Productiviteit Rapport juni 2022


Welkom bij het Productiviteit Rapport van juni! Ik deel met welke projecten ik in juni bezig ben geweest, hoe ik mijn tijd heb besteed, en hoe ik mijn eigen productiviteit beoordeel. Een kijkje achter de schermen dus!

Welkom bij het maandelijkse productiviteit rapport

In het Maandelijkse Productiviteit Rapport update ik je over mijn productiviteit: was ik afgelopen maand productief? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Ben ik tevreden over hoe ik mijn tijd heb besteed, hoeveel energie ik had en hoe gefocust ik was?

Ter achtergrond: Ik werk 3 dagen per week bij een online marketing bureau, en de overige 2 dagen (en vaak ook zaterdag) werk ik voor mijn bedrijven Streets Ahead en Structuur Consultant. In deze blog focus ik me op hoe mijn productiviteit was voor mijn werkdagen voor mijn eigen bedrijf (met een vleugje privéleven ;-) ).

En dan nog een kleine disclaimer: met productiviteit bedoel ik ab-so-luut niet zo véél mogelijk doen. Ik bedoel daarmee: zo effectief mogelijk werken om mijn doelen te bereiken. Gedaan krijgen wat je gepland hebt. En ja, het helpt soms als je taken sneller doet. Maar dat is niet het complete plaatje. Zo wordt je werk óók effectiever als je voldoende tijd maakt voor rust en ontspanning.

Mijn projecten van de afgelopen maand

Welke projecten wilde ik doen en heb ik die gedaan? Voor 2022 heb ik voor mijn bedrijf en privé kwartaaldoelen gesteld, en daaruit maandprojecten bepaald. Maandprojecten kun je zien als een soort subdoelen: concreter en gericht op WAT ik wil doen om uiteindelijk het kwartaaldoel te halen.

Mijn maandprojecten van juni waren:

  • 1-op-1 Planning Workshop Dag lanceren: In het vorige productiviteit rapport kon je al lezen over de 1-op-1 Planning Workshop Dag, die ik in mei opzette. In juni lanceerde ik deze met de plekken voor juni-september. Dat leverde veel leuk mailcontact en kennismakingsgesprekken op en de eerste 1-op-1 Planning Workshop Dagen zijn inmiddels achter de rug! Is het mogelijk iets voor jou? Neem gerust even contact met me op!
  • 1-op-1 sessies / workshops geven: Juni was ook een drukke maand met 1-op-1 en workshops die ik gaf. Die goed gingen, veel energie kostten, maar ook veel energie opleverden. Lees gerust meer over de 1-op-1 of workshop mogelijkheden!
  • Blogs schrijven: Ik schreef in juni weer eens wat meer blogs, waarvan er wel nog niet veel online zijn gekomen (nog maar eentje). De rest volgt binnenkort of op een later moment :)!
  • Voorbereiding Rust in je hoofd zomer ronde: De eerste 1,5 week van juli kon je aanmelden voor mijn online cursus Rust in je hoofd! In juni bereidde ik voor hoe ik dit aan wilde gaan pakken. Door de 1-op-1 en workshops ben ik pas in juli vooral de uitvoering daarvan gaan doen!
  • Opzetten / organiseren van een ‘second brain’: een ontwikkelpunt in juni was aan de slag gaan met een ‘second brain’. Oftewel: een plek waar je alles wat je bedenkt en leert kwijt kunt zodat je het nog terug kunt vinden zonder afhankelijk te zijn van je eigen hersenen. Ik gebruik al héél lang Evernote daarvoor, maar ik had het gevoel dat ik daarmee niet (meer) alles kon doen wat ik wilde (of in ieder geval niet meer alles eruit haalde), en dus ging ik op zoek naar alternatieven, waarbij ik gelijk ook weer een heleboel bijleerde over het organiseren van kennis en informatie.

Mijn productiviteit rapportcijfers van juni

Productiviteit bestaat voor mij uit 4 onderdelen:

  • Tijd: heb ik een haalbare planning gemaakt, goed prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt en slim omgegaan met ad hoc taken?
  • Energie: had ik voldoende energie om te doen wat ik gepland had? Heb ik goed voor mezelf gezorgd door gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en voldoende te ontspannen?
  • Aandacht: heb ik geconcentreerd gewerkt aan wat ik wilde doen, me niet laten afleiden en taken niet uitgesteld?
  • Mindset: had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Tijd om terug te blikken hoe tevreden ik was over elk onderdeel! Ik geef elk onderdeel een rapportcijfer van 1-10, zoals het een rapport betaamd ;-).

Tijd: 8

In mei plande ik veel te onrealistisch en wilde ik veel meer doen dan kon. In juni was ik er dan ook extra scherp op om vooral NIET te veel voor mezelf in te plannen. Zodra er een 1-op-1 sessie of workshop werd gepland die ik niet voorzien had ben ik gelijk gaan schuiven met andere dingen om het realistisch te houden. Da’s ook de reden dat de online cursus Rust in je hoofd, die eigenlijk in juni zou starten, uiteindelijk op 1 juli startte :). Hier ben ik dus tevreden over omdat ik gedurende de maand steeds prioriteiten ben blijven stellen!

Energie: 8,5

In juni ging ik sinds tijden weer vaker naar buiten om hard te lopen – wat voor mijn gevoel wel effect heeft op mijn energielevels. Ik houd ook bij hoe goed ik dit “beoordeel” elke dag en ik gaf mezelf in juni hoge beoordelingen daarvoor. Mijn agenda stond vol in juni, maar dat wisselde ik heel bewust af met voldoende momenten waarop ik even niets hoefde te doen. En de lange dagen hadden ongetwijfeld ook hun effect op mijn energielevel!

Aandacht: 7,5

Af en toe liet ik me afleiden in juni, maar steeds maar heel korte periodes, waardoor ik wel het gevoel heb veel te hebben gedaan en niet onnodig veel tijd aan taken gespendeerd te hebben. Juist doordat ik precies wist wat ik steeds wilde doen bleef ik goed gefocust op een dag. Ook heb ik in juni besloten om taken die veel aandacht vereisen niet meer op zaterdag te plannen, omdat ik merk dat mijn aandacht dan minder is – want ja – het is toch weekend ;-). Dus de administratieve taken en mijn wekelijkse review doe ik dan bijvoorbeeld.

Mindset: 7

Ik was heel erg enthousiast over de 1-op-1 Planning Workshop Dag en daardoor was ik ook erg gemotiveerd in juni. Ik had veel leuke kennismakingsgesprekken, 1-op-1 sessies en workshops en dat motiveerde mij ook weer. Daarnaast kreeg ik veel energie en inspiratie van mijn ‘second brain’ project.

Streets Ahead updates

Wat is er nieuw op Streets Ahead? Of wat heb ik uitgeprobeerd en wil ik je tippen?

Blogartikelen

Overige updates

Wil je meer Maandelijkse Productiviteit Rapporten lezen? Klik hier om ze allemaal te bekijken!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Plaats een reactie