Week report #19


In het Week report deel ik een overzicht van leuke blogposts en links, maar ook andere dingen die ik in de afgelopen week tegenkwam of heb meegemaakt.

Leuke blogposts

 • Het helpt tegen uitstelgedrag en 7 anderen redenen om soms een social media break te houden, dat lees je in deze blogpost.
 • Af en moeite met schrijven? Dit artikel bevat veel praktische handvaten bij het schrijven van een sterke blogpost.
 • Een goede blogpost over het voldoen aan verwachtingen en hoe je dit los kunt laten. Het lezen waard!

Aan het lezen

Ik heb de smaak te pakken en lees de laatste tijd best veel! Zowel op mijn e-reader als op papier. Ik lees van alles door elkaar, eigenlijk zodat ik steeds kan lezen waar ik op dat moment zin in heb. Op dit moment lees ik:

 • Eet jezelf mooi, slank en gelukkig van Amber Albarda – In dit boek was ik begonnen voordat ik naar New York vertrok, maar omdat dit een papieren boek is had ik hem niet meegenomen. Nu ben ik er weer verder in gegaan en inmiddels is ‘ie bijna uit. Het gaat dus over gezond eten. Hier ga ik snel iets over delen op de blog want ik vond het heel interessant!
 • Think & Grow Rich van Napoleon Hill – Dit is een heel erg oud boek en dat merk je ook echt als je het leest. Het is geschreven begin 20e eeuw, in een tijdperk zonder – om even iets te noemen – internet. De focus ligt op geld: hoe zorg je ervoor dat je veel geld verdient? Maar als je daar doorheen leest en niet per se nadenkt over geld maar meer in het algemeen een doel (dus: hoe behaal ik mijn doel ipv hoe verdien ik heel veel geld), dan staan er best wat interessante dingen in!
 • Chicklits – Die lees ik als ik zin heb om iets te lezen waarbij ik verder niet na hoef te denken. Voor als ik me alleen maar druk wil maken om de problemen van een ander ;-). Er staan boeken van o.a. Sophie Kinsella en Lisette Jonkman op mijn boekenplank.
 • Helweek van Erik Bertrand Larssen – In mijn lijst van doelen staat dat ik dit jaar een keer de Helweek wil volgen en het voorjaar lijkt mij daarvoor ideaal, omdat het al vroeger licht is, maar ook nog niet super warm (ik hoop dat ik dan dus niet al te veel jaloers wordt gemaakt door anderen die in de zon liggen, ijsjes eten en andere dingen doen terwijl ik binnen aan de slag “moet”). Maar van tevoren moet ik dan wel het boek lezen natuurlijk. Dus daar ben ik nu mee bezig!

Heb je een vraag over een van deze boeken? Een tip voor een volgend boek dat ik móet lezen? Let me know! :-)

Verandering

Achter de schermen ben ik op dit moment druk bezig met van alles en nog wat! Een ding is duidelijk: er gaat het één en ander aan mijn blog veranderen. Als je op mijn e-maillijst staat (zie onderaan de blogpost) dan heb je daar gisteren al een sneak preview van kunnen lezen. Daar heb ik namelijk al een deel van mijn plannen bekend gemaakt! Ik zit in ieder geval dus vol ideeën, er staat véél leuks op de planning en ik hoop je ergens in de komende weken meer te kunnen vertellen.

Wil je niks missen, dan kan ik je aanraden om je in te schrijven voor mijn e-mails ;-). Naast af en toe een kijkje achter de schermen ontvang je dan nog veel meer leuke en handige dingen.

Fijne woensdag!

 

Je maakt een lijst met taken. Je weet wat je moet doen. En tóch krijg je het niet voor elkaar. Ik ga je helpen met 8 tips in het mini e-book!

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis mini e-book 'het lukt me niet'!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS het mini e-book 'Het lukt me niet... Zo voer je wél taken uit'!

7 gedachten over “Week report #19”

 1. Aaah spannend dat je de helweek wilt gaan doen! Aan de ene kant vind ik dat altijd echt fascinerend klinken, maar aan de andere kant zou ik eerlijk gezegd niet zo goed weten wat ik met al die tijd moet ;) Maar ik ben benieuwd wanneer/of je het gaat doen en wat je ervan gaat leren.

  Beantwoorden
  • Ja ik ben heel benieuwd wat ik er van ga vinden! En ik verveel me nóóit dus ik denk dat ik wel raad weet met die tijd ;-). Ik schiet al aardig op met het boek dus binnenkort maar eens een week prikken!

   Beantwoorden
 2. Het boek van Napoleon Hill staat hier ook nog op mijn verlanglijstje. Ik heb veel inspiratie qua boeken opgedaan uit The Miracle Morning (waaronder dus het boek van Napoleon Hill, haha). Van die boeken die enorm makkelijk weg lezen zijn echt ideaal voor tussendoor. Je bent er zo doorheen en kunt even genieten van iemand anders zijn of haar drama. Haha, dat klinkt gemeen eigenlijk.

  Beantwoorden
  • OJA nu je het zegt, daar stond een hele lijst boeken in! Die ga ik er ook eens even bij pakken. En inderdaad, ik vind het ook heel fijn als afleiding om over de drama’s van anderen te lezen ;-).

   Beantwoorden

Plaats een reactie