Wil je je productiviteit verbeteren, maar weet je niet waar te beginnen? Meld je aan voor mijn e-mails en ontvang gratis de productiviteitsquiz!     Meld nu aan

Week report #28


In het Week report deel ik een overzicht van leuke blogposts en links, maar ook andere dingen die ik in de afgelopen tijd tegenkwam of heb meegemaakt. Met dit keer onder andere allerlei studie tips!

Bedankt

Laat ik deze blogpost even beginnen met een hele grote dankjewel aan iedereen die de vraag die ik alweer een paar weken geleden stelde heeft beantwoordt. Bedankt voor de (soms enorm grote!) complimenten, maar nog veel meer bedankt voor alle superbruikbare antwoorden. Ik heb meer inspiratie dan ooit!

Ik beloof dat ik er snel mee aan de slag ga en ik wil ook zeker proberen om zo veel mogelijk van de genoemde onderwerpen aan te halen. Maar gezien de vele antwoorden kan het even duren voordat ze allemaal aan bod zijn geweest! En misschien ga ik er een aantal ook alleen in de mail behandelen, bijvoorbeeld omdat ik er een kort antwoord op kan geven (onderaan de blogpost kun je je aanmelden, mocht je dat willen!).

Leuke blogposts

Kan niet ontbreken in het Week report: leuke blogposts die ik de afgelopen tijd tegenkwam. Sommigen zijn al wat ouder omdat het even geleden is dat het Week report online kwam, maar ik heb in de tussentijd (natuurlijk!) wel blogs gelezen. Veel leesplezier!

Studie tips op Streets Ahead

Het is al oktober! Kom maar door met avondjes met koppen thee, dekentjes en chocoladerepen. Maar dat is eigenlijk niet wat ik wilde delen. Nu het schooljaar alweer even bezig is komen de tentamens volgens mij weer steeds dichterbij. En hoewel ik zelf afgestudeerd ben en me dus niet druk hoef te maken over tentamens, opdrachten en eindpresentaties, heb ik andere jaren wel volop over studeren geschreven. En daarom leek het me handig daar even op terug te blikken!

Dit zijn wat mij betreft nog steeds nuttige blogposts over studeren:

  • Zo leer ik voor een tentamen: Op de universiteit leerde ik voor eigenlijk al mijn tentamens op dezelfde manier. En dat werkte best goed en fijn! Daarom lees je in deze blogpost hoe ik het deed.
  • Hoe schrijf je een scriptie?: Toen ik net geslaagd was schreef ik over het schrijven van een scriptie. Wat houdt het in en kun je verwachten? En ik gaf een aantal tips die volgens mij bij elke studie van pas komen!
  • Zo knal jij met je presentatie!: Ik ben geen kei in presenteren, maar dit zijn tips die ik zelf nog steeds even zou nalopen, mocht ik een presentatie gaan geven. Geïnspireerd door lesstof jawel, deelde ik een aantal praktische tips om je presentatie een upgrade te geven. Bruikbaar voor iedereen, wel of geen ster in presenteren.
  • Verschillen tussen hbo en universiteit: Deze blogpost is vooral nuttig als je je aan het oriënteren bent op studies, bijvoorbeeld omdat je dit jaar klaar bent met de middelbare school, van studie wilt wisselen of twijfelt om door te studeren. Na een bachelor op het hbo en een master op de universiteit deelde ik wat, wat mij betreft, de verschillen tussen de twee zijn.
  • Waarom een master? Van hbo naar universiteit: Over dat doorstuderen trouwens, toen ik net mijn premaster achter de rug had schreef ik over waarom je wel of niet nog een master op de universiteit zou kunnen volgen, na je hbo-studie.

Welke blogs lees jij graag om studietips op te doen of om meer studiemotivatie te krijgen?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. productiviteitsquiz!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus de productiviteitsquiz!

Een reactie plaatsen