Week report #21


Daar ben ik met weer een Week report! Hierin deel ik een overzicht van leuke blogposts en links, maar ook andere dingen die ik in de afgelopen week tegenkwam of heb meegemaakt.

Bedankt!

Ten eerste: Ja, jij! Bedankt voor je bezoek, je reactie, je e-mail, je download, je like, je aanmelding en noem het maar op. Ik heb zo veel leuke reacties gehad op de veranderingen die ik pasgeleden op mijn blog introduceerde (lees het hier voor als je het gemist hebt). Super tof en hier krijg ik heel veel energie van, zoals ik ook al zei in de mail die ik afgelopen vrijdag stuurde. THANK YOU SO MUCH.

Leuke blogposts

De afgelopen tijd las ik weer véél blogposts en hoewel ik niet altijd de tijd neem om te reageren lees ik zeker genoeg! Dit zijn een aantal aanraders:

 • Wat kun je doen als je het even allemaal niet meer weet? Een soort “mental breakdown” hebt? Of je gewoon niet goed voelt? Check deze praktische tips!
 • Interessant stukje over geld uitgeven aan je eigen geluk. Ik las laatst trouwens ook dat bijvoorbeeld 100 euro uitgeven aan het dingen doen / creëren van herinneringen veel meer bijdraagt aan hoe happy je bent dan 100 euro uitgeven aan fysieke spullen. Niet heel verrassend denk ik maar zeker goed om soms bij stil te staan!
 • En een artikel met een goede boodschap over gewicht verliezen (maar wat mij betreft eigenlijk over gezond leven in het algemeen!)
 • In deze blogpost vind je een overzicht met allerlei apps voor to do lijstjes, inclusief plus- en minpunten per app. Handig als je op zoek bent naar iets wat bij je past! (Wunderlist is mijn favoriet trouwens!)

Uitproberen

Toen ik het nieuwe Streets Ahead introduceerde kreeg ik héél vaak te horen dat ik zo goed weet wat ik wil met mijn blog. En hoewel dat tot op een bepaald punt ook zeker zo is (dat je hier bent om over productiviteit te lezen valt niet meer te missen bijvoorbeeld), ben ik ook echt niet perfect en weet ik echt niet alles precies. Ik ben nog heel erg aan het uitproberen!

Wat extra content betreft bijvoorbeeld. Mail doe ik spontaan maar ik heb ontdekt dat het toch wel een goed idee is om een lijst met ideetjes daarvoor te bedenken, want je komt nou eenmaal niet altijd spontaan op een briljant idee als je een mail wilt sturen. Maar ik heb nog zo veel meer ideeën en met de uitwerking daarvan wil ik ook snel gaan starten! Ik wil je echt echt écht gaan helpen op het gebied van productiviteit. Er zijn ontzettend veel tips, maar zoals in een mooie reactie op een eerder artikel door Lisa werd gezegd (een klein beetje ingekort): “Met blogposts met vijf tips en verder niet veel uitleg kan ik niet zo veel omdat je zo niet wordt gemotiveerd om echt actie te ondernemen.” En dat ben ik helemaal met haar eens, ik merk het zelf namelijk ook als ik artikelen lees. Kortom, mijn idee is dat je voor de blogposts en andere content hier de tijd moet nemen, maar ik hoop echt dat je er daardoor écht iets aan hebt.

Ik ben trouwens ook veel met Pinterest en Instagram bezig. Op Pinterest deel ik veel handige artikelen, quotes en inspirerende beelden van anderen (naast mijn eigen blogposts), en op Instagram wil ik je met mijn eigen foto’s inspireren. Dat vind ik de laatste tijd heel leuk om te doen!

Wat ik met deze lap tekst wil bereiken? Geen idee eerlijk gezegd, ik wilde gewoon even mijn ideeën kwijt ;-). Dat is waar het Week report nu voor bedoeld is: gewoon losse stukjes content, waarbij nuttig (zoals de blogpost tips!) wordt afgewisseld met persoonlijke content zoals dit. Vind je dat niet leuk dan sla je het over.

Ziek zijn en plannen

Vorige week was niet mijn beste week. Ik had mij voorgenomen om écht productief te gaan werken en veel te doen, had een mooie en haalbare planning gemaakt… En toen ging het opeens niet meer zo goed. Ik kreeg iets wat leek op een griepje: keelpijn, hoofdpijn, misselijkheid, stem weg (dat had meer te maken met dat ik toch Bevrijdingsdag/Hemelvaart vierde ondanks hoe ik me voelde maar toch)… BLEH!

Wat ik deed? Ik liet mijn planning voor wat ‘ie was. Voelde ik me oké, dan deed ik iets nuttigs waar ik op dat moment zin in had. Geen blogpost schrijven of ander klusje waar ik mijn hoofd bij moest houden, maar ik heb wel een heleboel oude make-up uitgezocht en weggegooid en éindelijk eens oude boeken op Bol.com te koop gezet. Dat ik daarnaast ook een seizoen van Gossip Girl gekeken heb… Dat mag als je ziek bent toch?!

Een hele tijd geleden deelde ik al eens mijn tips voor ziek zijn een volle planning hebben. Hoewel ze heel simpel zijn en ik ze nu niet meer op deze manier zou publiceren, denk ik wel dat dit de manier is om met je planning om te gaan als je ziek bent (of in ieder geval als je je niet lekker voelt. Als je echt goed ziek bent kun je natuurlijk het beste op bed liggen). Inmiddels voel ik me trouwens gelukkig een heel stuk beter!

Hoe is het met jou? Heb jij nog inspirerende blogposts gelezen de afgelopen tijd? Feel free to share!

 

Je maakt een lijst met taken. Je weet wat je moet doen. En tóch krijg je het niet voor elkaar. Ik ga je helpen met 8 tips in het mini e-book!

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis mini e-book 'het lukt me niet'!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS het mini e-book 'Het lukt me niet... Zo voer je wél taken uit'!

15 gedachten over “Week report #21”

 1. De ‘nieuwe’ streetsahead.nl vind ik zo leuk. FAN! Hopelijk voel je je weer wat beter. Ik ben altijd heel slecht om toe te geven dat ik ziek ben en dus mijn planning laten gaan.

  Ik vind wunderlist ook favoriet al gebruik ik het állerliefste gewoon een pen en een papiertje. Lekker doelijstjes – letterlijk – afstrepen.

  En dankjewel voor het noemen van mijn blog. LIEF!

  Beantwoorden
  • JEEJ! En ja dat herken ik wel hoor. Maar ik krijg toch niet zo veel gedaan dan :-(. En ja ik ben ook fan van pen en papier! Ik wissel het een beetje af. Toen ik vorig jaar op kamers woonde was Wunderlist ideaal want dan hoefde ik niet mijn lijstjes heen en weer te slepen in het weekend, nu gebruik ik weer vaker een notitieboek. En graag gedaan!! :-)

   Beantwoorden

Plaats een reactie