om echt in de kast te zetten zeg maar, dat vind ik toch ook wel heel leuk. Maar ik hoop aan de andere kant dat een e-reader de drempel verlaagt om meer te lezen, omdat je het sneller meeneemt etc. Helaas is er geen ideale optie volgens mij ;-)

   Beantwoorden
 3. Ik zelf heb de Kobo Aura H20, niet de goedkoopste e-reader, maar zeker wel een hele goede! Ik gebruik mijn e-reader dagelijks. Ik heb al vele e-readers gehad, ook een hele goedkope, die las ook prima. Het ligt eraan wat je wilt en waarvoor je het wilt gebruiken. Ik gebruik het dagelijks vanwege mijn boekenblog, ik lees er epubs en pdf bestanden op. Daarnaast kan bluetooth en wifi aanzetten en mijn e-reader moet ik ook regelmatig updaten. Dat gaat allemaal vanzelf zodra je verbinding met je laptop maakt, dus dat is niet zo’n issue. De mijne is waterafstotend, dus geen paniek als je koffie over tafel morst, de e-reader kan zelfs even kort mee in bad.

  Wil je alleen lezen en doe je dat zo af en toe en je wilt geen toeters en bellen, dan ben je met een goedkope e-reader al goed uit. Lees je echt dagelijks en veel boeken, durf dan te investeren in een degelijke e-reader. Een grote opslag is dan fijn en vooral een langere batterijduur is dan wel zo prettig. Kobo is een fijn merk en heeft vele readers in diverse prijsklasse. Tolino is ook een fijn merk, ook wat betaalbaarder.

  Beantwoorden
  • Oh super thanks voor je uitgebreide reactie! Ik kan me voorstellen dat je voor het allerbeste wilt gaan als je een boekenblog hebt en heel veel leest! Ik zie wel dat ik me er echt nog in moet verdiepen, je noemt heel veel goede punten! Ik lees niet super veel dus ik denk dat een iets minder uitgebreide versie voor mij nu in ieder geval voldoende zal zijn. Ik hoor inderdaad wel veel goede dingen over Kobo! En een goede batterijduur is wel handig ja, daar moet ik eens goed op gaan letten. Geen idee hoe lang zo’n ding normaal mee gaat.

   Beantwoorden
   • Daar ben ik weer :)
    Gemiddeld gaat een goede e-reader zeker een dikke maand mee. De mijne gaat twee maanden mee. In november gekocht en volgeladen en nu heb ik de e-reader nog steeds opgeladen, terwijl ik soms twee tot drie uur per dag lees. Dus het doet wel wat het beloofd.
    Mijn andere e-reader, de goedkope, ging zo’n zes weken mee en dan moest ik laden. In principe binnen twee uur opgeladen, maar ik liet voor het gemak ‘s nachts aan de lader. Als die vol is gaat die echt weken mee. Sommige mensen zeggen wel eens laconiek ‘ben je op vakantie, zul je net zien dat die leeg is hahaha’. Dan lach ik maar terug, want ik laat mijn lader thuis als ik op vakantie ga en heb nog nooit met een lege e-reader gezeten. Gewoon opladen voor je vertrekt, dat doe je immers met je tablet en telefoon ook. Voor mij was het een belangrijk punt dat ik goed pdf-bestanden kon lezen, omdat veel recensie-boeken als pdf verstuurd worden. O ja… kijk even of je (micro)sd-kaartjes in je reader kunt stoppen. Dat is voor mij een pré bij elke reader geweest.

    Beantwoorden
    • Oh wauw een maand, dat is super lang! Ik heb de gemiddelde batterijduur van een halve dag van m’n telefoon in mijn hoofd haha, een maand is wel echt héél fijn. En goed dat je het zegt van de PDF. Ik heb hier wel een aantal bestanden op staan waar ik nu niet aan toe kom om het te lezen, maar op zo’n manier zou ik dat denk ik een stuk sneller doen. En die sd’s zijn dan handig om extra boeken op te kunnen zetten of misschien omdat het makkelijk is om boeken “over te zetten” zeg maar?

     Beantwoorden
     • Toen ik mijn Kobo voor het eerst aansloot op mijn laptop wees alles zich vanzelf uit, er werd een programma geïnstalleerd, de updates werden verwerkt. Boeken overzetten doe ik zelf het liefst met de verkenner (net zoals je foto’s van je telefoon of camera naar je laptop sleept) zo sleep ik de boeken naar de reader als die aangesloten is op de laptop. Dat wijst zich echt vanzelf uit :) Sd-kaart is inderdaad handig voor boeken, makkelijk als je switcht tussen tablet en reader, dan kun je boeken makkelijker van het ene apparaat op het andere lezen. Maar ik vind het vooral een handige back up, zou er wat gebeuren met mijn reader en/of mijn laptop, dan heb ik altijd de boeken nog op een kaartje staan. Je kunt in zoveel boeken tegelijk lezen als je wilt, de reader onthoudt van elk boek waar je bent gebleven. Sterker nog: mijn Aura H20 houdt zelfs bij hoelang ik gemiddeld over elk boek doe ;)

      Mocht je een e-reader hebben en hulp nodig hebben, dan mag je me altijd mailen hoor, dan loods ik je door het proces heen :)

    • Nog heeel erg bedankt voor je reactie! Ik was een beetje druk de afgelopen dagen maar ben uiteindelijk dit weekend nog snel naar de Mediamarkt gegaan omdat ze die BTW actie hadden. Ik ben voor de Kobo Glo HD gegaan, ik ben (nog) geen superfanatieke lezer dus dat leek me een goede keus. Hij heeft geen SD kaartje, maar die past ook niet in mijn tablet, en voor een backup gebruik ik al een harde schijf dus ik denk dat ik zo wel ingedekt ben zeg maar :-). Ik ben er tot nu toe in ieder geval echt superblij mee! Het overzetten ging inderdaad heel makkelijk en ik ben al volop aan het lezen, al veel meer dan eerst haha. Ben benieuwd of dat ook zo blijft!

     Beantwoorden
  • Jaa ik vind het ook heel gaaf! En de bibliotheek is ook heel handig, daar maakte ik vroeger zo veel gebruik van! Helaas zit het hier nu niet echt meer in de buurt geloof ik, en ben ik ook wat kieskeuriger geworden met wat ik lees haha ;-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie