Week report #18


In het Week report deel ik een overzicht van leuke blogposts en links, maar ook andere dingen die ik in de afgelopen week tegenkwam of heb meegemaakt.

Leuke blogposts

Er staan weer een aantal blogposts in de spotlight die stuk voor stuk heel erg de moeite waard zijn! Lees mee:

 • Ik schreef pasgeleden zelf al een artikel over The Happiness Project, maar deze blogpost met lessen uit het boek is ook heel erg de moeite waard!
 • Gaan sporten vergt bij veel mensen een beetje discipline. Ben jij echt anti-sport maar zie je ook in dat lichaamsbeweging op zich wel goed voor je is, dan helpt één van deze drie tips je misschien van de bank af!
 • Hoewel ik zelf mijn havermoutontbijt eigenlijk nooit beu word, kan ik me voorstellen dat dit niet voor iedereen geldt. Haal je inspiratie uit deze vrolijke blogpost met drie gezonde ontbijtjes!
 • Gestresst? Dipje? Probeer één van deze 8 manieren om je hoofd even leeg te maken.
 • Vivian besteedde laatst een heel artikel aan mijn blog, wat een eer! Inclusief een interview met mij. Mocht je geïnteresseerd zijn: je leest het hier!

Over podcasts & audioblogs

In New York ben ik begonnen met luisteren naar podcasts. New York is een enorm grote stad en dus ontkom je niet aan de reistijd van de ene naar de andere plek. Het metrosysteem is briljant om het verkeer op de overvolle straten te vermijden maar vooral in het weekend kon ik soms wel tien minuten wachten (wat op zich niet lang is, maar tel maar op als je twee keer moet overstappen) of waren er weer eens werkzaamheden. En dan heb ik het nog niet eens over de propvolle coupés tijdens spitsuren, waar dan tóch nog vijf mensen bij bleken te passen. Of over het feit dat het metronetwerk al 112 jaar meegaat (!) en waardoor dus niet alles even soepel verloopt.

Anyway, een podcast is een soort video maar dan zonder beeld en deze kan over de meest uiteenlopende onderwerpen gaan. Via iTunes kun je je op podcasts abonneren en er komt bijvoorbeeld elke week een nieuwe bij. Deze waren ideaal terwijl ik in de metro gepropt stond, want a) zo focuste ik me niet op mijn frustatie dat er veel te veel mensen veel te dicht op elkaar stonden en b) zo leerde ik ook nog wat en had ik het idee dat mijn reistijd ‘nuttig’ was.

Een aanrader is trouwens wat mij betreft de Happier podcast van Gretchen Rubin en haar zus Elizabeth. Gretchen schreef ook het boek The Happiness Project en net als het boek gaat de podcast dus over hoe je blijer kunt worden. Kleine trucs en lifehacks die je helpen om blij te worden, en vaak ook om een “beter mens” te worden.

Deze week lanceerde Merel van de blog De Groene Meisjes nog iets leuks: een audioblog. In principe heeft het veel wel van een podcast, het is namelijk ook audio (zonder beeld) wat je beluistert. Alleen dan staat het dus op een blog, en is het meer een soort ingesproken blogpost. Heel erg leuk ter afwisseling, want in gesproken tekst kun je vaak toch net meer emotie kwijt waardoor je boodschap al snel beter overkomt. Kortom: ik ben fan! Hier kun je de eerste audioblog van Merel beluisteren.

Een jetlag

Als ik iets heb geleerd van mijn reisjes naar het Amerikaanse continent is dat je, om een jetlag te voorkomen, in Nederland meteen in het goede ritme moet stappen. Dus niet overdag gaan slapen, of ‘s avonds heel vroeg of laat naar bed gaan, maar enigszins in een normaal ritme. Dat had ik dan ook helemaal gepland: ik zou ‘s ochtends in Nederland aankomen, de hele dag wakker blijven, ‘s avonds gaan slapen en dan zou het wel goed zijn.

Maar dat ik ‘s ochtends aankwam betekende dus dat ik ‘s nachts vloog. En je voelt het misschien al aankomen: ik sliep de hele vlucht niet. Wat erin resulteerde dat ik de middag na mijn aankomst als een blok in slaap viel. Vervolgens ben ik ‘s avonds gewoon wakker geweest, maar werd ik de dag erna “per ongeluk” om half drie ‘s middags wakker. Bye bye ritme.

Ik heb vorige week dan ook de hele week een beetje lopen sukkelen met het (opnieuw) vinden van een ritme, orde scheppen in de chaos die “ik ben net terug van vakantie” en “ik heb alles wat ik moet doen een maand uitgesteld” heet. Inmiddels staat alles iets beter op een rijtje, ben ik een hele hoop to do’s aan het afwerken en kan ik langzaam weer een beetje vooruit gaan kijken.

Dat tijdverschil… Dat gaat dus nooit leuk worden. Maar: I’m back!

Layout update

Misschien viel het je al op, misschien ook niet. Ik heb hier en daar wat kleine dingetjes veranderd aan het uiterlijk van mijn blog. Andere lettertypes en andere kleurtjes. Hier word ik een stuk blijer van dan eerst. De header (het logo bovenaan) is ook veranderd, maar dat is de afgelopen tijd wel vaker gebeurd en nog steeds ben ik er niet tevreden over, dus die zie je waarschijnlijk binnenkort wel weer veranderen ;-). Ook staan er nog heel veel meer leuke en spannende dingen op de planning voor mijn blog, dus stay tuned de komende weken!

Luister jij wel eens naar podcasts of audioblogs?

 

Je maakt een lijst met taken. Je weet wat je moet doen. En tóch krijg je het niet voor elkaar. Ik ga je helpen met 8 tips in het mini e-book!

Ontvang gratis tips en updates (incl. gratis mini e-book 'het lukt me niet'!)

Meld je aan voor e-mails en ontvang updates over Streets Ahead en gratis productiviteitstips. Plus nu als bonus GRATIS het mini e-book 'Het lukt me niet... Zo voer je wél taken uit'!

20 gedachten over “Week report #18”

 1. Leuke artikelen deel je weer!

  Ik luister best vaak naar podcasts, ook die van Self help hipster zijn heel erg leuk. En als ik m’n stappendoel voor een bepaalde dag nog wil halen, dan ga ik een stuk wandelen met een podcast op. Heerlijk!

  Beantwoorden
  • Oja die zag ik laatst ook voorbij komen! Daar ga ik ook snel eens naar luisteren. En goed idee ja, ik doe niet echt aan stappendoel maar het is wel een goed excuus om even naar buiten te gaan! :-)

   Beantwoorden
 2. Aah! Dank voor het delen van m’n post! :) Superlief!

  Ik luister zelf eigenlijk nooit podcasts, ik heb ook altijd het idee dat ze wat oud zijn maar ik hoor er de laatste tijd steeds meer positieve verhalen over. Misschien toch maar eens uitproberen dan :)

  Beantwoorden
 3. Wauuuwww deze week is echt top! Zo veel leuke blogpost – vooral die van de ontbijtjes, yay! :) – en audioblogs/podcast en oeh, jouw interview. Heel leuk en inspirerend :)

  Beantwoorden
  • Aaahhh haha ja die is wel leuk hè! Nee maar serieus, ik hou eigenlijk bij m’n ontbijt niet zo van afwisseling maar kan me goed voorstellen dat heel veel anderen dat juist e-norm saai vinden.

   Beantwoorden
 4. Hoeraa voor de audioblog van Merel! Ik vind het echt super leuk! Wat superlief trouwens dat je mijn blogpost hebt gedeeld! Dankjewel! :)

  Beantwoorden
  • Oh dan is het extra leuk lijkt me! :-) En ja ik ben het ook echt aan het ontdekken en het is super handig tijdens van die momenten waarop je verder niks kan zeg maar.

   Beantwoorden
 5. Leuk om te lezen! Ik luister nooit naar podcasts eigenlijk… Een jetlag is ook echt zeer vervelend trouwens. Ik heb er nu als ik naar de VS ga geen last meer van, vooral eigenlijk van Nederland naar Colombia. Vreselijk gewoon. De laatste keer toen ik in NL was heb ik die 4 dagen ongeveer Colombiaanse tijden aangehouden wat betreft slapen en opstaan en dat werkte heel goed!

  Beantwoorden

Plaats een reactie