Productiviteit Rapport juli 2022


Welkom bij het Productiviteit Rapport van juli! Ik deel met welke projecten ik in juli bezig ben geweest en hoe ik mijn eigen productiviteit beoordeel. Een kijkje achter de schermen dus!

Welkom bij het maandelijkse Productiviteit Rapport

In het Maandelijkse Productiviteit Rapport update ik je over mijn productiviteit: was ik afgelopen maand productief? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Ben ik tevreden over hoe ik mijn tijd heb besteed, hoeveel energie ik had en hoe gefocust ik was?

Ter achtergrond: Ik werk 3 dagen per week bij een online marketing bureau, en de overige 2 dagen (en vaak ook zaterdag) werk ik voor mijn bedrijven Streets Ahead en Structuur Consultant. In deze blog focus ik me op hoe mijn productiviteit was voor mijn werkdagen voor mijn eigen bedrijf (met een vleugje privéleven ;-) ).

En dan nog een kleine disclaimer: met productiviteit bedoel ik ab-so-luut niet zo véél mogelijk doen. Ik bedoel daarmee: zo effectief mogelijk werken om mijn doelen te bereiken. Gedaan krijgen wat je gepland hebt. En ja, het helpt soms als je taken sneller doet. Maar dat is niet het complete plaatje. Zo wordt je werk óók effectiever als je voldoende tijd maakt voor rust en ontspanning.

Mijn projecten van de afgelopen maand

Welke projecten wilde ik doen en heb ik die gedaan? Voor 2022 heb ik voor mijn bedrijf en privé kwartaaldoelen gesteld, en daaruit maandprojecten bepaald. Maandprojecten kun je zien als een soort subdoelen: concreter en gericht op WAT ik wil doen om uiteindelijk het kwartaaldoel te halen.

Mijn maandprojecten van juli waren:

 • Online cursus Rust in je hoofd zomer ronde: Begin juli kon je aanmelden voor de zomer ronde van mijn online cursus Rust in je hoofd! Er zijn weer een heleboel cursisten enthousiast gestart, en dat is super om te zien. Er zijn wel iets minder cursisten gestart dan ik gehoopt had. Ik kreeg van een aantal van jullie als feedback dat er geen budget voor is of dat het moment nu niet goed is. Wellicht kan een volgende ronde het beste niet in/rond een vakantieperiode zijn.
 • 1-op-1 Planning Workshop Dagen geven: De eerste planning workshop dagen zijn achter de rug en ik vind het echt super leuk om te doen. De feedback is ook heel positief tot nu toe – dat is uiteindelijk het belangrijkste! Mijn planning zit nu vol maar vanaf oktober gaan hiervoor weer nieuwe plekken komen.
 • Starten met uitwerken nieuwe huisstijl voor Streets Ahead: Yes, achter de schermen ben ik met het grote project begonnen om de huisstijl van Streets Ahead op de schop te gooien. Streets Ahead ziet er inmiddels alweer ruim 3 jaar hetzelfde uit, en dus voelt het als hoog tijd voor een nieuw jasje wat als het goed is veel beter gaat passen bij waar mijn bedrijf nu staat. In juli heb ik hiervoor de eerste dingen op papier gezet!
 • Zomer inspiratie e-mails bedenken en uitwerken: In juli bedacht in een thema voor mijn e-mails deze zomer; de zomer inspiratie mails, met om de week een productiviteitstip, structuurtip, boekentip en kijkje achter de schermen. Ik werkte ook gelijk (delen van) de eerste mails uit en verzond de eerste mail eind juli.
 • Kwartaaldoelen Q3 bepalen: Half juli bepaalde ik de kwartaaldoelen voor het derde kwartaal van dit jaar. Iets later, want daarvoor was ik vol gefocust op Rust in je hoofd en de Planning Workshop Dagen. Maar inmiddels heb ik een aantal doelen bepaald waarvan ik super enthousiast word om dit kwartaal mee aan de slag te gaan (en ook al mee gestart ben in juli).

Mijn productiviteit rapportcijfers van juli

Productiviteit bestaat voor mij uit 4 onderdelen:

 • Tijd: heb ik een haalbare planning gemaakt, goed prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt en slim omgegaan met ad hoc taken?
 • Energie: had ik voldoende energie om te doen wat ik gepland had? Heb ik goed voor mezelf gezorgd door gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en voldoende te ontspannen?
 • Aandacht: heb ik geconcentreerd gewerkt aan wat ik wilde doen, me niet laten afleiden en taken niet uitgesteld?
 • Mindset: had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Tijd om terug te blikken hoe tevreden ik was over elk onderdeel! Ik geef elk onderdeel een rapportcijfer van 1-10, zoals het een rapport betaamd ;-).

Tijd: 9

In juli was ik de meeste dagen heel erg tevreden met hoe ik mijn tijd spendeerde! Ik heb gewoon ALLES gedaan wat ik had ingepland en dat gaf een heel erg goed gevoel. Oké, één project heb ik uiteindelijk anders ingedeeld dan ik in eerste instantie gepland had, maar uiteindelijk heb ik wel mijn vernieuwde plan gevolgd in juli.

Ik had ook bewust voldoende tijd ingepland voor de dingen die ik wilde doen, en alles wat niet paste aan het begin van de maand gelijk doorgeschoven naar augustus. Dat werkte heel erg fijn, want uiteindelijk kon ik aan het eind van de maand ook al iets vooruit werken voor volgende maand!

Energie: 8

In juli wisselde mijn energie heel erg. Ik had twee middagen waarop ik me erg beroerd voelde (één keer door de warmte, en één keer kon ik het minder goed verklaren) – en toen heb ik bewust even een rustmoment genomen. Maar andere dagen wist ik niet van ophouden en ging ik juist heel erg enthousiast aan de slag. Ook deed ik soms dingen op zaterdagen en zondagen gewoon omdat ik er oprecht zin in had – een heerlijk gevoel vind ik zelf. Ik ben in juli ook weer wat vaker ‘s ochtends of met de lunch een wandeling gaan maken en weer wat krachttraining gaan doen.

Aandacht: 7,5

Mijn focus was reeedelijk goed in juli, eigenlijk heel vergelijkbaar met juni. Soms liet ik me wat afleiden (er zijn een aantal YouTube kanalen die ik erg graag volg de laatste tijd), maar over het algemeen was ik goed gefocust omdat ik heel helder bepaald had wat ik wilde doen. Daarnaast werkt het nog steeds fijn om de taken waar ik veel aandacht voor nodig heb doordeweeks te plannen, en de wat minder aandacht-intensieve taken op zaterdag.

Mindset: 8

Op bepaalde gebieden vond ik mijn mindset helemaal niet goed in juli, maar bij andere dingen juist wel heel erg (en ik houd even lekker voor mezelf wat nu precies wat was ;-) ). Maaaar over het algemeen stond ik er heel erg positief in in juli, zat ik in een goede flow en was ik heel erg gemotiveerd. In totaal geef ik mezelf dus een prima cijfer voor juli!

Streets Ahead updates

Wat is er nieuw op Streets Ahead? Of wat heb ik uitgeprobeerd en wil ik je tippen?

Blogartikelen

Overige updates

Wil je meer Maandelijkse Productiviteit Rapporten lezen? Klik hier om ze allemaal te bekijken!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

2 gedachten over “Productiviteit Rapport juli 2022”

  • Hoi, wat leuk dat je nieuwsgierig bent! Dat gaat nog even duren, ik verwacht dat het november gaat worden! Ik verwacht wel vanaf oktober in mijn e-mails wellicht al wat sneak peeks te gaan delen :)

   Beantwoorden

Plaats een reactie