Week report #24


In het Week report deel ik een overzicht van leuke blogposts en links, maar ook andere dingen die ik in de afgelopen tijd tegenkwam of heb meegemaakt.

Leuke blogposts

Ook deze week licht ik weer een aantal toffe blogposts uit!

 • First things first: afgelopen maandag was het World Productivity Day! Dat heb ik dus mooi even gemist maar ik werd er door Melle en haar leuke artikel met productiviteitstips op gewezen :-).
 • Staat er een lastig gesprek op de planning? Dan heb je misschien iets aan deze handige en praktische tips voor moeilijke gesprekken van Lisa.
 • Ik schrijf dan misschien over productiviteit, dat betekent heus niet dat ik 24/7 productief ben. Sterker nog, ik ben een pro in uitstellen en alles wat ik leer en weet over productiviteit voorkomt dat de chaoot in mij écht naar boven komt. Maar ik las vandaag dit enorm lange maar super inspirerende artikel over uitstelgedrag – het lezen waard!

Hart of Dixie en filmsets

Eén van mijn favoriete series die ik de afgelopen tijd heb gezien is Hart of Dixie. Deze gaat over dokter Zoe Hart (Rachel Bilson) die vanuit New York City naar een klein dorp in Alabama verhuist om daar huisarts te zijn. En zo komt een stadsmeisje in een klein en hecht dorp terecht, wat natuurlijk niet zonder slag of stoot verloopt. Als ik meer ga vertellen dan ben ik bang dat ik spoilers deel dus ga maar gewoon kijken ;-).

Maar waarom deze serietip eigenlijk in het Week report staat, komt door het volgende. In 2011 was ik in Los Angeles en deed ik een tour over Warner Brother Studios. Tijdens onze tour waren er opnames voor Hart of Dixie bezig en dus mochten we achter een bosje meegluren naar de opnames (zo cool vond ik dat!!). Uiteindelijk heb ik een stukje uit aflevering 2 (tijdens de Founder’s Day Parade, voor wie de serie al kent, en zo niet: in deze video op 0:09 seconden) zo’n vijf keer zien opgenomen worden. Destijds keek ik verder niet superveel series en aangezien Hart of Dixie toen dus nog niet uitgezonden werd wist ik daar helemáál niets van. Maar afgelopen week ontdekte ik onder andere dat het dorpsplein waar ik die scène heb opgenomen zien worden (het dorp Bluebell in Hart of Dixie), ook Stars Hollow was in Gilmore Girls en Rosewood in Pretty Little Liars. En dat ik op de “jungleset” van de Warner Brothers studio’s ook voorbij het huis van Wade en de Rammer Jammer ben gereden, twee locaties die veelvuldig in Hart of Dixie voorkomen. Zie foto!

Rammerjammer

Ik word altijd heel enthousiast van dat soort feitjes en ontdekkingen. Misschien dat ik New York daarom ook (deels) zo tof vind, omdat het één grote filmset is?! Wie herkent zich hierin, helemaal enthousiast worden als je ontdekt dat scène X op plek X opgenomen is en jij daar bent geweest/dat ook in andere film X voorkomt etc. etc.? Of naar een plek willen omdat daar serie X opgenomen is? Let me know!

Je iPad als tweede scherm

Een paar weken terug ging ik overstag en kocht ik de app Duet voor 15 euro. Binnenkort ga ik hier in een blogpost uitgebreider op in, maar Duet is een app die het mogelijk maakt om je iPad als tweede scherm te gebruiken. De app komt dus van pas als je naast een laptop ook een iPad gebruikt. Ideaal voor mij want mijn laptop heeft een heel klein scherm (11 inch). Het is een prijzige app, maar een koopje in vergelijking met een daadwerkelijk scherm van 150 euro. Daar wil ik ooit nog in gaan investeren, maar voor nu is dit een mooie tussenoplossing. Ik vind het in ieder geval super handig! Wel loopt het af en toe even vast, maar dat kan ook aan mijn vijf jaar oude Macbook liggen die sowieso redelijk traag is geworden ;-).

Ga naar de website van Duet voor informatie

En hoe is het met jou? Heb jij nog leuke ontdekkingen gedaan afgelopen tijd?

 

Ontvang gratis tips en updates (incl. stappenplan productieve dag!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus een gratis 5 stappenplan voor een productieve dag!

16 gedachten over “Week report #24”

 1. Ah wat cool! Ik was dus enorm fan van Hart of Dixie, zo’n fijne serie! Vind het in NYC ook altijd supertof om plekken te ontdekken die in films of series zaten. En andersom: om in films en series plekken terug te zien waar ik zelf ben geweest :)

  Beantwoorden
  • Ohh wat leuk! Ik vind het ook echt zo’n leuke serie. En goed om te horen dat ik niet de enige ben die dat heeft haha! En dat laatste heb ik inderdaad ook, hoe vaak ik niet (hardop of in mezelf) denk: HEE dat ken ik! ;-)

   Beantwoorden
 2. Leuke tips weer! Ben vooral benieuwd naar je review over de Duet app. Heb zelf wel een tweede scherm naast m’n laptop en soms nog ruimte te kort. Heb wel eens gekeken naar apps die inderdaad je iPad als tweede scherm laat gebruiken, maar kwam alleen hele dure tegen. Misschien is Duet inderdaad een goeie! :)

  Beantwoorden
  • Ik denk zelf dat een echt scherm wel het fijnste werkt, ik zie het ook echt als tussenoplossing. Het werkt verder prima maar vraagt redelijk wat van je laptop en iPad (mijn vijf jaar oude macbook begint op een gegeven moment veel lawaai te maken haha), maar ik zet alles op de laagste kwaliteit en dan is het prima te doen. Dat is wel fijn aan de app, je kan zelf kiezen hoe hoog de kwaliteit van allerlei instellingen is op je iPadscherm zeg maar, en ook de resolutie etc. Enige echte nadeel is dat hij bij mij af en toe vastloopt, maar als ik dan iets aan de instellingen verander (bijv. even van kwaliteit wisselen) is het opgelost. Maar misschien ligt dat aan mijn redelijk oude laptop die het niet meer aan kan. Toch vind ik het wel heel handig want je kunt toch net even wat meer dingen tegelijk zien en dat scheelt een hoop gewissel tussen programma’s!

   Beantwoorden
  • Jaa cool hè! Echt zo’n once in a lifetime ding volgens mij. Vind het ook best gek om te bedenken dat ik daar gewoon was toen dat stukje werd opgenomen! Ergens wel jammer dat ik toen nog wat jonger was en niet zo veel films/series had gezien, want er is vast wel gezegd dat het Rachel Bilson was maar die naam zei mij destijds waarschijnlijk niets ;-).

   Beantwoorden
 3. Het lijkt me echt super leuk om een stukje uit een serie opgenomen zien worden en dat later op TV te zien! Was je ook nog te zien als gluurder achter de bosjes? ;)

  Beantwoorden
  • Jaa echt super cool! Gelukkig dat het een actiescène was zodat ‘ie ook makkelijk terug te vinden is zeg maar :-). Een gesprek of zo lijkt me lastiger! En nee echt totaaal niet, zelfs als ik voor het bosje had gestaan zou ik niet te zien zijn geweest want we stonden als het ware achter de camera’s. Daar waren ze dus best wel streng op! We mochten ook niet praten tijdens de scène enzo maar ja, dat snap ik ook wel :-).

   Beantwoorden
 4. Oh grappig zeg! Ik vond Stars Hollow er altijd zo knus uitzien, haha. Leek me een fijne plek om te wonen, maar het is dus een studio (eigenlijk wel heel logisch). Leuk dat je mijn artikel hebt gedeeld :)

  Beantwoorden
  • Haha ja dat kan ik me wel voorstellen! Ik ben een paar jaar geleden wel door Connecticut gereden (de staat waar Stars Hollow zogenaamd lag) en kan je iig wel vertellen dat daar een heleboel van dat soort dorpjes zijn, met houten huizen en schattige kerkjes ;-)! En graag gedaan nog!

   Beantwoorden

Plaats een reactie