Productiviteit Rapport oktober 2022


Welkom bij het Productiviteit Rapport van oktober! Ik deel met welke projecten ik in oktober bezig ben geweest en hoe ik mijn eigen productiviteit beoordeel. Een kijkje achter de schermen dus!

Welkom bij het maandelijkse Productiviteit Rapport

In het Maandelijkse Productiviteit Rapport update ik je over mijn productiviteit: was ik afgelopen maand productief? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Ben ik tevreden over hoe ik mijn tijd heb besteed, hoeveel energie ik had en hoe gefocust ik was?

Ter achtergrond: Ik werk 3 dagen per week bij een online marketing bureau, en de overige 2 dagen (en meestal ook zaterdag) werk ik voor mijn bedrijven Streets Ahead en Structuur Consultant. In deze blog focus ik me op hoe mijn productiviteit was voor mijn werkdagen voor mijn eigen bedrijf (met een vleugje privéleven ;-) ).

En dan nog een kleine disclaimer: met productiviteit bedoel ik ab-so-luut niet zo véél mogelijk doen. Ik bedoel daarmee: zo effectief mogelijk werken om mijn doelen te bereiken. Gedaan krijgen wat je gepland hebt. En ja, het helpt soms als je taken sneller doet. Maar dat is niet het complete plaatje. Zo wordt je werk óók effectiever als je voldoende tijd maakt voor rust en ontspanning.

Even terug naar september

Vóórdat ik ga terugblikken op oktober: afgelopen maand heb ik geen Productiviteit Rapport van september geplaatst. En dat had een – wat mij betreft – héle goede reden. In september heb ik veel minder gewerkt dan normaal en als je mijn e-mails ontvangt weet je waarschijnlijk al waarom: de maand stond helemaal in het teken van mijn bruiloft én huwelijksreis! Ik ben getrouwd met mijn lief op ons 12-jarig “verkeringsjubileum”. We hebben een fantastische dag gehad en een héél goed feestje gevierd. Én vrijwel gelijk daarna vertrokken we als klap op de vuurpijl op huwelijksreis naar mijn favoriete land de Verenigde Staten (om precies te zijn naar Florida). Begin september heb ik nog wel een aantal blogartikelen en e-mails geschreven, en nog een 1-op-1 Planning Workshop Dag gegeven (nu omgedoopt tot de 1-op-1 Structuur Workshop Dag ;-) ). Begin oktober kwam ik terug van de huwelijksreis en dat is waar dit rapport verder gaat.

Mijn projecten van de afgelopen maand

Welke projecten wilde ik doen en heb ik die gedaan? Voor 2022 heb ik voor mijn bedrijf en privé kwartaaldoelen gesteld, en daaruit maandprojecten bepaald. Maandprojecten kun je zien als een soort subdoelen: concreter en gericht op WAT ik wil doen om uiteindelijk het kwartaaldoel te halen.

Mijn maandprojecten van oktober waren:

 • Planning kwartaal 4: Ik startte de maand met het maken van een plan voor kwartaal 4: doelen stellen, bepalen welke projecten ik ga doen en welke taken komen kijken bij die projecten. Zo weet ik nu precies wat ik tot het eind van het jaar nog wil doen!
 • 1-op-1 Structuur Workshop Dag: Dit was het grootste project in oktober. Ik heb de 1-op-1 Planning Workshop Dag een nieuw jasje gegeven met een iets aangepaste naam: de 1-op-1 Structuur Workshop Dag. Dit op basis van de feedback van de eerste deelnemers. In november komen de plekken vrij voor november-januari (zet jezelf nu op de wachtlijst of plan een gesprek in als je dit later leest), en dit heb ik in oktober voorbereid. Daarnaast gaf ik in oktober ook nog een 1-op-1 Planning Workshop Dag.
 • Nieuwe huisstijl Streets Ahead: Yes, ik ben bezig met een nieuwe huisstijl. In oktober heb ik hiervoor onder andere de ideeën die ik verzameld had verwerkt in een moodboard, wat de basis voor de huisstijl gaat zijn.
 • Opruimen product: Ik heb een eerste opzet gemaakt voor een nieuw, super laagdrempelig product waarmee ik je motiveer en aan de slag zet met het opruimen van je huis. Dit product wil ik in november beschikbaar gaan maken!
 • Hardlopen weer opgepakt: En dan nog één privé project. Ik loop heel graag hard, maar zo in de periode voor en na de bruiloft stond het niet bepaald bovenaan de to do lijst. In oktober heb ik dit weer meer opgepakt en dat was erg fijn!

Mijn productiviteit rapportcijfers van oktober

Productiviteit bestaat voor mij uit 4 onderdelen:

 • Tijd: heb ik een haalbare planning gemaakt, goed prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt en slim omgegaan met ad hoc taken?
 • Energie: had ik voldoende energie om te doen wat ik gepland had? Heb ik goed voor mezelf gezorgd door gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en voldoende te ontspannen?
 • Aandacht: heb ik geconcentreerd gewerkt aan wat ik wilde doen, me niet laten afleiden en taken niet uitgesteld?
 • Mindset: had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Tijd om terug te blikken hoe tevreden ik was over elk onderdeel! Ik geef elk onderdeel een rapportcijfer van 1-10, zoals het een rapport betaamd ;-).

Tijd: 8

Ik ben eigenlijk wel tevreden met hoe ik mijn tijd heb besteed in oktober. Ik heb heel bewust de belangrijkste taken bepaald en daarop gefocust. Mijn tijdsinschattingen waren in de meeste gevallen eigenlijk vrij realistisch. En ik had het gevoel na mijn bruiloft en huwelijksreis gedurende de maand weer ‘bij’ te zijn met alles.

Energie: 4

Of het een jetlag was, of dat de vermoeidheid van de bruiloft eruit kwam, ik weet het niet, maar de eerste twee weken van oktober was ik niet mijn energieke zelf. Ik was veel moe en had niet altijd de fut die ik op sommige momenten had willen hebben. Inmiddels heb ik het sporten weer opgepakt, en ben ik qua eten weer iets meer gezond gaan eten (mijn dieet in Florida was nou ook niet echt energiebevorderend). Ook ben ik weer meer in een vast ritme gekomen waardoor het later in de maand wel steeds beter werd.

Aandacht: 6

Doordat ik weinig energie had, had ik ook niet altijd even veel fut om geconcentreerd te werken. Het was heel wisselvallig: de ene dag was ik supergefocust en on fire met het afronden van taken, de andere dag was ik zo moe dat er niets uit mijn handen kwam. Door hier en daar te schuiven met wanneer ik voor mijn bedrijf werkte (voordeel van voor jezelf werken), kon ik hier toch goed mee omgaan en grotendeels alles doen wat ik wilde doen.

Mindset: 6

Qua mindset rondom mijn bedrijf ging het afgelopen maand goed. Ik gaf mezelf de rust en tijd die ik nodig had om een plan te bepalen, en ging daarna gefocust en gemotiveerd aan de slag. Maar privé speelden er afgelopen maand wat mentale issues die ook z’n invloed hadden. Tijdens werktijd kon ik het gelukkig redelijk goed ‘uitzetten’, maar zonder deze uitdagingen had ik ongetwijfeld effectiever kunnen werken. Inmiddels gaat het gelukkig beter.

Streets Ahead updates

Wat is er nieuw op Streets Ahead? Of wat heb ik uitgeprobeerd en wil ik je tippen?

Blogartikelen

In oktober heb ik geen blogs geplaatst, maar ik smokkel even omdat de blogs van september niet in een eerder Productiviteit Rapport gedeeld zijn:

Overige updates

 • Interesse in de 1-op-1 Structuur Workshop Dag? Vanaf 9 t/m 23 november kun je een kennismakingsgesprek inplannen voor een dag t/m januari 2023. Het kennismakingsgesprek is uiteraard vrijblijvend. Lees meer op de pagina of plan direct een kennismakingsgesprek via Calendly!
 • Gebruik je Todoist, maar ben je niet helemaal tevreden over hóe je het gebruikt? Vraag gratis 3 persoonlijke Todoist optimalisatie tips bij mij aan!
 • Interesse in het opruimen product? Vraag mijn gratis checklist beginnen met opruimen aan om op de e-maillijst te komen en ik stuur je er meer info als het zover is!
 • Deze maand ga ik starten met het vervangen/vernieuwen van de online cursus Krijg het gedaan (waarin je aan de slag gaat met time management, plannen & productiviteit). Later dit jaar is het zover! En: als je nu nog start met Krijg het gedaan krijg je straks ook gratis toegang tot deze nieuwe cursus! (en ik weet niet zeker hoe lang Krijg het gedaan nog beschikbaar blijft hierdoor!)
 • Tot slot overweeg ik met Black Friday een leuke tijdelijke aanbieding te doen voor één van mijn cursussen of e-books, meld je gratis aan voor mijn e-mails om dit niet te missen :)

Wil je meer Maandelijkse Productiviteit Rapporten lezen? Klik hier om ze allemaal te bekijken!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Plaats een reactie