Week report #5


Ja ja, het jaar is bijna afgelopen! Op de valreep nog een Week report, want het is weer woensdag. Mijn afgelopen week stond in het teken van kerst vieren en aan mijn scriptie werken. Ik ben er lekker druk mee, maar toch staan er weer een aantal leuke dingen voor je klaar!

Leuke blogposts

Laten we beginnen met een aantal interessante blogposts die ik deze week tegen ben gekomen.

 • Voor wie into opruimen en organiseren is, zo ruim je je schoenen netjes (en mooi!) op.
 • Het ebook ‘Fotografie voor niet nerds‘ is net uit. Lijkt me heel interessant om op een simpele manier wat meer over fotografie en hoe je nou het beste uit je camera haalt te leren.
 • 2015 is nu echt bijna voorbij! Blik terug op je jaar en maak de balans op met deze schrijfoefening.
 • Ik heb vast wel eens geroepen dat sporten bijdraagt aan een beter beeld van jezelf. Mocht je me niet geloven, in deze blogpost wordt het onderbouwd op basis van verschillende onderzoeken.

Wie Is De Mol & New Girl

Voor iedereen die het gemist heeft: mijn (naast Expeditie Robinson) favoriete televisieprogramma Wie Is De Mol wordt voortaan op zaterdag in plaats van donderdag uitgezonden. Dat betekent dat de afleveringen in 2016 al op zaterdag 2 januari beginnen. Heb je nog niet gezien wie in dit seizoen de kandidaten zijn? Je bekijkt het hier.

Nog meer leuk televisienieuws, IMDB en andere sites vertellen dat op 5 januari ein-de-lijk seizoen vijf van New Girl begint. In Amerika dan. Wie kijkt hier nog meer naar uit? Ik word altijd zo blij van deze serie!

Pomodoro

Mijn week bestond naast kerst dus vooral uit het werken aan mijn scriptie, want de puntjes op de i zetten kost stiekem toch best veel tijd en zeker omdat ik graag 100% tevreden over iets ben voordat ik het inlever. Mijn redding daarbij is de pomodorotechniek. Ik schreef er begin dit jaar al over, toen ik hem voor en tijdens mijn tentamenweek gebruikte. Echt, in zulke periodes is het ideaal. Ik downloadde deze app voor mijn Macbook en legde mijn telefoon aan de kant. De tijd die ik nu fijn vind werken is 30 minuten afgewisseld met 10 minuten pauze. In die 10 minuten pak ik wat te eten of te drinken, bekijk ik mijn telefoon en doe ik wat kleine dingetjes die naast die scriptie op mijn to do lijst staan.

Scriptie blogs?

Ik besef het zelf nog niet helemaal, maar mijn scriptie is toch echt bijna af. Er begint een eind te komen aan mijn studietijd… Aaah! En daarom heb ik een vraag aan jou. Het lijkt me leuk om te delen hoe ik het heb aangepakt qua planning, misschien wat tips delen. Of juist wat algemener hoe zo’n masterscriptie er nu uit ziet, wat je moet doen, misschien voor degenen die nog aan een opleiding moeten beginnen of voor wie twijfelt om net als ik van HBO naar de universiteit te gaan. Lijkt jou dat leuk? Zijn er misschien nog meer dingen die je zou willen weten? Roept u maar!

Dat was ‘m weer! Fijne jaarwisseling gewenst iedereen!

Cactus2

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

15 gedachten over “Week report #5”

  • Jaaa zo leuk! En over waarom ik van hbo naar uni ben gegaan heb ik een tijdje terug al eens geschreven (zie link in dit artikel bij het stukje over mijn scriptie), maar misschien is het ook leuk om nu nog eens terug te blikken wat ik er van vond, want toen ik dat eerdere artikel schreef had ik nog maar net mijn premaster afgerond.

   Beantwoorden
 1. Leuk, leuk, leuk! Ikzelf zou t wel leuk vinden om tips voor je scriptie te lezen. Ik zit nu in mijn tweede jaar, dus heb nog even te gaan, maar ik denk dat het heel erg handig is. Ik vroeg me ook af of je misschien een artikel kunt maken over hoe jij leert, en dan in details. En hoe je het beste kan leren, want soms raak ik door de grote hoeveelheid stof het overzicht kwijt en weet ik niet zo goed wat wel en niet belangrijk is.

  Liefs

  Beantwoorden
 2. Jaaaa, ik ben ook zo blij dat WIDM? weer begint! En tips over het schrijven van een scriptie + planning zijn heel erg welkom. Ik hoef pas over 1,5 jaar te beginnen, maar ik ben alvast aan het denken over leuke onderwerpen.

  Beantwoorden
 3. Yes, Wie Is De Mol en Expeditie Robinson zijn ook mijn favoriete tv programma’s. Blij dat WIDM weer begint! Moet alleen nog even wennen aan zaterdag. En die pomodorotechniek kende ik nog niet, klinkt fijn :-) (Ik vroeg me al af of het iets met een tomaat te maken had, haha, grappig!)

  Beantwoorden
  • Ja ik ook!! Zaterdag is wel lastig ja, dan is er vaak iets te doen. Ach ja dan maar terug kijken ;-) Haha nou ze gebruiken wel vaak een tomaat als symbool op websites, apps etc maar volgens mij heeft dat niet echt een reden, meer dat de naam ooit zo bedacht is. Niet dat ik weet in ieder geval!

   Beantwoorden
 4. Aah dankjewel! Mijn Pomodoro-app op mijn Macbook doet het sinds een update niet goed meer (hij wordt heel raar transparant zodat ik hem niet meer goed kan zien) waardoor ik geen zin meer heb om deze methode te gebruiken, terwijl ik het wel heel fijn vind altijd. Ik ga deze app dus meteen downloaden! Succes nog met de allerlaatste loodjes (of ben je inmiddels klaar?)!

  Beantwoorden
  • Ja ik vind hem erg fijn! Het enige nadeel is dat er geen pauzeknop is, je begint dan altijd je hele pomodoro opnieuw zeg maar. Maar dat is ook wel weer een motivatie om hem niet stiekem even op pauze te zetten ;-). Heb deze week commentaar gehad op mijn allerlaatste concept, morgen nog aanpassen, doorlezen, etc etc en dan is het echt klaar :-O

   Beantwoorden

Plaats een reactie