Productiviteit Rapport april 2022


Het is nooit te laat om terug te blikken, toch?! Mei is alweer een eind op weg, maar in deze blog deel ik graag nog mijn Productiviteit Rapport van april met je. Hierin vertel ik je welke projecten ik in april wilde doen en of dat gelukt is, hoe ik mijn tijd heb besteed, en hoe ik mijn eigen productiviteit beoordeel. Een kijkje achter de schermen bij hoe productief ik was dus!

Welkom bij het maandelijkse Productiviteit Rapport

In het Maandelijkse Productiviteit Rapport update ik je over mijn productiviteit: was ik afgelopen maand productief? Heb ik gedaan wat ik wilde doen? Ben ik tevreden over hoe ik mijn tijd heb besteed, hoeveel energie ik had en hoe gefocust ik was?

Ter achtergrond: Ik werk 3 dagen per week bij een online marketing bureau, en de overige 2 dagen (en vaak ook zaterdag) werk ik voor mijn bedrijven Streets Ahead en Structuur Consultant. In deze blog focus ik me op hoe mijn productiviteit was voor mijn werkdagen voor mijn eigen bedrijf (met een vleugje privéleven ;-) ).

En dan nog een kleine disclaimer: met productiviteit bedoel ik ab-so-luut niet zo véél mogelijk doen. Ik bedoel daarmee: zo effectief mogelijk werken om mijn doelen te bereiken. Gedaan krijgen wat je gepland hebt. En ja, het helpt soms als je taken sneller doet. Maar dat is niet het complete plaatje. Zo wordt je werk óók effectiever als je voldoende tijd maakt voor rust en ontspanning.

Mijn projecten van de afgelopen maand

Welke projecten wilde ik doen en heb ik die gedaan? Voor 2022 heb ik voor mijn bedrijf en privé kwartaaldoelen gesteld, en daaruit maandprojecten bepaald. Maandprojecten kun je zien als een soort subdoelen: concreter en gericht op WAT ik wil doen om uiteindelijk het kwartaaldoel te halen.

Mijn maandprojecten van april waren:

  • Nieuwe kwartaaldoelen bepalen: Ja, ik had dus kwartaaldoelen gesteld in januari, wat natuurlijk betekent dat die eind maart verliepen. En daardoor moest ik nieuwe doelen stellen en bepalen wat ik in kwartaal 2 in hemelsnaam wilde gaan doen. Daar liep ik erg op vast. Want wat wilde ik eigenlijk?! Door de kwartaaldoelen miste ik ironisch genoeg zicht op het grotere plaatje, en dus was ik begin april zoekende. Uiteindelijk bepaalde ik in de tweede week van april mijn nieuwe kwartaaldoelen.
  • Plan jouw jaar actie: Begin april was er een actie voor mijn e-book Plan jouw jaar voor een groep e-mail lezers die geïnteresseerd zijn in doelen stellen! En hierbij zijn veel nieuwe enthousiastelingen met het e-book aan de slag gegaan, super leuk. Wil je een (mogelijke) volgende keer ook de informatie over de actie ontvangen, zet jezelf dan op de wachtlijst via de Plan jouw jaar pagina.
  • Starten met een ondernemersprogramma: In april startte ik ook met een leerprogramma voor ondernemers, om Streets Ahead verder te laten groeien en zo nog meer slimme vrouwen te helpen om meer rust & overzicht te creëren! Mijn doel voor april was om een duidelijker plan te maken voor de rest van het jaar en meer focus aan te brengen in wat ik doe. Ik bepaalde duidelijker wat ik wil doen, wie ik wil helpen en hoe ik dat wil gaan doen. Ook legde ik contact met andere ondernemers in het programma.
  • Experimenteren met planning: Doordat ik overzicht miste ben ik gaan experimenten met het wijzigen van mijn planmethode. Ik zeg vaak dat het alleen nodig is om iets te veranderen als je óf überhaupt geen werkwijze hebt, óf als je werkwijze niet meer voor je werkt en dat laatste was bij mij het geval. Ik had totaaal geen overzicht meer.
  • Voorbereiden vernieuwde versie en actie Structuur in Huis: Ik wilde de online cursus Structuur in Huis graag verder uitbreiden met extra handige Excel documenten en PDF bestanden om nog makkelijker structuur te creëren. Dit is gelukt (en staan ook in de cursus!) Daarnaast wilde ik de actie voorbereiden voor deelnemers aan de Super Mama Toolkit. Hier ben ik echter niet aan toegekomen in april.
  • Nieuwe 1-op-1 dienst bepalen: Op dit moment kun je een 1-op-1 sessie boeken en maak ik voor iedereen een plan op maat. Ik wil ook een andere dienst aanbieden waarbij we tegen een vaste prijs jouw planning gaan optimaliseren. Mijn doel was om deze dienst in april helder te maken en dat is gelukt (het resultaat zie je hier!).

Als ik zo terugkijk op april heb ik veel gedaan van wat ik wilde doen. Doordat ik de kwartaaldoelen pas in de maand zelf bepaald had, had ik een scherper beeld van wat nog haalbaar zou zijn om te doen. Daarnaast ben ik verder vooruit gaan plannen, waardoor ik helderder voor me zie wat er allemaal moet gebeuren.

Mijn productiviteit rapportcijfers van april

Productiviteit bestaat voor mij uit 4 onderdelen:

  • Tijd: heb ik een haalbare planning gemaakt, goed prioriteiten gesteld en keuzes gemaakt en slim omgegaan met ad hoc taken?
  • Energie: had ik voldoende energie om te doen wat ik gepland had? Heb ik goed voor mezelf gezorgd door gezond te eten, voldoende te bewegen, voldoende te slapen en voldoende te ontspannen?
  • Aandacht: heb ik geconcentreerd gewerkt aan wat ik wilde doen, me niet laten afleiden en taken niet uitgesteld?
  • Mindset: had ik vertrouwen in mijn eigen kunnen en was ik gemotiveerd om aan de slag te gaan?

Tijd om terug te blikken hoe tevreden ik was over elk onderdeel! Ik geef elk onderdeel een rapportcijfer van 1-10, zoals het een rapport betaamd ;-).

Tijd: 8

In het Productiviteit Rapport van maart schreef ik nog dat ik vond dat ik mijn tijd redelijk goed gepland had, maar dat ik te veel plande. Ik april deed ik daar iets aan, mede door het experimenteren met mijn planning, en daardoor deed ik zo goed als alles wat ik gepland had, wat een enorm goed gevoel gaf. Ik maakte veel uren maar ik had totaal niet het gevoel dat dat zo was, doordat alle plannen mij mega enthousiast maakten.

Energie: 9

Mijn energielevel was ein-de-lijk weer gestegen na de corona die ik in maart kreeg en ik voelde me vaak goed. Ik had op momenten zoveel energie dat ik zin had om ‘s avonds nog verder te gaan met waar ik mee bezig was. En als ik daar zin in had dan deed ik dat ook. Daar staat tegenover dat, dankzij het einde van de coronamaatregelen én mijn eigen weer-fit-zijn, er ook heel veel leuke sociale dingen gepland stonden. Veel werken, maar ook veel ontspannen dus.

Aandacht: 8

Doordat ik veel bezig was met plannen bepalen en doelen stellen (waar ik van hou – anders zou ik er niet een bedrijf over hebben ;-) ) werkt ik ook erg gefocust, omdat ik enthousiast was. Alleen plannen en doelen bepalen vereist óók dat je keuzes maakt en knopen doorhakt, en dat is voor mij soms een uitdaging en kon me nog wel eens uit mijn concentratie halen. Maar al met al ben ik tevreden over april.

Mindset: 8

Met mijn mindset ben ik héél bewust aan de slag gegaan in april. Bij de projecten las je al dat ik aan het begin van de maand heel erg zoekende was naar wat ik wilde. In het ondernemersprogramma wat ik gestart ben zit ook een stuk over mindset en daar ben ik dan ook in april mee aan de slag gegaan. Dat was confronterend maar ook fijn. Het gaf me nieuwe inzichten in dingen die ik komende tijd wil verbeteren en ontwikkelen – maar het gaf me ook juist het inzicht dat ik nog meer “gewoon” mezelf wil zijn, zowel in het dagelijks leven als in mijn bedrijf. Al met al had dit allemaal een positief effect en werkte ik met veel enthousiasme in april.

Streets Ahead updates

Wat is er nieuw op Streets Ahead? Of wat heb ik uitgeprobeerd en wil ik je tippen?

Overige updates

En, wat vond je van het Maandelijkse Productiviteit Rapport? Ik ben super benieuwd! Laat het me vooral even weten in reactie onder dit artikel, of in een berichtje via de contactpagina!

Wil je meer Maandelijkse Productiviteit Rapporten lezen? Klik hier om ze allemaal te bekijken!

 

Stappenplan Van chaos en drukte naar productiviteit

Meld je aan voor mijn e-mails en krijg gratis toegang tot het stappenplan "Van chaos & drukte naar productiviteit"

Kom je altijd tijd tekort? Is je to do lijst eindeloos? Heb je behoefte aan meer overzicht & rust in je hoofd, en wil je méér gedaan krijgen? Ik ga jou helpen in 6 stappen, in dit praktische PDF stappenplan. Meld je aan voor mijn e-mails en je ontvangt daarbij gratis toegang tot het stappenplan:

Plaats een reactie