Week report #7


In het Week report deel ik een overzicht van leuke blogposts en links, maar ook andere dingen die ik in de afgelopen week tegenkwam of heb meegemaakt. Lees mee!

Leuke blogposts

Bedenk een challenge en stick to it

Ik las afgelopen week een heel mooi stuk op Mashable over iemand die in 2015 100 boeken wilde lezen, en het ook deed. Bedenk je wel, dit betekent dat je een jaar lang elke 3-4 dagen een boek uit moet lezen! Naast dat de boeken besproken worden bevat het artikel een mooie boodschap: als je iets graag wil, dan ga je ervoor én kun je het ook. Mits je niet te veel tegelijk wilt natuurlijk. Inspirerend!

Lees hier dit artikel

Schrijven kreng!

Dit boek las ik deze week uit! Het staat bomvol tips over het schrijven van een fictieboek. Van hoe je tot een sterke verhaallijn komt tot wat je verdient als schrijfster, en dat alles op een humoristische manier beschreven. Vroeger schreef ik al graag verhaaltjes en volgens mij heb ik ook wel eens geroepen dat ik later schrijfster wilde worden. Hoewel dat op dit moment niet per se mijn ambitie is, vind ik het nog steeds reuze interessant en wil ik er graag weer eens wat meer tijd aan besteden! Dit boek is ideaal om me daarbij op weg te helpen.

Bekijk Schrijven kreng! op Bol.com

Ik heb mijn scriptie ingeleverd

De afgelopen maanden met ik druk bezig geweest met het schrijven van mijn scriptie, om mijn masteropleiding Communicatie & Informatiewetenschappen af te kunnen ronden. Het is het enige wat nog tussen mij en dat diploma in staat ;-). En je raadt het al: vorige week vrijdag leverde ik deze in. Nu is het afwachten geblazen en kan ik hopelijk over een paar weken mijn diploma in ontvangst nemen.

Wat ik de komende weken ga doen? Heel veel leuke dingen, zo staan er al wat dingen op de planning om nog even optimaal gebruik te maken van wat waarschijnlijk de laatste maand is dat ik “gratis” gebruik mag maken van het OV. Maar daarnaast ook dingen als al mijn spullen opruimen (a la het boek Opgeruimd, hier zal ik binnenkort eens een artikel over schrijven als jullie dat leuk vinden?) en plannen maken voor de komende tijd (spannend!! Snel meer). Daarnaast riep ik heel hard dat ik tijd wilde besteden achter de schermen van mijn blog en dat wil ik ook nog steeds, maar het is er nog niet van gekomen. Misschien dat dit een beetje naar februari gaat schuiven. I’ll keep you posted!

De bullet journal methode

Na het inleveren van mijn scriptie vroeg ik mezelf een beetje af “en nu?”. Niet omdat ik niets te doen heb of me verveelde, maar juist omdat er zo veel dingen zijn die ik wil doen en de afgelopen tijd voor me uitgeschoven heb. Ik heb lijstjes vol ideeën, dingen die ik wil doen, lezen en schrijven, dat ik door de bomen het bos niet meer zag. Overal had ik lijstjes voor. Toen kwam ik toevallig dit filmpje tegen, waarin de bullet journal methode gebruikt wordt. Ik heb de bullet journal methode al eens gebruikt, maar uiteindelijk vond ik toch andere manieren van plannen handiger. Toch ben ik er nu weer mee begonnen, omdat het idee erachter me op dit moment erg helpt: geen losse lijstjes want alles verwerk je in één notitieboek, waarbij je met een inhoudsopgave werkt om dingen te kunnen vinden. Het ziet er bij mij lang niet zo mooi uit als in het filmpje, maar goed je moet ergens beginnen toch ;-). Als ik dit blijf gebruiken kan ik wel eens wat meer vertellen over de bullet journal methode en hoe ik ‘m gebruik!

Bekijk het filmpje

Edit: inmiddels heb ik een blogpost over de bullet journal methode geschreven. Klik hier om die te lezen!

Fijne woensdag allemaal!

Weekreport82

 

Je maakt een lijst met taken. Je weet wat je moet doen. En tóch krijg je het niet voor elkaar. Ik ga je helpen met 8 tips in het mini e-book!

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis mini e-book 'het lukt me niet'!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS het mini e-book 'Het lukt me niet... Zo voer je wél taken uit'!

17 gedachten over “Week report #7”

 1. Super leuk week report heb je weer geschreven! Ik ga eens even een aantal van de artikelen bekijken die je deelt :) Mocht je nog zin hebben om van je OV gebruik te maken dan ben je ook welkom in Groningen haha :) Ik ben ook nog steeds erg benieuwd naar Schrijven Kreng, niet dat ik per se mezelf een boek zie schrijven (op dit moment) maar het lijkt me wel erg leuk om te doen. Fijne woensdag meid.

  Beantwoorden
  • Haha ah ja Groningen lijkt me wel een super leuke stad! Alleen in woon nog net niet in België zeg maar dus dat is nogal een reis, denk daarom dat dat deze maand niet meer gaat lukken ;-)

   Beantwoorden
 2. Leuk overzicht! Dat boek ‘schrijven kreng’ga ik ook op mijn lijstje zetten, ben er best benieuwd naar. En ohh wat spannend van je scriptie! Hopelijk kun je snel je diploma ophalen :)

  Beantwoorden
 3. Zo lekker dat je je scriptie hebt ingeleverd! Ben je daar eindelijk van af. Hopelijk kun je snel je diploma in ontvangst nemen! :D
  ‘Schrijven kreng’ lijkt mij een interessant boek. Ben er heel benieuwd naar!

  Beantwoorden
 4. Aaah wat fijn dat je je scriptie hebt ingeleverd! Zo heerlijk als dat is afgerond! De bullet journal wil ik ook altijd nog eens proberen, maar ik vroeg me af hoe de desk planner op de foto jou bevalt. Is die handig? (:

  Beantwoorden
  • Ja ik vind van wel! Door het week overzicht “dwing” ik mezelf om alvast vooruit te plannen en schuif ik niet steeds dingen van dag naar dag, want er staat alweer wat nieuws gepland zeg maar. En het geeft ook gewoon overzicht! Ik ben alleen nog een beetje zoekende met wat ik met de bovenste vakjes moet doen, dat wisselt nu per week. Op de HEMA site staat trouwens een foto van de binnenkant, kun je zien over welke vakjes ik het heb ;-)!

   Beantwoorden
 5. Wat een heerlijk gevoel moet het zijn dat je je scriptie hebt ingeleverd, dus maar snel hopen op positief nieuws! Het boek opgeruimd van Marie Kondo staat hier ook in mijn boekenkast maar moet hem nog steeds uitlezen, die 100 boeken in een jaar gaat mij dus niet lukken :). En bedankt voor het vermelden van ons recept!

  Beantwoorden
 6. Wat fijn dat je scriptie eindelijk af is. Het lijkt mij best wel even lastig daarna, want je bent zo druk met die scriptie en ineens is er niks. Ik duim dat je scriptie een dikke voldoende krijgt :)

  Ik vind die deksplanner mooi en ziet er ook praktisch uit. Misschien moet ik die toch eens aanschaffen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie