Productiviteit Rapport mei 2022


Welkom bij het Productiviteit Rapport van mei! Hierin vertel ik je welke projecten ik in mei wilde doen en of dat gelukt is, hoe ik mijn tijd heb besteed, en hoe ik mijn eigen productiviteit beoordeel. Een kijkje achter de schermen bij hoe productief ik was dus!

Welkom bij het maandelijkse Productiviteit Rapport

In het Maandelijkse Productiviteit Rapport update ik je over mijn productiviteit: was ik afgelopen maand productief? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Ben ik tevreden over hoe ik mijn tijd heb besteed, hoeveel energie ik had en hoe gefocust ik was?

Ter achtergrond: Ik werk 3 dagen per week bij een online marketing bureau, en de overige 2 dagen (en vaak ook zaterdag) werk ik voor mijn bedrijven Streets Ahead en Structuur Consultant. In deze blog focus ik me op hoe mijn productiviteit was voor mijn werkdagen voor mijn eigen bedrijf (met een vleugje privéleven ;-) ).

En dan nog een kleine disclaimer: met productiviteit bedoel ik ab-so-luut niet zo véél mogelijk doen. Ik bedoel daarmee: zo effectief mogelijk werken om mijn doelen te bereiken. Gedaan krijgen wat je gepland hebt. En ja, het helpt soms als je taken sneller doet. Maar dat is niet het complete plaatje. Zo wordt je werk óók effectiever als je voldoende tijd maakt voor rust en ontspanning.

Mijn projecten van de afgelopen maand

Welke projecten wilde ik doen en heb ik die gedaan? Voor 2022 heb ik voor mijn bedrijf en privé kwartaaldoelen gesteld, en daaruit maandprojecten bepaald. Maandprojecten kun je zien als een soort subdoelen: concreter en gericht op WAT ik wil doen om uiteindelijk het kwartaaldoel te halen.

Mijn maandprojecten van mei waren:

  • Lanceren vernieuwde versie Structuur in Huis: In mei lanceerde ik een vernieuwde versie van mijn online cursus Structuur in Huis én was er een actie voor deelnemers van de Super Mama Toolkit. Een groot succes en hier heb ik veel leuke reacties op ontvangen!
  • Nieuwe 1-op-1 dienst uitwerken + lancering bepalen: In het productiviteit rapport van april kon je al lezen dat ik bezig was met het bepalen van een nieuwe dienst. In mei heb ik dit verder uitgewerkt en een plan bepaald voor de lancering. Dit is de 1-op-1 Planning Workshop Dag geworden; lees gerust meer op de pagina! Ik had dit wel al iets verder voor willen bereiden dan uiteindelijk gelukt is in mei.
  • Werken aan persoonlijke ontwikkeling + meer uit mijn comfort zone komen: een persoonlijk ontwikkeldoel van mij voor dit kwartaal is: meer uit mijn comfort zone komen. Ik merk dat mezelf deze uitdaging geven mij nieuwe dingen leert en meer zelfvertrouwen geeft (duhhh ;-) ). Daarom stelde ik er bewust een doel voor en maakte ik in mei een plan om hieraan te werken.
  • Voorbereiden start online cursus Rust in je hoofd: Vorig jaar september lanceerde ik de online cursus Rust in je hoofd en dat was een groot succes. Aanstaande 1 juli komt deze terug en in mei startte ik met de eerste voorbereidingen hiervoor! Bekijk hier de cursus pagina en zet jezelf op de wachtlijst als dit iets voor jou is.
  • Vakantie!: Tot slot heb ik in mei bewust zo’n 1,5 week vrijgepland om mezelf rust te geven en vakantie te vieren! Ik ben een paar dagen alleen op vakantie geweest (dat deed ik al eens eerder, lees hier een blog daarover als je nieuwsgierig bent naar waarom & hoe ik dat aanpak), en vervolgens nog een lang Hemelvaartweekend met mijn vriend.

Mijn productiviteit rapportcijfers van mei

Productiviteit bestaat voor mij uit 4 onderdelen:

  • Tijd: heb ik een haalbare planning gemaakt, goed prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt en slim omgegaan met ad hoc taken?
  • Energie: had ik voldoende energie om te doen wat ik gepland had? Heb ik goed voor mezelf gezorgd door gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en voldoende te ontspannen?
  • Aandacht: heb ik geconcentreerd gewerkt aan wat ik wilde doen, me niet laten afleiden en taken niet uitgesteld?
  • Mindset: had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Tijd om terug te blikken hoe tevreden ik was over elk onderdeel! Ik geef elk onderdeel een rapportcijfer van 1-10, zoals het een rapport betaamd ;-).

Tijd: 6

Waar ik in april heel realistisch gepland had, trapte ik in mei in de valkuil dat ik véél meer dacht te kunnen doen dan mogelijk was. Juist omdat ik in april volledig mijn planning kon volgen, dacht ik méér aan te kunnen. Note to self: dat kun je niet ;-). Ik wilde te veel tegelijkertijd, terwijl ik wéét dat ik het niet allemaal tegelijkertijd en in de tijd die ik heb kan doen. Halverwege mei ben ik daarom rigoureus gaan schrappen, waardoor wat overbleef wél haalbaar was. Dat gaf een stuk beter gevoel.

Energie: 9

Ik had veel energie in mei en waarschijnlijk kwam dat deels door dat ik mezelf “dwong” te ontspannen tijdens mijn vakanties (ja, dat moet ik doen, anders kan ik door blijven gaan. Bewust tijd vrij plannen WERKT voor mij.) Deels kwam het ook doordat ik cafeïne “strategisch” inzette (zelfs mijn cafeïnevrije koffies, waarvan ik laatst leerde dat er toch altijd wát cafeïne in zit) (in deze blog schreef ik al eens iets meer over cafeïne en in Krijg het gedaan zit een les hierover).

Aandacht: 6

Als ik te ambitieus plan (dat wil zeggen: te veel in te weinig tijd, zie hierboven), dan gebeuren er 1 van 2 dingen: 1) ik ben super gefocust en probeer het tóch te halen of 2) ik loop volledig vast en raak snel afgeleid. Beide gebeurden in mei en dus was mijn focus heel erg wisselend.

Mindset: 8

De stappen op het gebied van mindset waarmee ik in april begonnen was, heb ik in mei voortgezet en dat zorgde ervoor dat deze over het algemeen héél erg goed was in mei. Eén van mijn projecten was meer uit mijn comfort zone, en daarom deed ik meer creatieve dingen, ging alleen op vakantie (hoewel ik het eerder had gedaan, was het opnieuw even uit de comfort zone), en was op veel manieren bezig met mezelf als persoon ontwikkelen, waardoor mijn mindset steeds goed was.

Daarnaast las ik héél veel boeken, waaronder de wat meer spirituele boeken De zeven spirituele wetten van succes, Authenticiteit, Ongetemd leven en De kracht van het nu. Eerlijk gezegd was ik niet super-super-super enthousiast over deze boeken en zou ik ze alleen aanraden in specifieke situaties. Als ik moet kiezen vond ik Authenticiteit het meest waardevol omdat ik die op een voor mij “goed moment” las (met al het uit mijn comfort zone komen). Maar laat het gerust even weten als je nieuwsgierig bent naar één van deze boeken en er meer over wilt weten!

Streets Ahead updates

Wat is er nieuw op Streets Ahead? Of wat heb ik uitgeprobeerd en wil ik je tippen?

Blogartikelen

Overige updates

Wil je meer Maandelijkse Productiviteit Rapporten lezen? Klik hier om ze allemaal te bekijken!

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij iets koopt, ik een percentage daarvan ontvang. Je betaalt daardoor nóóit meer en ik promoot alleen dingen waar ik zelf ook echt fan van ben. Lees ook mijn disclaimer.

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Plaats een reactie