Week report #29


In het Week report deel ik een overzicht van leuke blogposts en links, maar ook andere dingen die ik in de afgelopen tijd tegenkwam of heb meegemaakt, en veranderingen op mijn blog.

Leuke blogposts

Handige, interessante of gewoon inspirerende content van de rest van het wereldwijde web. Dit zijn 7 aanraders van de afgelopen weken:

 • Olga is fan van minimaliseren en daar kan ze super enthousiast over vertellen. Lees bijvoorbeeld deze introductie over minimaliseren en haar ideeën erover of dit handige artikel over het wegdoen van sentimentele spullen. Ik word gek van te veel spullen dus wanneer ik weer aan een grote opruimronde begin gaat dit mij zeker op weg helpen!
 • Je leven net even wat beter maken, willen we dat allemaal niet? Melle deelt drie momenten die je in je dag in kunt bouwen. Om het dus allemaal net even wat beter te maken!
 • Ik schreef al een aantal keer over ‘Nooit meer te druk’ (en er komt nog een artikel aan!), maar Rachel las dat boek ook en deelde een lijstje met pakkende quotes voor als je minder vaak telefoon wilt gebruiken. Indrukwekkend overzicht (inclusief video!)
 • Ik vind Pinterest steeds leuker en haal er veel inspiratie vandaan. Ook ben ik er graag voor mijn blog mee bezig. Bijvoorbeeld door bij veel artikelen een afbeelding onderaan te zetten die je makkelijk kunt pinnen! Heb jij ook een blog en wil je meer met Pinterest doen? Elze deelde een artikel vol met tips en inspiratie.

Verbeterde leesbaarheid?

De afgelopen weken ben ik bezig geweest met het (hopelijk) verbeteren van de leesbaarheid van blogposts op Streets Ahead. Ik kan nogal uitgebreid van stof zijn en ik kan me voorstellen dat je heel wat concentratie nodig hebt om alles te lezen. Om dit iets gemakkelijker te maken, probeer ik veel te werken met kopjes, opsommingen of quotes. Ook licht ik steeds een belangrijk zinsdeel van een alinea uit, zodat je snel kunt scannen of het interessant voor je is. Dit probeer ik met name in de wat langere artikelen te doen, zoals deze of deze. Ik ben heel benieuwd of je er iets van hebt gemerkt en natuurlijk ook of je het een fijne verbetering vindt. Dus let me know: is het je opgevallen? En vind je het een positieve verbetering?

Fijn weekend!

 

Je maakt een lijst met taken. Je weet wat je moet doen. En tóch krijg je het niet voor elkaar. Ik ga je helpen met 8 tips in het mini e-book!

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis mini e-book 'het lukt me niet'!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS het mini e-book 'Het lukt me niet... Zo voer je wél taken uit'!

16 gedachten over “Week report #29”

 1. Leuke post, Linda! Ik ben al vanaf het begin fan van je blog en dat zal ik altijd zijn. Ik vind je artikelen fijn om te lezen en ik heb er ook daadwerkelijk iets aan. Het is me inderdaad opgevallen dat je meer met kopjes etc. werkt, maar ik vind het niet storend. Ik lees (bijna) elke post van je helemaal door, haha. Ga zo door Linda!

  Beantwoorden
  • Dankjewel! En wat een super leuk en lief compliment!! <3 Ook dat je ze helemaal doorleest, want ze kunnen best lang zijn ;-). Voor jou heeft het dus niet per se toegevoegde waarde dat ik op die manier dingen uitlicht? Ik ben nog een beetje zoekende hoor, want ik denk niet dat iedereen alles woord voor woord zal lezen, doe ik zelf ook niet altijd op blogs 0:-)

   Beantwoorden
 2. Lief dat je me genoemd hebt, dankjewel!

  Ik vind de leesbaarheid van je artikelen altijd heel erg fijn. Is ook 1 van mijn blogdoelen; overzichtelijke blogposts schrijven. Van jouw artikelen kan ik dus nog wat leren! :)

  Beantwoorden
  • Graag gedaan, right back at you ;-) Echt een handig artikel, binnenkort ga ik even door de lijst met pinners heenklikken, op zoek naar nieuwe boards om te volgen! (En ik zag trouwens net dat ik jou nog helemaal niet volgde maar daar is zojuist verandering in gekomen :-) )

   Beantwoorden
 3. Wat staan er weer superleuke blogjes in en wiehoo wat leuk dat die van mij er ook tussen staat. Dankjewel! Oh en dat artikel van Rachel had ik al wel voorbij zien komen maar nu ga ik het dus ECHT lezen. Ik heb dat nodig geloof ik.

  Beantwoorden
  • Jeej graag gedaan! Ik lees je blog dan ook erg graag :-). En zeker doen (als je het inmiddels nog niet gedaan hebt), ze heeft echt de beste quotes geselecteerd op dat gebied!

   Beantwoorden
 4. Dit soort blogjes heb ik echt gemist om te lezen ten tijde dat ik onder de grootst mogelijk kei ever lag, haha. Ik heb er gelijk weer een aantal aangeklikt! :-) En wat mooi dat je jouw bezoekers de kans geeft om anoniem te reageren. Eigenlijk heb ik er nooit zo bij stil gestaan dat plannen en / of productiviteit een gevoelig onderwerp kan zijn, aangezien ik er zelf zo makkelijk over kan praten. Nu ik er langer over nadenk, denk ik: gut, ja, voor sommigen kan het zeker gevoelig liggen! Mooi dat je die ‘verandering’ hebt gemaakt. :-)

  Beantwoorden
  • Ahhh maar daar ben je weer!! Hoera :-)! Ja klopt als je erover nadenkt kan het best wel persoonlijk zijn, zeker als het gaat om bijv. dingen die niet goed gaan of waar je mee zit.

   Beantwoorden
 5. Wat een leuke blogposts heb je eruit gepikt, zo blijf ik lezen, haha!

  Wat betreft de leesbaarheid ben ik niet helemaal overtuigd van de gearceerde stuuken tekst. Is gewoon een persoonlijk dingetje hoor, maar voor mij is het verwarrend ten opzichte van de onderstreepte tekst. En ik vind je artikelen leesbaar genoeg zonder de gearceerde stukken. Kopjes en opsommingen ben ik dan weer wel fan van ;-)

  Beantwoorden
  • Ah dank je wel! En ja daar zit ik zelf ook wel een beetje mee, moet er sowieso voor waken dat ik niet te veel onderstreep en dan ook nog linkjes toe ga voegen. Goed dat je het aangeeft, ik ga even kijken wat ik er mee doe!

   Beantwoorden

Plaats een reactie